SANDIKLI'NIN 70 YAŞINDAKİ TEK SARAÇ USTASI

Kültür 19.02.2016 - 14:09, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SANDIKLI'NIN 70 YAŞINDAKİ TEK SARAÇ USTASI

- AFYONKARAHİSAR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜNDEN SARAÇ USTASI YARAR’A ZİYARET
Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Sandıklı ilçesinde yaşayan ve bölgenin tek saracı olarak çalışmalarını devam ettiren 70 yaşındaki Kazım Yarar’ı ziyaret etti. Yok olmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için ziyaretlerin gerçekleştiğini belirten Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Havanur Yamaner, el emeği ustalarının çalışmalarını yerinde görmek ve onlarla kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin nasıl yaşatılabileceği konusunda fikir alış-verişi yaptıklarını belirtti. Şube Müdürü Yamaner; “Teknoloji karşısında yenik düşmüş mesleklerimizin gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yapıyor ve el emeği ile çalışan ustalarımızı ziyaret ediyoruz. Onlarla fikir alış-verişi yaparak yaptıkları meslekleri ileriki nesillere aktarılması konusunda istişareler yapıyoruz” dedi.
- AFYONKARAHİSAR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜNDEN SARAÇ USTASI YARAR’A ZİYARET

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Sandıklı ilçesinde yaşayan ve bölgenin tek saracı olarak çalışmalarını devam ettiren 70 yaşındaki Kazım Yarar’ı ziyaret etti.

Yok olmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için ziyaretlerin gerçekleştiğini belirten Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Havanur Yamaner, el emeği ustalarının çalışmalarını yerinde görmek ve onlarla kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin nasıl yaşatılabileceği konusunda fikir alış-verişi yaptıklarını belirtti.

Şube Müdürü Yamaner; “Teknoloji karşısında yenik düşmüş mesleklerimizin gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yapıyor ve el emeği ile çalışan ustalarımızı ziyaret ediyoruz. Onlarla fikir alış-verişi yaparak yaptıkları meslekleri ileriki nesillere aktarılması konusunda istişareler yapıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.