SERASINI AR-GE TESİSİNE DÖNÜŞTÜRDÜ

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.04.2014 - 15:50, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SERASINI AR-GE TESİSİNE DÖNÜŞTÜRDÜ

ANTALYA’NIN KUMLUCA İLÇESİNDE BİTKİ KORUMA VE BESLEME ÜRÜNLERİ BAYİLİĞİ YAPAN ZİRAAT MÜHENDİSİ, YAPTIĞI İŞTEN YETERİNCE PARA KAZANAMAYINCA YAKLAŞIK 9 BİN METREKARELİK ALANDA DEĞİŞİK ÜRÜNLER VE YENİ YÖNTEMLER UYGULAYARAK KAZANCINI YÜKSELTTİ
Antalya’nın Kumluca ilçesinin Kum Mahallesi’nde faaliyet gösteren Kaliteli Organik Biyolojik ve Ekolojik Tarım(Kobeco) sahibi Ufuk Bora, Ar-Ge tesisine çevirdiği serasında tarımsal üretimde alternatif ürün ve yetiştiricilik teknikleri uyguluyor. Kobeco tarım klasik domates ve patlıcan üretimi yanında topraksız tarım, oval kokteyl domates, süs bitkisi ve çilek üretimi yapan Ziraat Mühendisi Ufuk Bora; şöyle konuştu: “Geleneksel tarım metotları artık tarımsal üretimde değişmesi gerekiyor. Bu anlamda işletmemizde alternatif ürünlere yöneldik. Domates yetiştiriciliğinde biyolojik mücadele yöntemleri, sulama sisteminde çift tank ve PH kontrollü sulama modelini benimsedik. Bu yıl ilk defa örtü altında çilek yetiştiriciliği yaptık. Tozlaşmayı bombus arıları sayesinde gerçekleştirdik. Hedefimiz bitki başına 1 kilo verimi yakalamaktır.” 25 TON ÜRÜN BEKLİYORBora, deneme olarak yaptıkları topraksız tarım domates yetiştiriciliğinden, dönümde 25 ton ürün beklediklerini ifade etti. Kayıt altına alınmış tarımsal girdiler sayesinde kaliteli ve yüksek verimli ürün hedefine ulaşıldığı zaman üretimde kazancın artacağını belirten Ufuk Bora; şunları söyledi: “Uzun yıllar zirai danışmanlık ve bitki koruma ve besleme ürün bayiliği yaptım. Üreticilere ne kadar yol gösterdimse de istediğim şekilde uygulama yaptıramadım. İstediğim uygulama olmayınca da beklediğimiz ürünü alamadık. 9 dönümlük kendi arazimde sulama, gübreleme ve biyolojik mücadele tekniklerini uyguladım. İstediğim sonucu ve ürünü aldım.”İLAÇLARDAN OLUŞAN YAN ETKİLER ORTADAN KALKIYORİşletmede çalışan Faruk Şahin de, domates yetiştiriciliğinde kullanılan biyolojik mücadele yöntemleri sayesinde, işçilikten tasarruf, gününde hasat, kaliteli ve güvenilir ürün elde ettiklerini belirtti. Şahin, ayrıca bu yöntem sayesinde, kimyasal ilaçlamalardan oluşabilecek yan etkilerin ortadan kalktığını, tüketicinin sağlığını korumuş olduklarını sözlerine ekledi.
ANTALYA’NIN KUMLUCA İLÇESİNDE BİTKİ KORUMA VE BESLEME ÜRÜNLERİ BAYİLİĞİ YAPAN ZİRAAT MÜHENDİSİ, YAPTIĞI İŞTEN YETERİNCE PARA KAZANAMAYINCA YAKLAŞIK 9 BİN METREKARELİK ALANDA DEĞİŞİK ÜRÜNLER VE YENİ YÖNTEMLER UYGULAYARAK KAZANCINI YÜKSELTTİ

Antalya’nın Kumluca ilçesinin Kum Mahallesi’nde faaliyet gösteren Kaliteli Organik Biyolojik ve Ekolojik Tarım(Kobeco) sahibi Ufuk Bora, Ar-Ge tesisine çevirdiği serasında tarımsal üretimde alternatif ürün ve yetiştiricilik teknikleri uyguluyor. 
Kobeco tarım klasik domates ve patlıcan üretimi yanında topraksız tarım, oval kokteyl domates, süs bitkisi ve çilek üretimi yapan Ziraat Mühendisi Ufuk Bora; şöyle konuştu: “Geleneksel tarım metotları artık tarımsal üretimde değişmesi gerekiyor. Bu anlamda işletmemizde alternatif ürünlere yöneldik. Domates yetiştiriciliğinde biyolojik mücadele yöntemleri, sulama sisteminde çift tank ve PH kontrollü sulama modelini benimsedik. Bu yıl ilk defa örtü altında çilek yetiştiriciliği yaptık. Tozlaşmayı bombus arıları sayesinde gerçekleştirdik. Hedefimiz bitki başına 1 kilo verimi yakalamaktır.” 

25 TON ÜRÜN BEKLİYOR
Bora, deneme olarak yaptıkları topraksız tarım domates yetiştiriciliğinden, dönümde 25 ton ürün beklediklerini ifade etti. Kayıt altına alınmış tarımsal girdiler sayesinde kaliteli ve yüksek verimli ürün hedefine ulaşıldığı zaman üretimde kazancın artacağını belirten Ufuk Bora; şunları söyledi: “Uzun yıllar zirai danışmanlık ve bitki koruma ve besleme ürün bayiliği yaptım. Üreticilere ne kadar yol gösterdimse de istediğim şekilde uygulama yaptıramadım. İstediğim uygulama olmayınca da beklediğimiz ürünü alamadık. 9 dönümlük kendi arazimde sulama, gübreleme ve biyolojik mücadele tekniklerini uyguladım. İstediğim sonucu ve ürünü aldım.”

İLAÇLARDAN OLUŞAN YAN ETKİLER ORTADAN KALKIYOR
İşletmede çalışan Faruk Şahin de, domates yetiştiriciliğinde kullanılan biyolojik mücadele yöntemleri sayesinde, işçilikten tasarruf, gününde hasat, kaliteli ve güvenilir ürün elde ettiklerini belirtti. Şahin, ayrıca bu yöntem sayesinde, kimyasal ilaçlamalardan oluşabilecek yan etkilerin ortadan kalktığını, tüketicinin sağlığını korumuş olduklarını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.