SDÜ “Tıp Eğitimi Öğrenci Çalıştayı”na Ev Sahipliği Yaptı

Eğitim 06.01.2014 - 11:20, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SDÜ “Tıp Eğitimi Öğrenci Çalıştayı”na Ev Sahipliği Yaptı

SDÜ “Tıp Eğitimi Öğrenci Çalıştayı”na Ev Sahipliği Yaptı
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Tıp Eğitimi Komisyonu, Sağlık Bakanlığı, YÖK Tıp Eğitimi Konseyi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi işbirliğiyle düzenlenen “Tıp Eğitimi Öğrenci Çalıştayı” SDÜ  Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çalıştaya, Türkiye Gençlik Konfederasyonu Başkanı Bilal Okudan, SDÜ Rektörü Prof. Dr Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer, Sağlık Bakanlığı ve YÖK temsilcileri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Türkiye Gençlik Konfederasyonu Başkanı Bilal Okudan,  Konfedarasyon hakkında bilgi verdi. Okudan, tıp eğitim sistemindeki aksaklıkları görebilenlerin genç tıbbiyeliler olduğunu söyleyerek sistemi tekrar düzenleyecek ve en iyi sistemi getirecek olanların gençler olduğunu vurguladı. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya ise Isparta’nın kişi başına düşen yatak sayısı sıralamasında en üst sıralarda yer aldığını ve Isparta için toplam harcamaların son 10 yılda yükseliş gösterdiğini söyledi. Çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil de, “Tıp eğitiminin en önemli paydaşları olan yarının hekimlerinin şimdiden hekimlik pratikleri ile ilgili bize yön verecek unsurları tartışıyor ve şekillendiriyor olması bizleri gururlandırıyor.” diye konuştu. Konuşmasına “Tıp eğitiminin nasıl olması, öğrencilerin ne gibi donanımlar kazanması gerektiği ve bu donanımlar neticesinde öğrencileri nelerin beklediği gibi konuların ele alınacağı çalıştaya hoş geldiniz” diyerek başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, şifa dağıtacak hekim adaylarına yönelik olan çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. İnsanın ruhsal, psikolojik ve fizyolojik boyutuyla bir bütün olduğunu ifade eden İbicioğlu, gelecek odaklı tıp müfredatının konuşulmasının kaçınılmaz olduğunu, bu çalıştayın tıp eğitimine yeni bakış açısı ve fikir enginliği getirmesini diledi. İbicioğlu, Isparta'da sağlık alanında önemli atılımlar yaşandığını belirterek özellikle SDÜ Tıp Fakültesinin bölgenin ve Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunun altını çizdi. Çalıştay, tıp eğitim müfredatı, tıp eğitiminde uygulanan sistemler ve pratik eğitimin sistem içerisindeki ağırlığının artırılmasına yönelik çözüm önerilerinin tartışıldığı oturumlarla iki gün boyunca devam etti.
SDÜ “Tıp Eğitimi Öğrenci Çalıştayı”na Ev Sahipliği Yaptı

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Tıp Eğitimi Komisyonu, Sağlık Bakanlığı, YÖK Tıp Eğitimi Konseyi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi işbirliğiyle düzenlenen “Tıp Eğitimi Öğrenci Çalıştayı” SDÜ  Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çalıştaya, Türkiye Gençlik Konfederasyonu Başkanı Bilal Okudan, SDÜ Rektörü Prof. Dr Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer, Sağlık Bakanlığı ve YÖK temsilcileri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Türkiye Gençlik Konfederasyonu Başkanı Bilal Okudan,  Konfedarasyon hakkında bilgi verdi. Okudan, tıp eğitim sistemindeki aksaklıkları görebilenlerin genç tıbbiyeliler olduğunu söyleyerek sistemi tekrar düzenleyecek ve en iyi sistemi getirecek olanların gençler olduğunu vurguladı.

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya ise Isparta’nın kişi başına düşen yatak sayısı sıralamasında en üst sıralarda yer aldığını ve Isparta için toplam harcamaların son 10 yılda yükseliş gösterdiğini söyledi.

Çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil de, “Tıp eğitiminin en önemli paydaşları olan yarının hekimlerinin şimdiden hekimlik pratikleri ile ilgili bize yön verecek unsurları tartışıyor ve şekillendiriyor olması bizleri gururlandırıyor.” diye konuştu.

Konuşmasına “Tıp eğitiminin nasıl olması, öğrencilerin ne gibi donanımlar kazanması gerektiği ve bu donanımlar neticesinde öğrencileri nelerin beklediği gibi konuların ele alınacağı çalıştaya hoş geldiniz” diyerek başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, şifa dağıtacak hekim adaylarına yönelik olan çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. İnsanın ruhsal, psikolojik ve fizyolojik boyutuyla bir bütün olduğunu ifade eden İbicioğlu, gelecek odaklı tıp müfredatının konuşulmasının kaçınılmaz olduğunu, bu çalıştayın tıp eğitimine yeni bakış açısı ve fikir enginliği getirmesini diledi. İbicioğlu, Isparta'da sağlık alanında önemli atılımlar yaşandığını belirterek özellikle SDÜ Tıp Fakültesinin bölgenin ve Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunun altını çizdi.

Çalıştay, tıp eğitim müfredatı, tıp eğitiminde uygulanan sistemler ve pratik eğitimin sistem içerisindeki ağırlığının artırılmasına yönelik çözüm önerilerinin tartışıldığı oturumlarla iki gün boyunca devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.