SENEM TEKİNKOCA'NIN YENİ ROMANI ‘HAN’, OKUYUCU İLE BULUŞUYOR

Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.01.2015 - 16:59, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SENEM TEKİNKOCA'NIN YENİ ROMANI ‘HAN’, OKUYUCU İLE BULUŞUYOR

SENEM TEKİNKOCA'NIN YENİ ROMANI ‘HAN’, OKUYUCU İLE BULUŞUYOR
Antalyalı yazar Senem Tekinkoca'nın yeni romanı ‘Han’ yakın zamanda okuyucu ile buluşmaya hazırlanıyor.  İlk romanı ‘Lavanta Kokusu’ ile edebiyat dünyasının genç yazarları arasında yerini alan Tekinkoca'nın ikinci romanı ‘Han’, kan bağı olmayan insanlardan oluşan bir ailenin bir araya geliş yolculuğunun hikayesini anlatıyor. Osmanlı Mevlevi Saatçileri’nden Ahmet Eflaki Dede’nin dokuz numaralı saatinin büyüsüne kapılarak saat tasarlamaya başlayan genç bir adamın yaptığı saatin içinde saklanan bir sırrın açığa çıkmasıyla başlayan romanda yetimhanede büyümüş genç bir fotoğrafçının gözünden de hayat kareleri sunuluyor. Büyükada’daki bir konak ve Üsküp’teki Kurşunlu Han arasında geçen hikaye,Yugoslavya’nın henüz dağılmadığı 1960’lı yıllardan bugünün Makedonya’sına uzanan geçişlerden izler taşıyor. ÜSKÜP YOLCULUĞU ‘HAN’IN HİKAYESİNİ DEĞİŞTİRDİ Han'ı yazmaya başladığında aklında tamamen farklı bir hikaye olduğunu belirten Senem Tekinkoca, Üsküp yolculuğunun kitabı baştan sona değiştirdiğini söyledi. Tekinkoca, “Han'ı yazarken mekan olarak Üsküp'teki Kurşunlu Han'ı seçmiştim. Mekanı görmek için Üsküp'e gittim. Hanın kapısına geldiğimde kapı mühürlüydü.Makedon bir görevli hanı gezemeyeceğimi handa bir cinayet işlendiği için hanın dört ay mühürlü kalacağını söyledi. İlk anda hayal kırıklığına uğradım. Ardından hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığını düşündüm. Ve Han'ın hikayesi aslında o an başladı . Gerçek bir hikayemi diye sorarsanız, hayır. Ancak gerçek bir ‘an’ın hayal gücünü zorlaması diye yanıt verebilirim” dedi. İLK KİTABI 2013 YILINDA YAYINLANDI Münih’te dünyaya gelen Tekinkoca, 2003 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Akşam Gazetesi’nde kültür sanat muhabirliğine başladı. Türkiye ve yurt dışında birçok orkestra şefi, opera ve bale sanatçısı, koreograf ile yaptığı röportajların yanı sıra, La Scala, Marsilya Operası gibi dünyaca ünlü opera evlerinin yöneticileri ile sanat kurumlarının yönetimi üzerine söyleşiler yaptı. Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin basın danışmanlığı görevine getirilen Tekinkoca, 2013 yılında bu görevinden ayrıldı. Tekinkoca’nın ilk ro
SENEM TEKİNKOCA'NIN YENİ ROMANI ‘HAN’, OKUYUCU İLE BULUŞUYOR

Antalyalı yazar Senem Tekinkoca'nın yeni romanı ‘Han’ yakın zamanda okuyucu ile buluşmaya hazırlanıyor. 
İlk romanı ‘Lavanta Kokusu’ ile edebiyat dünyasının genç yazarları arasında yerini alan Tekinkoca'nın ikinci romanı ‘Han’, kan bağı olmayan insanlardan oluşan bir ailenin bir araya geliş yolculuğunun hikayesini anlatıyor. Osmanlı Mevlevi Saatçileri’nden Ahmet Eflaki Dede’nin dokuz numaralı saatinin büyüsüne kapılarak saat tasarlamaya başlayan genç bir adamın yaptığı saatin içinde saklanan bir sırrın açığa çıkmasıyla başlayan romanda yetimhanede büyümüş genç bir fotoğrafçının gözünden de hayat kareleri sunuluyor. Büyükada’daki bir konak ve Üsküp’teki Kurşunlu Han arasında geçen hikaye,Yugoslavya’nın henüz dağılmadığı 1960’lı yıllardan bugünün Makedonya’sına uzanan geçişlerden izler taşıyor.

ÜSKÜP YOLCULUĞU ‘HAN’IN HİKAYESİNİ DEĞİŞTİRDİ
Han'ı yazmaya başladığında aklında tamamen farklı bir hikaye olduğunu belirten Senem Tekinkoca, Üsküp yolculuğunun kitabı baştan sona değiştirdiğini söyledi. Tekinkoca, “Han'ı yazarken mekan olarak Üsküp'teki Kurşunlu Han'ı seçmiştim. Mekanı görmek için Üsküp'e gittim. Hanın kapısına geldiğimde kapı mühürlüydü.Makedon bir görevli hanı gezemeyeceğimi handa bir cinayet işlendiği için hanın dört ay mühürlü kalacağını söyledi. İlk anda hayal kırıklığına uğradım. Ardından hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığını düşündüm. Ve Han'ın hikayesi aslında o an başladı . Gerçek bir hikayemi diye sorarsanız, hayır. Ancak gerçek bir ‘an’ın hayal gücünü zorlaması diye yanıt verebilirim” dedi.

İLK KİTABI 2013 YILINDA YAYINLANDI
Münih’te dünyaya gelen Tekinkoca, 2003 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Akşam Gazetesi’nde kültür sanat muhabirliğine başladı. Türkiye ve yurt dışında birçok orkestra şefi, opera ve bale sanatçısı, koreograf ile yaptığı röportajların yanı sıra, La Scala, Marsilya Operası gibi dünyaca ünlü opera evlerinin yöneticileri ile sanat kurumlarının yönetimi üzerine söyleşiler yaptı. Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin basın danışmanlığı görevine getirilen Tekinkoca, 2013 yılında bu görevinden ayrıldı. Tekinkoca’nın ilk ro

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.