SMS Engelleme (HERKESİN TELEFONUNDA VAR FAKAT KULLANAN YOK)

Teknoloji 19.06.2018 - 15:50, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

SMS Engelleme (HERKESİN TELEFONUNDA VAR FAKAT KULLANAN YOK)

İstenmeyen mesajları 4 adımda engelleyin
Son 2.5 yılda istenmeyen iletilerle şikâyet sayısı 600 bini, kesilen ceza tutarı ise 22 milyon TL’yi geçti. İstenmeyen SMS ve e-postalar, son yıllarda tüketicilerin en çok şikâyet ettiği konuların başında yer alıyor. Türkiye’de 2015’in mayıs ayında yürürlüğe giren düzenlemeyle, yaşanan sıkıntılar azalsa da resmi rakamlara göre pazarlama ve tanıtım amaçlı gönderilen SMS ve e-postalar halen ciddi bir sorun. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten 2017 yılının sonuna kadar, Ticari Elektronik İleti Şikâyet Sistemi (TİSS) üzerinden yapılan şikâyet sayısı 600 bini geçti.   Tüketicilerin bu şikâyetlerinin yüzde 91’lik bölümünü SMS, yüzde 7’sini sesli arama ve yüzde 2’sini ise e-postayla ilgili başvurular oluşturdu. Son 2.5 yıllık dönemde istenmeyen mesajlar nedeniyle kesilen ceza tutarı ise 22 milyon TL’yi aştı.     ‘SPAM ARAMADA YEDİNCİYİZ’   Sonuç itibarıyla son yıllarda ‘spam’ (istenmeyen) e-postalarla mücadele çalışmalarıyla atağa kalkan Türkiye, spam arama ve SMS’te ise dünya sıralamasındaki 7’nciliğini korumaya devam ediyor. Ancak burada da izinsiz mesajları şikâyet etmek isteyen tüketiciler için TİSS devreye giriyor. Mevcut yasal haklarınızı kullanarak, bu tarz iletilerden kurtulmak isteyenler için izinsiz SMS engelleme ve şikâyeti nasıl yapılabiliyor?     1- ‘Ret’ veya ‘İptal’ yazıp gönder   1 Mayıs 2015’te yürürlüğe giren yeni E-Ticaret Kanunu’na göre e-posta, SMS ve telefon araması ile yapılan ticari iletiler, “izinli pazarlama” kapsamına giriyor. Bu tarihten önce doğrudan mal veya hizmet teminine yönelik işlemler sırasında elektronik iletişim adresinizi verdiyseniz, ticari elektronik ileti gönderimi için onay vermiş kabul ediliyorsunuz. Bu tür iletiler için öncelikle reddetme hakkını kullanabilirsiniz. SMS’lerde “Ret” veya “İptal” yazıp, gönderim listesinden çıkabilirsiniz. Eğer buna rağmen mesaj almaya devam ederseniz, TİSS ile şikâyet hakkınızı kullanabilirsiniz.   2- ‘B’ kodu ile engelleme nasıl yapılır?   2016 sonundan itibaren artık kurumlardan gelen SMS’lerin sonunda “B” harfiyle başlayan kodlar bulunuyor. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu’nun verdiği bu kodlar, spam mesajları gönderen ve kullanıcıları rahatsız eden kurumların önüne geçmek için kullanılıyor. Kullanıcılar telefon mesaj ayarlarının “ifade engelleme” bölümünden ilgili kurumun kodunu yazarak bu kurumdan SMS gelmesinin önüne geçebiliyor.
İstenmeyen mesajları 4 adımda engelleyin

Son 2.5 yılda istenmeyen iletilerle şikâyet sayısı 600 bini, kesilen ceza tutarı ise 22 milyon TL’yi geçti.

İstenmeyen SMS ve e-postalar, son yıllarda tüketicilerin en çok şikâyet ettiği konuların başında yer alıyor. Türkiye’de 2015’in mayıs ayında yürürlüğe giren düzenlemeyle, yaşanan sıkıntılar azalsa da resmi rakamlara göre pazarlama ve tanıtım amaçlı gönderilen SMS ve e-postalar halen ciddi bir sorun.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten 2017 yılının sonuna kadar, Ticari Elektronik İleti Şikâyet Sistemi (TİSS) üzerinden yapılan şikâyet sayısı 600 bini geçti.

 

Tüketicilerin bu şikâyetlerinin yüzde 91’lik bölümünü SMS, yüzde 7’sini sesli arama ve yüzde 2’sini ise e-postayla ilgili başvurular oluşturdu. Son 2.5 yıllık dönemde istenmeyen mesajlar nedeniyle kesilen ceza tutarı ise 22 milyon TL’yi aştı.

 

 

‘SPAM ARAMADA YEDİNCİYİZ’

 

Sonuç itibarıyla son yıllarda ‘spam’ (istenmeyen) e-postalarla mücadele çalışmalarıyla atağa kalkan Türkiye, spam arama ve SMS’te ise dünya sıralamasındaki 7’nciliğini korumaya devam ediyor.

Ancak burada da izinsiz mesajları şikâyet etmek isteyen tüketiciler için TİSS devreye giriyor. Mevcut yasal haklarınızı kullanarak, bu tarz iletilerden kurtulmak isteyenler için izinsiz SMS engelleme ve şikâyeti nasıl yapılabiliyor?

 

 

1- ‘Ret’ veya ‘İptal’ yazıp gönder

 

1 Mayıs 2015’te yürürlüğe giren yeni E-Ticaret Kanunu’na göre e-posta, SMS ve telefon araması ile yapılan ticari iletiler, “izinli pazarlama” kapsamına giriyor. Bu tarihten önce doğrudan mal veya hizmet teminine yönelik işlemler sırasında elektronik iletişim adresinizi verdiyseniz, ticari elektronik ileti gönderimi için onay vermiş kabul ediliyorsunuz. Bu tür iletiler için öncelikle reddetme hakkını kullanabilirsiniz. SMS’lerde “Ret” veya “İptal” yazıp, gönderim listesinden çıkabilirsiniz. Eğer buna rağmen mesaj almaya devam ederseniz, TİSS ile şikâyet hakkınızı kullanabilirsiniz.

 

2- ‘B’ kodu ile engelleme nasıl yapılır?

 

2016 sonundan itibaren artık kurumlardan gelen SMS’lerin sonunda “B” harfiyle başlayan kodlar bulunuyor. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu’nun verdiği bu kodlar, spam mesajları gönderen ve kullanıcıları rahatsız eden kurumların önüne geçmek için kullanılıyor. Kullanıcılar telefon mesaj ayarlarının “ifade engelleme” bölümünden ilgili kurumun kodunu yazarak bu kurumdan SMS gelmesinin önüne geçebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.