SANDIKLI DEVLETHAN BARAJI SULAMASI’NIN SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.04.2016 - 16:08, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SANDIKLI DEVLETHAN BARAJI SULAMASI’NIN SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

AFYONKARAHİSAR SANDIKLI DEVLETHAN BARAJI SULAMASI’NIN SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine inşa edilen ve halk tarafından hasretle beklenen Devlethan Barajı Sulama Projesi’nin sözleşmesi imzalanırken, proje tamamlandığında 15 bin dekar zirai arazinin suya kavuşacağı belirtildi. Proje ile ilgili bir açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sandıklı ve civarı için önemli bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğu içinde olduğunu kaydederek “Devlethan Barajı bölgemiz için fevkalade önemli bir tesis. Bizim gönlümüzde her ilçemizin ayrı bir değeri, ayrı bir önemi var. Vatandaşlarımız için ne yapsak bize az geliyor daha da fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi. Devlethan Barajı Sulaması’nın 26 milyon liraya mal edileceği bilgisini veren Bakan Eroğlu şunları söyledi: “Biz bu tesisi 2019 yılında hizmete açmayı planlıyoruz. Modern sulama sistemiyle inşa edeceğimiz projeyi devreye aldığımızda Allah’ın izniyle milli ekonomiye yılda yaklaşık 4 milyon TL katkı sağlayacağız. Sandıklımızın topraklarını suya doyururken çiftçilerimizin de yüzünü güldüreceğiz.” Bakan Eroğlu ayrıca şu anda yoğunlukla tahıl üretimi yapılan baraj bölgesinde projenin tamamlanmasıyla patates, hububat, şeker pancarı, haşhaş ve meyve üretiminin de yapılabileceğini sözlerine ekledi.
AFYONKARAHİSAR SANDIKLI DEVLETHAN BARAJI SULAMASI’NIN SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine inşa edilen ve halk tarafından hasretle beklenen Devlethan Barajı Sulama Projesi’nin sözleşmesi imzalanırken, proje tamamlandığında 15 bin dekar zirai arazinin suya kavuşacağı belirtildi.

Proje ile ilgili bir açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sandıklı ve civarı için önemli bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğu içinde olduğunu kaydederek “Devlethan Barajı bölgemiz için fevkalade önemli bir tesis. Bizim gönlümüzde her ilçemizin ayrı bir değeri, ayrı bir önemi var. Vatandaşlarımız için ne yapsak bize az geliyor daha da fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

Devlethan Barajı Sulaması’nın 26 milyon liraya mal edileceği bilgisini veren Bakan Eroğlu şunları söyledi:

“Biz bu tesisi 2019 yılında hizmete açmayı planlıyoruz. Modern sulama sistemiyle inşa edeceğimiz projeyi devreye aldığımızda Allah’ın izniyle milli ekonomiye yılda yaklaşık 4 milyon TL katkı sağlayacağız. Sandıklımızın topraklarını suya doyururken çiftçilerimizin de yüzünü güldüreceğiz.”

Bakan Eroğlu ayrıca şu anda yoğunlukla tahıl üretimi yapılan baraj bölgesinde projenin tamamlanmasıyla patates, hububat, şeker pancarı, haşhaş ve meyve üretiminin de yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.