ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ HAKAN AKTÜRK'ÜN İSMİ SONSUZA DEK YAŞAYACAK

Gündem 23.09.2015 - 16:36, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ HAKAN AKTÜRK'ÜN İSMİ SONSUZA DEK YAŞAYACAK

BURDUR’DA VALİ HASAN KÜRKLÜ, ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ HAKAN AKTÜRK'ÜN İSMİ VERİLEN CADDENİN, AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.
Siirt'te bölücü terör örgütü PKK tarafından haince şehit edilen Burdurlu Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk, ismi Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısında, Özgür Mahallesi'nde bulunan caddeye verilmesinin kararı alınmıştı. Alınan karar neticesinde Şehit Aktürk'ün ismi verileceği cadde üzerinde tören düzenlendi. Törene Vali Hasan Kürklü başta olmak üzere, Milletvekili Mehmet Göker, Milletvekili Deniz Baykal, 22, 23, 24. Dönem Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı P. Albay Metin Karagöz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcısı Hayri Sandıkcı, İl Jandarma Komutan Vekili J. Yarbay Kadir Oğuz, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, Şehit Hakan Aktürk'ün ailesi ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen törende Saygı duruşunda duruldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Vali Hasan Kürklü törende yaptığı konuşmada; şehitlik mertebesinin inancımıza göre en yüksek mertebe olduğunu söyledi. Vali Kürklü konuşmasına şöyle devam etti. "Burada rahat ve huzur içerisinde arife gününü yaşıyorlarsa bunun aziz şehitlerin sayesindedir. Bu, vatanı milleti uğruna gözünü kırpmadan, tereddüt etmeden canını veren şehitlerimizin sayesindedir. Biz birliğimizi beraberliğimizi ne kadar yüksek seviyede tutarsak, bu vatanın bölünmez bütünlüğü de o derece sağlanmış olacaktır. Maalesef öğle bir coğrafyada yaşıyoruz ki yüzyıllardır şehitlerimiz oluyor, keşke hiç bir şehidimiz olmasa. Ama bu sonuçta kaçınılmaz bir şey. Bütün şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Şunu herkes çok iyi bilsin ki birliğimizi, bütünlüğümüzü teröre kurban vermeyeceğiz. Birliğimizi bütünlüğümüzü bozdurmayacağız. Ülkemizi böldürmeyeceğiz" dedi. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise Türk milletinin gönlünde daimi yerini alan şehitlerin, ülkenin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşanması, milli çıkarların savunulması ve vatana hizmet etmek için canlarını feda ettiklerini kaydetti. Üzerinde bağımsız olarak yaşanılan vatanı, gönüllerinde yaşayan aziz şehitlere borçlu olduklarını anlatan Ercengiz, "Onların, vatanımız ve milletimiz için yaptığı fedakarlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Türk halkı bu vatan uğruna şehit olan yiğitlerimizi hiçbir zaman unutmayacaktır" diye konuştu. Ardından "Şehit Uzman Çavuş Hakan Aktürk Caddesi" yazan tabelaya bağlı kurdele çözülerek caddenin açılışı gerçekleşti. Vali Hasan Kürklü, törenin bitmesiyle birlikte, protokol mensupları, şehit aileleri ve vatandaşlar ile bayramlaştı.  
BURDUR’DA VALİ HASAN KÜRKLÜ, ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ HAKAN AKTÜRK'ÜN İSMİ VERİLEN CADDENİN, AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Siirt'te bölücü terör örgütü PKK tarafından haince şehit edilen Burdurlu Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk, ismi Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısında, Özgür Mahallesi'nde bulunan caddeye verilmesinin kararı alınmıştı. Alınan karar neticesinde Şehit Aktürk'ün ismi verileceği cadde üzerinde tören düzenlendi.

Törene Vali Hasan Kürklü başta olmak üzere, Milletvekili Mehmet Göker, Milletvekili Deniz Baykal, 22, 23, 24. Dönem Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı P. Albay Metin Karagöz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcısı Hayri Sandıkcı, İl Jandarma Komutan Vekili J. Yarbay Kadir Oğuz, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, Şehit Hakan Aktürk'ün ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen törende Saygı duruşunda duruldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Vali Hasan Kürklü törende yaptığı konuşmada; şehitlik mertebesinin inancımıza göre en yüksek mertebe olduğunu söyledi. Vali Kürklü konuşmasına şöyle devam etti. "Burada rahat ve huzur içerisinde arife gününü yaşıyorlarsa bunun aziz şehitlerin sayesindedir. Bu, vatanı milleti uğruna gözünü kırpmadan, tereddüt etmeden canını veren şehitlerimizin sayesindedir. Biz birliğimizi beraberliğimizi ne kadar yüksek seviyede tutarsak, bu vatanın bölünmez bütünlüğü de o derece sağlanmış olacaktır. Maalesef öğle bir coğrafyada yaşıyoruz ki yüzyıllardır şehitlerimiz oluyor, keşke hiç bir şehidimiz olmasa. Ama bu sonuçta kaçınılmaz bir şey. Bütün şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Şunu herkes çok iyi bilsin ki birliğimizi, bütünlüğümüzü teröre kurban vermeyeceğiz. Birliğimizi bütünlüğümüzü bozdurmayacağız. Ülkemizi böldürmeyeceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise Türk milletinin gönlünde daimi yerini alan şehitlerin, ülkenin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşanması, milli çıkarların savunulması ve vatana hizmet etmek için canlarını feda ettiklerini kaydetti.

Üzerinde bağımsız olarak yaşanılan vatanı, gönüllerinde yaşayan aziz şehitlere borçlu olduklarını anlatan Ercengiz, "Onların, vatanımız ve milletimiz için yaptığı fedakarlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Türk halkı bu vatan uğruna şehit olan yiğitlerimizi hiçbir zaman unutmayacaktır" diye konuştu.

Ardından "Şehit Uzman Çavuş Hakan Aktürk Caddesi" yazan tabelaya bağlı kurdele çözülerek caddenin açılışı gerçekleşti.

Vali Hasan Kürklü, törenin bitmesiyle birlikte, protokol mensupları, şehit aileleri ve vatandaşlar ile bayramlaştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.