ŞİŞİRİLMİŞ FİYATLARA SATILAN 2.EL ARAÇLARIN FİYATLARI DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

Gündem 18.12.2020 - 14:04, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ŞİŞİRİLMİŞ FİYATLARA SATILAN 2.EL ARAÇLARIN FİYATLARI DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

2. EL ARAÇ SEKTÖRÜNDE DÜŞÜŞ SÜRÜYOR...
İkinci el araç pazarında fiyatlar düştü.   Koronavirüs salgını başladığında sıfır araç fiyatları tavan yapmıştı. Sıfır araçların fiyatlarının artması ikinci el pazarını da etkiledi. Ancak yıl sonuna doğru ikinci el araç fiyatlarında ciddi düşüş yaşadı.   İKİNCİ EL ARAÇ PAZARINDA FİYATLARI DÜŞTÜ Ocak ayından sonra sektörün canlanacağını söyleyen Garaj Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan, “Toplu taşımayı kullanmak istemeyenler, ekonomik araçlara yöneldi. Şu anda otomatik vites, 100-150 bin lira bandındaki araçlara talep var. Fiyatlar yüzde 15’lik bir indirim oldu, devamı gelecektir. 2021’de bu yılın açığını kapatacağımızı düşünüyorum, yeni yıldan umutluyum” dedi.   SALGIN BİREYLERİ ARABA ALMAYA İTTİ Kovid-19 salgını nedeniyle toplu taşımadan kaçınmak isteyen vatandaşlar, otomobil satın almaya yöneldi. Dünya genelinde fabrikaların sıfır araç üretiminin durma noktasına gelmesi, ikinci el araçlara talebi arttırdı. Talep artışıyla fiyatlar da yükselmişti. Fakat normalleşmeye fabrikaların yeniden üretime geçmesi, otomobil firmalarının yaptığı kampanyalarla fiyatlardaki düşüş devam ediyor.   DAHA ÇOK EKONOMİK ARAÇLAR TERCİH EDİLİYOR Mehmet Ali Özkan, “Kovid-19 başladığında piyasada bir durgunluk oldu. Hayat normale dönüp, ilk şok atlatılınca taleplerin artığını gördük. Çünkü insanlar virüse yakalanma endişesiyle toplu taşımaya binmekten çekindi ve araç almak için oto galericilerin kapısını çaldı. Ama üst segment değil daha ekonomik araçlar alındı. Bu dönemde ikinci el araç satışları yüzde 35 arttı” diye konuştu.   YENİ YILDA HERŞEY DEĞİŞECEK Yeni yıldan her şeyin değişeceğini belirten Özkan, “Böyle olunca eldeki araçlar yüzde 20 hatta yüzde 40’lara varan oranda fiyat artışıyla satıldı. Şu anda fiyatlar düşüşte, yüzde 15’lik bir indirim var. Ocak ayından sonra satışların daha da artacağını düşünüyoruz. Çünkü insanlar artık sıfır araç yerine ikinci ele yöneldi. 2,3 yaşındaki araçların satışında ikinci elde olsa yaprak kımıldamıyor, ikinci elde ise pahalıya değil 70 ile 150 bin bandındaki araçlara olan talep fazla. Hala belirsizlik olduğu için 200 bin ile daha fazla fiyatı olan araçların satışı çok düşük” dedi.   EN AZ TERCİH EDİLENLER MANUEL VİTESLİ ARAÇLAR Özkan, “Geçen yılın aynı aylarında hem satışlar hem de araçların fiyatları daha iyiydi. Birçok esnafın 1 ay boyunca satış yapmadığını biliyoruz. Aşının gelmesiyle panik havası dağılınca şubattan sonra rahatlamayı bekliyoruz. Manuel vites araç satışımız yok” diye konuştu.  
2. EL ARAÇ SEKTÖRÜNDE DÜŞÜŞ SÜRÜYOR...

İkinci el araç pazarında fiyatlar düştü.

 

Koronavirüs salgını başladığında sıfır araç fiyatları tavan yapmıştı. Sıfır araçların fiyatlarının artması ikinci el pazarını da etkiledi. Ancak yıl sonuna doğru ikinci el araç fiyatlarında ciddi düşüş yaşadı.

 

İKİNCİ EL ARAÇ PAZARINDA FİYATLARI DÜŞTÜ

Ocak ayından sonra sektörün canlanacağını söyleyen Garaj Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan, “Toplu taşımayı kullanmak istemeyenler, ekonomik araçlara yöneldi. Şu anda otomatik vites, 100-150 bin lira bandındaki araçlara talep var. Fiyatlar yüzde 15’lik bir indirim oldu, devamı gelecektir. 2021’de bu yılın açığını kapatacağımızı düşünüyorum, yeni yıldan umutluyum” dedi.

 

SALGIN BİREYLERİ ARABA ALMAYA İTTİ

Kovid-19 salgını nedeniyle toplu taşımadan kaçınmak isteyen vatandaşlar, otomobil satın almaya yöneldi. Dünya genelinde fabrikaların sıfır araç üretiminin durma noktasına gelmesi, ikinci el araçlara talebi arttırdı. Talep artışıyla fiyatlar da yükselmişti. Fakat normalleşmeye fabrikaların yeniden üretime geçmesi, otomobil firmalarının yaptığı kampanyalarla fiyatlardaki düşüş devam ediyor.

 

DAHA ÇOK EKONOMİK ARAÇLAR TERCİH EDİLİYOR

Mehmet Ali Özkan, “Kovid-19 başladığında piyasada bir durgunluk oldu. Hayat normale dönüp, ilk şok atlatılınca taleplerin artığını gördük. Çünkü insanlar virüse yakalanma endişesiyle toplu taşımaya binmekten çekindi ve araç almak için oto galericilerin kapısını çaldı. Ama üst segment değil daha ekonomik araçlar alındı. Bu dönemde ikinci el araç satışları yüzde 35 arttı” diye konuştu.

 

YENİ YILDA HERŞEY DEĞİŞECEK

Yeni yıldan her şeyin değişeceğini belirten Özkan, “Böyle olunca eldeki araçlar yüzde 20 hatta yüzde 40’lara varan oranda fiyat artışıyla satıldı. Şu anda fiyatlar düşüşte, yüzde 15’lik bir indirim var. Ocak ayından sonra satışların daha da artacağını düşünüyoruz. Çünkü insanlar artık sıfır araç yerine ikinci ele yöneldi. 2,3 yaşındaki araçların satışında ikinci elde olsa yaprak kımıldamıyor, ikinci elde ise pahalıya değil 70 ile 150 bin bandındaki araçlara olan talep fazla. Hala belirsizlik olduğu için 200 bin ile daha fazla fiyatı olan araçların satışı çok düşük” dedi.

 

EN AZ TERCİH EDİLENLER MANUEL VİTESLİ ARAÇLAR

Özkan, “Geçen yılın aynı aylarında hem satışlar hem de araçların fiyatları daha iyiydi. Birçok esnafın 1 ay boyunca satış yapmadığını biliyoruz. Aşının gelmesiyle panik havası dağılınca şubattan sonra rahatlamayı bekliyoruz. Manuel vites araç satışımız yok” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.