SİNOVAC AŞISININ FAZ 3 SONUÇLARI AÇIKLANDI

Gündem 03.03.2021 - 12:12, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

SİNOVAC AŞISININ FAZ 3 SONUÇLARI AÇIKLANDI

Coronavac aşısının etkililiği yüzde 83,5 olarak hesaplandı...
Sinovac aşısının Türkiye’deki faz 3 sonuçları açıklandı.   Türkiye’de yapılan Çin menşeili Sinovac firmasına ait Coronavac aşısının etkililiği yüzde 83,5 olarak hesaplandı. Öte yandan Hastanede yatışı engelleme oranı ise yüzde 100 olarak bulundu.   EN ÇOK GÖRÜLEN YAN ETKİLER Yapılan açıklamada aşı sonrası en çok görülen yan etkilerine de yer verildi. Yorgunluk (yüzde 9,8), baş ağırısı (yüzde 7,6) kas ağrısı (yüzde 3,8) ateş (yüzde 2,5) titreme (yüzde 2,4) ve lokal yan etkilerinden en sık görüleninse enjeksiyon yerindeki ağrılar olduğu belirtildi. Aşı, Türkiye'de 14 Ocak'ta uygulanmaya başlamıştı.  
Coronavac aşısının etkililiği yüzde 83,5 olarak hesaplandı...

Sinovac aşısının Türkiye’deki faz 3 sonuçları açıklandı.

 

Türkiye’de yapılan Çin menşeili Sinovac firmasına ait Coronavac aşısının etkililiği yüzde 83,5 olarak hesaplandı. Öte yandan Hastanede yatışı engelleme oranı ise yüzde 100 olarak bulundu.

 

EN ÇOK GÖRÜLEN YAN ETKİLER

Yapılan açıklamada aşı sonrası en çok görülen yan etkilerine de yer verildi.

Yorgunluk (yüzde 9,8), baş ağırısı (yüzde 7,6) kas ağrısı (yüzde 3,8) ateş (yüzde 2,5) titreme (yüzde 2,4) ve lokal yan etkilerinden en sık görüleninse enjeksiyon yerindeki ağrılar olduğu belirtildi.

Aşı, Türkiye'de 14 Ocak'ta uygulanmaya başlamıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.