Şimdi ne olacak? Cumhur ittifakı çatlıyor mu?

Gündem 01.03.2021 - 20:43, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Şimdi ne olacak? Cumhur ittifakı çatlıyor mu?

Şimdi ne olacak? Cumhur ittifakı çatlıyor mu?
Şubat ayının başlarında mahkeme kararıyla görevine iade edilmişti. 4 Şubatta yapmış olduğumuz “MHP İl Başkanı Hikmet Ökte de Olpak’a Destek Çıktı” haberimizde Servet Olpak için MHP Burdur İl Başkanı Hikmet Ökte ve MHP’li Belediye Başkanları destek vermişti. Konya Bölge İdare Mahkemesi Servet Olpak için yürütmeyi durdurma kararı vererek Burdur İl Özel İdare Genel Sekreteri Asım Ertilav’a bugün Burdur Valiliğince görevi yineden tevdi edildiği belirtildi.    Burdur il özel idare genel sekreterliğine mahkeme kararı ile gelen Servet Olpak için açıklamada bulunan ve Cumhur ittifakı çatlarsa, biterse Servet Olpak için biter.” diye açıklamada bulunan Burdur MHP il başkanı Hikmet Ökte ve MHP’li belediye başkanları iç işlerinin ihtirası sonucu Konya idari mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı vermesi ve Olpak’ın görevden alınarak yerine Asım Ertivav’ın yeniden göreve verilmesi şimdi ne olacak sorusunu akıllara getirdi.  MHP’li belediye başkanları ise; “bu yürütmeyi durdurma kararı siyasi bir karar ve siyasetinde devrede olduğunu biliyoruz.  Bunun hesabı eninde sonunda verilecek.” diye söylemde bulunurken, MHP il başkanı Hikmet Ökte; “bu olay bir üst mahkemeye gidecek ve bu olayı önceden de açıklamada bulunduğum gibi konu genel başkana gidecek. Bizler her zaman söyledik il özel idare genel sekreteri Sayın Servet Olpak kırmızı çizgimiz. Belediyelerimize kimse destek vermezken Sayın Servet Olpak parti ayrım yapmadan belediyelerimize eşit davrandı.  Artık olay Ankara’nın elinde ve bu olayıda hiç bir MHP’li seçmen unutmayacak ve unutmayacağız.” dedi.    Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz ise sosyal medya hesabından bu duruma tepkisini şöyle dile getirdi; “Yerelde İttifakı sadece kendi menfaati doğrultusunda hatırlayan, karşısındakilere yaşama şansı vermeyen, ben yaptım oldu Burdur’un şahı da padişahıda benim diyen, işgüzar, kendini akıllı karşısındakileri aptal zannedenler, sizi sizden daha iyi tanıyoruz. Tek cümle; İzleyin ve görün.” dedi
Şimdi ne olacak? Cumhur ittifakı çatlıyor mu?

Şubat ayının başlarında mahkeme kararıyla görevine iade edilmişti. 4 Şubatta yapmış olduğumuz “MHP İl Başkanı Hikmet Ökte de Olpak’a Destek Çıktı” haberimizde Servet Olpak için MHP Burdur İl Başkanı Hikmet Ökte ve MHP’li Belediye Başkanları destek vermişti. Konya Bölge İdare Mahkemesi Servet Olpak için yürütmeyi durdurma kararı vererek Burdur İl Özel İdare Genel Sekreteri Asım Ertilav’a bugün Burdur Valiliğince görevi yineden tevdi edildiği belirtildi. 

 

Burdur il özel idare genel sekreterliğine mahkeme kararı ile gelen Servet Olpak için açıklamada bulunan ve Cumhur ittifakı çatlarsa, biterse Servet Olpak için biter.” diye açıklamada bulunan Burdur MHP il başkanı Hikmet Ökte ve MHP’li belediye başkanları iç işlerinin ihtirası sonucu Konya idari mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı vermesi ve Olpak’ın görevden alınarak yerine Asım Ertivav’ın yeniden göreve verilmesi şimdi ne olacak sorusunu akıllara getirdi.  MHP’li belediye başkanları ise; “bu yürütmeyi durdurma kararı siyasi bir karar ve siyasetinde devrede olduğunu biliyoruz.  Bunun hesabı eninde sonunda verilecek.” diye söylemde bulunurken, MHP il başkanı Hikmet Ökte; “bu olay bir üst mahkemeye gidecek ve bu olayı önceden de açıklamada bulunduğum gibi konu genel başkana gidecek. Bizler her zaman söyledik il özel idare genel sekreteri Sayın Servet Olpak kırmızı çizgimiz. Belediyelerimize kimse destek vermezken Sayın Servet Olpak parti ayrım yapmadan belediyelerimize eşit davrandı.  Artık olay Ankara’nın elinde ve bu olayıda hiç bir MHP’li seçmen unutmayacak ve unutmayacağız.” dedi. 

 

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz ise sosyal medya hesabından bu duruma tepkisini şöyle dile getirdi; “Yerelde İttifakı sadece kendi menfaati doğrultusunda hatırlayan, karşısındakilere yaşama şansı vermeyen, ben yaptım oldu Burdur’un şahı da padişahıda benim diyen, işgüzar, kendini akıllı karşısındakileri aptal zannedenler, sizi sizden daha iyi tanıyoruz. Tek cümle; İzleyin ve görün.” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.