SOKAKTA SATRANÇ VAR

Gündem 22.09.2015 - 18:32, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SOKAKTA SATRANÇ VAR

SOKAKTA SATRANÇ VAR UYGULAMASI MARKA CADDE’DEKİ MÜSABAKALARLA DEVAM ETTİ.
Türkiye Satranç Federasyonunun Ülke Genelinde uyguladığı ‘Sokakta Satranç Var’ müsabakaları Burdur İstasyon Caddesinde devam etti. Her yaşta satranç seveninin yer aldığı müsabakalara Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, oğluyla birlikte katıldı. Konuya ilişkin soruları cevaplayan Belediye Başkanı Ercengiz, geçen günlerde Burdur’da ulusal satranç turnuvası düzenlendiğini ve Burdur’un iyi bir eğitim kenti olması sebebiyle satranç gibi düşünce gücüne dayanan bir spor dalının Burdur’da yapılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Belediye olarak sokakta satranç var turnuvasına destek olduklarını dile getiren Ercengiz, satranç sporunun öneminden de bahsetti. BURDUR’DA ARABALAR ADETA AYAKKABI GİBİ Sokakta satranç Var Turnuvasının Burdur’da ve kent merkezindeki marka caddede yapılmasının aynı zamanda vatandaşları yürümeye davet edip, ilgi çekeceğini vurgulayan Ercengiz, Burdur’da aşırı bir araba yoğunluğu bulunduğunu ve arabaların adeta bir ayakkabı gibi evin kapısının önünden tekrar kapısının önüne kadar kullanıldığını kaydetti. Bundan dolayı yürümek gibi insan sağlığına çok faydası olacak bir sporun daha fazla yapılmasına davet çıkaran Ercengiz, marka caddeye olan talebe göre davranacaklarını, halkın istemesi halinde 1 yıl sonra İstasyon caddesinin tamamını yürüyüş yoluna dönüştürebileceklerini belirterek ”Yeni araç trafiği uygulamamız çok kolay. Kişiler gidecekleri yeri bildikten sonra rahat bir şekilde arabalarıyla gidebilirler. İlerleyen dönemde de Meydandan giden yolu çift şeritli yapmayı düşünüyoruz, bunlar vatandaşlardan gelen talebe göre belirlenecek” dedi.  Ercengiz ayrıca marka caddede küçük bir kadın emeği pazarının kurulmasını desteklediklerini dile getirdi. EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR Belediye Başkan yardımcısı ve Satranç İl Temsilcisi Serdar Başgül de Türkiye genelinde 21- 27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Sokakta Satranç var Turnuvasına katılımdan memnun olduklarını, bu turnuvanın ülke genelinde yapılmasının sebebinin okulların açılmasına az bir zaman kala çocukları alıştırmak olduğunu belirtti. Başgül, turnuvanın düzenlenmesinde ve sahaya yansıtılmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.  
SOKAKTA SATRANÇ VAR UYGULAMASI MARKA CADDE’DEKİ MÜSABAKALARLA DEVAM ETTİ.

Türkiye Satranç Federasyonunun Ülke Genelinde uyguladığı ‘Sokakta Satranç Var’ müsabakaları Burdur İstasyon Caddesinde devam etti. Her yaşta satranç seveninin yer aldığı müsabakalara Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, oğluyla birlikte katıldı. Konuya ilişkin soruları cevaplayan Belediye Başkanı Ercengiz, geçen günlerde Burdur’da ulusal satranç turnuvası düzenlendiğini ve Burdur’un iyi bir eğitim kenti olması sebebiyle satranç gibi düşünce gücüne dayanan bir spor dalının Burdur’da yapılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Belediye olarak sokakta satranç var turnuvasına destek olduklarını dile getiren Ercengiz, satranç sporunun öneminden de bahsetti.

BURDUR’DA ARABALAR ADETA AYAKKABI GİBİ

Sokakta satranç Var Turnuvasının Burdur’da ve kent merkezindeki marka caddede yapılmasının aynı zamanda vatandaşları yürümeye davet edip, ilgi çekeceğini vurgulayan Ercengiz, Burdur’da aşırı bir araba yoğunluğu bulunduğunu ve arabaların adeta bir ayakkabı gibi evin kapısının önünden tekrar kapısının önüne kadar kullanıldığını kaydetti. Bundan dolayı yürümek gibi insan sağlığına çok faydası olacak bir sporun daha fazla yapılmasına davet çıkaran Ercengiz, marka caddeye olan talebe göre davranacaklarını, halkın istemesi halinde 1 yıl sonra İstasyon caddesinin tamamını yürüyüş yoluna dönüştürebileceklerini belirterek ”Yeni araç trafiği uygulamamız çok kolay. Kişiler gidecekleri yeri bildikten sonra rahat bir şekilde arabalarıyla gidebilirler. İlerleyen dönemde de Meydandan giden yolu çift şeritli yapmayı düşünüyoruz, bunlar vatandaşlardan gelen talebe göre belirlenecek” dedi.  Ercengiz ayrıca marka caddede küçük bir kadın emeği pazarının kurulmasını desteklediklerini dile getirdi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Belediye Başkan yardımcısı ve Satranç İl Temsilcisi Serdar Başgül de Türkiye genelinde 21- 27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Sokakta Satranç var Turnuvasına katılımdan memnun olduklarını, bu turnuvanın ülke genelinde yapılmasının sebebinin okulların açılmasına az bir zaman kala çocukları alıştırmak olduğunu belirtti. Başgül, turnuvanın düzenlenmesinde ve sahaya yansıtılmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.