SAVARONA’DAKİ FUHUŞ DAVASINDA KARAR BOZULDU

Gündem 22.02.2016 - 13:24, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SAVARONA’DAKİ FUHUŞ DAVASINDA KARAR BOZULDU

ANTALYA’DAKİ SAVORANA YATINDA FUHUŞ DAVASI KARARI BOZULDU
Antalya'da Savarona Yatı'na yönelik fuhuş operasyonunda daha önce beraat eden 1'i kadın 5 sanık, Yargıtay'ın kararı bozması sonrasında yeniden yargılanması sonucu, 3 ile 13 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkûm oldu. Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 28 Eylül 2010 tarihinde Göcek'te demirli Savarona Yatı'na baskın düzenledi. Baskında, fuhuş için yurt dışından getirildiği öne sürülen, bir bölümü 18 yaşından küçük 13 kadın gözaltına alındı. 13 kadın sınır dışı edildi. Gözaltına alınanlardan Kazak işadamı T. Arif ile G. Akdeniz, M. Çelik, E. Akdeniz, H. Erdoğan ve Rus uyruklu E. Baioguev tutuklanırken, E. Maisuradze, K.Tokay, E. S. Tekin ve V. Avcı'nın tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Antalya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklar hakkında açılan davanın ilk 2 duruşmasında, M. Çelik ve G. Akdeniz dışındaki tutuklular tahliye edildi. Haklarında 3- 27 yıl arasında hapis cezası istenen 2'si tutuklu 10 sanıkla ilgili davanın 4'üncü duruşmasında sanıklardan K. Tokay, "Ben şoförüm. İşim gereği bir yerden aldığım müşteriyi diğer yere transfer ederim. Böyle bir şeyle yargılanmayı kabul edemem" dedi. T. Arif'in avukatları da beraat kararı verilmesini istedi. Son sözü sorulan T. Arif, “Adalete güveniyorum" dedi. Mahkeme heyeti, 'insan ticareti', 'fuhuş yaptırmak', 'örgüt kurmak' suçlarından 10 sanığın beraatına karar verdi. Sanıklardan M. Çelik, G. Akdeniz, K. Tokay ve E. Akdeniz, 'Fuhşa aracılık yapmak, fuhuş için yer temin etmek' ve 'fuhuşa teşvik etmek' suçlamalarından 1'er yıl hapis cezasına ve 8'er bin lira para cezasına mahkum edildi. Mahkeme, bu cezalarla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Ayrıca tutuklu sanıklar G. Akdeniz ile M. Çelik de tahliye edildi. Yargıtay 8'inci Dairesi, sanıklardan organizatör H. Erdoğan, T. Arif'in şoförlük ve asistanlığını yaptığı belirtilen G. Akdeniz, E. Akdeniz ve transferleri gerçekleştiren M. Çelik ve K. Tokay hakkındaki beraat kararını bozdu. Bozma kararı üzerine 5 sanık yeniden yargılandı. Duruşmada sanıklardan H. Erdoğan ile avukatları hazır bulundu. Mahkeme, yargılama sonucu sanıklardan G. Akdeniz, E. Akdeniz, M. Çelik ve K. Tokay'ı 'insan ticareti' suçundan 13 yıl 4'er ay hapis ve 4'er bin lira adli para cezası verdi. H. Erdoğan ise 'Fuhuşa teşvik' suçundan 3 yıl 4 ay hapis ve 4 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.      
ANTALYA’DAKİ SAVORANA YATINDA FUHUŞ DAVASI KARARI BOZULDU

Antalya'da Savarona Yatı'na yönelik fuhuş operasyonunda daha önce beraat eden 1'i kadın 5 sanık, Yargıtay'ın kararı bozması sonrasında yeniden yargılanması sonucu, 3 ile 13 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkûm oldu.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 28 Eylül 2010 tarihinde Göcek'te demirli Savarona Yatı'na baskın düzenledi. Baskında, fuhuş için yurt dışından getirildiği öne sürülen, bir bölümü 18 yaşından küçük 13 kadın gözaltına alındı. 13 kadın sınır dışı edildi. Gözaltına alınanlardan Kazak işadamı T. Arif ile G. Akdeniz, M. Çelik, E. Akdeniz, H. Erdoğan ve Rus uyruklu E. Baioguev tutuklanırken, E. Maisuradze, K.Tokay, E. S. Tekin ve V. Avcı'nın tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Antalya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklar hakkında açılan davanın ilk 2 duruşmasında, M. Çelik ve G. Akdeniz dışındaki tutuklular tahliye edildi.

Haklarında 3- 27 yıl arasında hapis cezası istenen 2'si tutuklu 10 sanıkla ilgili davanın 4'üncü duruşmasında sanıklardan K. Tokay, "Ben şoförüm. İşim gereği bir yerden aldığım müşteriyi diğer yere transfer ederim. Böyle bir şeyle yargılanmayı kabul edemem" dedi. T. Arif'in avukatları da beraat kararı verilmesini istedi. Son sözü sorulan T. Arif, “Adalete güveniyorum" dedi. Mahkeme heyeti, 'insan ticareti', 'fuhuş yaptırmak', 'örgüt kurmak' suçlarından 10 sanığın beraatına karar verdi. Sanıklardan M. Çelik, G. Akdeniz, K. Tokay ve E. Akdeniz, 'Fuhşa aracılık yapmak, fuhuş için yer temin etmek' ve 'fuhuşa teşvik etmek' suçlamalarından 1'er yıl hapis cezasına ve 8'er bin lira para cezasına mahkum edildi. Mahkeme, bu cezalarla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Ayrıca tutuklu sanıklar G. Akdeniz ile M. Çelik de tahliye edildi.

Yargıtay 8'inci Dairesi, sanıklardan organizatör H. Erdoğan, T. Arif'in şoförlük ve asistanlığını yaptığı belirtilen G. Akdeniz, E. Akdeniz ve transferleri gerçekleştiren M. Çelik ve K. Tokay hakkındaki beraat kararını bozdu. Bozma kararı üzerine 5 sanık yeniden yargılandı. Duruşmada sanıklardan H. Erdoğan ile avukatları hazır bulundu.

Mahkeme, yargılama sonucu sanıklardan G. Akdeniz, E. Akdeniz, M. Çelik ve K. Tokay'ı 'insan ticareti' suçundan 13 yıl 4'er ay hapis ve 4'er bin lira adli para cezası verdi. H. Erdoğan ise 'Fuhuşa teşvik' suçundan 3 yıl 4 ay hapis ve 4 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.