Şehitlerin izinde BURDUR’DAN SARIKAMIŞ’A, SARIKAMIŞ’TAN BURDUR’A

Gündem 07.01.2018 - 13:28, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Şehitlerin izinde BURDUR’DAN SARIKAMIŞ’A, SARIKAMIŞ’TAN BURDUR’A

Tarihin en soğuk ölümü: Türklerin Sarıkamış Destanı
22 Aralık 1914 tarihinde başlayan Sarıkamış Harekâtı toplamda 18 gün sürdü. 60 bin kahraman Osmanlı askerinin donarak ve hastalanarak hayatını kaybettiği harekâtın üzerinden 103 yıl geçti. Harekâtın ilk 2 gününde Osmanlı askerleri Rus birliklerine karşı kahramanca mücadele etti. Enver Paşa'nın emriyle başlayan harekâtın amacı ise Rusları kuşatmak ve Kars, Ardahan, Artvin gibi Doğu illerini geri almaktı… İlk iki günü başarıyla geçen taarruz sonrasında olumsuz hava koşulları nedeniyle seyrini değiştirdi. Kış, 3-4 Ocak 1915 gecesi daha da şiddetlendi. Fırtına ile yağan kar, yolları tıkayıp, çadırları yıktı. Arkasından da dondurucu soğuklar bastırınca, 60 bin Osmanlı askeri donma, dizanteri ve tifo gibi hastalıklardan dolayı hayatını kaybetti. Bu harekâtta Ruslar da 32 bin askerini kaybetti. Savaştan sonra İstanbul'a dönen Enver Paşa uzun bir süre Sarıkamış hakkında herhangi bir haber, bildiri veya yayın yapılmasını engelledi… GENÇLER ŞEHİTLERİN (ŞUHEDANIN) İZİNDE TC Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’nın ülke çapındaki organizasyonuyla gençler Burdur merkezde de Sarıkamış Şehitlerine saygı yürüyüşünde bulundu. Vali Şerif Yılmaz başta olmak üzere Cumhuriyet Meydanında toplanan Türk gençliği, Türk ordusu, protokol mensupları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve yöneticileri, siyasi parti ve sendika temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanından Şehitlik’e kadar yürüdü.  Şehitlikte Kur’an-ı Kerim tilaveti ve tüm şehitler için duaların okunmasıyla devam eden program şehitlik çıkışında da çorba ikramıyla sona erdi. 
Tarihin en soğuk ölümü: Türklerin Sarıkamış Destanı

22 Aralık 1914 tarihinde başlayan Sarıkamış Harekâtı toplamda 18 gün sürdü. 60 bin kahraman Osmanlı askerinin donarak ve hastalanarak hayatını kaybettiği harekâtın üzerinden 103 yıl geçti. Harekâtın ilk 2 gününde Osmanlı askerleri Rus birliklerine karşı kahramanca mücadele etti. Enver Paşa'nın emriyle başlayan harekâtın amacı ise Rusları kuşatmak ve Kars, Ardahan, Artvin gibi Doğu illerini geri almaktı… İlk iki günü başarıyla geçen taarruz sonrasında olumsuz hava koşulları nedeniyle seyrini değiştirdi. Kış, 3-4 Ocak 1915 gecesi daha da şiddetlendi. Fırtına ile yağan kar, yolları tıkayıp, çadırları yıktı. Arkasından da dondurucu soğuklar bastırınca, 60 bin Osmanlı askeri donma, dizanteri ve tifo gibi hastalıklardan dolayı hayatını kaybetti. Bu harekâtta Ruslar da 32 bin askerini kaybetti. Savaştan sonra İstanbul'a dönen Enver Paşa uzun bir süre Sarıkamış hakkında herhangi bir haber, bildiri veya yayın yapılmasını engelledi…

GENÇLER ŞEHİTLERİN (ŞUHEDANIN) İZİNDE

TC Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’nın ülke çapındaki organizasyonuyla gençler Burdur merkezde de Sarıkamış Şehitlerine saygı yürüyüşünde bulundu. Vali Şerif Yılmaz başta olmak üzere Cumhuriyet Meydanında toplanan Türk gençliği, Türk ordusu, protokol mensupları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve yöneticileri, siyasi parti ve sendika temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanından Şehitlik’e kadar yürüdü.  Şehitlikte Kur’an-ı Kerim tilaveti ve tüm şehitler için duaların okunmasıyla devam eden program şehitlik çıkışında da çorba ikramıyla sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.