SİVAS, KANGALI VE TESCİLLİ KÖFTESİYLE YÖREX’TE

Kültür 06.10.2016 - 11:35, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SİVAS, KANGALI VE TESCİLLİ KÖFTESİYLE YÖREX’TE

SİVAS, KANGALI VE TESCİLLİ KÖFTESİYLE YÖREX’TE...
TOBB’un desteğiyle Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde bu yıl 26-30 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 7. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, el emeği göz nuru ürünlere ev sahipliği yaparken, Anadolu’nun lezzetlerini de buluşturuyor. Sivas’ın meşhur tescilli köftesi YÖREX’te ziyaretçilere ikram edilecek. KANGAL KÖPEĞİ DE YÖREX’TE Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım,"Sizin oraların nesi meşhur?” sloganıyla 7 yıldır düzenlenen Antalya YÖREX Fuarı’na Sivas’ın da katıldığını belirterek, “Sivas’ın markalarını YÖREX’e taşıyoruz" dedi. YÖREX’te doktor balıklarıyla ünlü Kangal Balıklı Kaplıcası, Kangal Köpeği ve el sanatlarını tanıtacaklarını bildiren Osman Yıldırım, “Boynuz saplı çelik bıçağımız, gümüşlük eşyalarımız, balımız, organik tuzumuz, kuşburnu marmelatımız, sucuk ve pastırmamız da YÖREX’te görücüye çıkacak. Ayrıca, odamız tarafından tescil ettirilen Sivas Köftesi de ziyaretçilere ikram edilecek. Sivasımızı tüm Türkiye’ye tanıtmaktan büyük mutluluk duyacağız” diye konuştu. Yıldırım, YÖREX’e öncülük eden Antalya Ticaret Borsası Yönetimine teşekkür etti.   EKONOMİYİ CANLANDIRAN FUAR Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, YÖREX’in kıyıda köşede kalmış yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılmasında etkin rol oynadığını belirterek, 6 yıllık emeğin meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Sivas’ın yöresel ürünleriyle YÖREX’e güç kattığını söyleyen Çandır, coğrafi işaretli ürünlerin YÖREX’te ziyaretçilerle buluşturulmasının önemine dikkat çekti. YÖREX’in yöresel ürünlerin varlığını koruyup geliştiren, yöresel ürün üreticilerinin ekonomik gelişimine katkı sağlayan, yerel kalkınma, yerinde istihdamı hedefleyen bir organizasyon olduğunu belirten Çandır, YÖREX’e başından beri destek veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanları, kalkınma ajansları ile yerel yönetimlere teşekkür etti.
SİVAS, KANGALI VE TESCİLLİ KÖFTESİYLE YÖREX’TE...

TOBB’un desteğiyle Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde bu yıl 26-30 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 7. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, el emeği göz nuru ürünlere ev sahipliği yaparken, Anadolu’nun lezzetlerini de buluşturuyor. Sivas’ın meşhur tescilli köftesi YÖREX’te ziyaretçilere ikram edilecek.

KANGAL KÖPEĞİ DE YÖREX’TE

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım,"Sizin oraların nesi meşhur?” sloganıyla 7 yıldır düzenlenen Antalya YÖREX Fuarı’na Sivas’ın da katıldığını belirterek, “Sivas’ın markalarını YÖREX’e taşıyoruz" dedi.

YÖREX’te doktor balıklarıyla ünlü Kangal Balıklı Kaplıcası, Kangal Köpeği ve el sanatlarını tanıtacaklarını bildiren Osman Yıldırım, “Boynuz saplı çelik bıçağımız, gümüşlük eşyalarımız, balımız, organik tuzumuz, kuşburnu marmelatımız, sucuk ve pastırmamız da YÖREX’te görücüye çıkacak. Ayrıca, odamız tarafından tescil ettirilen Sivas Köftesi de ziyaretçilere ikram edilecek. Sivasımızı tüm Türkiye’ye tanıtmaktan büyük mutluluk duyacağız” diye konuştu. Yıldırım, YÖREX’e öncülük eden Antalya Ticaret Borsası Yönetimine teşekkür etti.

 

EKONOMİYİ CANLANDIRAN FUAR

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, YÖREX’in kıyıda köşede kalmış yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılmasında etkin rol oynadığını belirterek, 6 yıllık emeğin meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Sivas’ın yöresel ürünleriyle YÖREX’e güç kattığını söyleyen Çandır, coğrafi işaretli ürünlerin YÖREX’te ziyaretçilerle buluşturulmasının önemine dikkat çekti. YÖREX’in yöresel ürünlerin varlığını koruyup geliştiren, yöresel ürün üreticilerinin ekonomik gelişimine katkı sağlayan, yerel kalkınma, yerinde istihdamı hedefleyen bir organizasyon olduğunu belirten Çandır, YÖREX’e başından beri destek veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanları, kalkınma ajansları ile yerel yönetimlere teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.