SANAYİ SEKTÖRÜNDE UZUN YOL ŞOFÖR SIKINTISI

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 09.11.2021 - 11:20, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

SANAYİ SEKTÖRÜNDE UZUN YOL ŞOFÖR SIKINTISI

SANAYİ SEKTÖRÜNDE UZUN YOL ŞOFÖR SIKINTISI
Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, lojistik sektöründe uzun yol şoför konusunda sıkıntı yaşandığını bildirdi.     Bahar, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin coğrafi konumu ve dinamik bir sanayi ülkesi olması dolayısıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde özellikle ihracatta önemli bir avantaj elde ettiğini belirtti.   Ancak uzun yola çıkacak şoför konusunda problemler yaşanmaya başladığını aktaran Bahar, şunları kaydetti: "Türkiye'de 800 bin civarında araç bulunurken şoför sayısı ise 700 binlerde kalıyor. Sürücü konusunda daha fazla sıkıntı yaşayacağımız günlere doğru gidiyoruz. Eskiden sürücülük babadan oğula geçen bir meslekti. Fakat artık bu sona erdi. Sektöre yeni sürücüler kazandırmak için yeni meslek edindirme eğitimlerinin, mesleğe özendirme ve sertifika programlarının bir an önce başlatılması gerekmektedir. Aksi takdirde özellikle ihracatımız sekteye uğrayabilir." Bahar, Türkiye'de küçümsenmeyecek oranda sürücü açığı yaşandığını ifade etti. Lojistik sektörünün sürücü bulamamanın yanı sıra kur artışından da ciddi şekilde etkilendiğini vurgulayan Bahar, fiyatların artması nedeniyle sektöre yeni araç girişinin istenen seviyede olmadığını bildirdi.  
SANAYİ SEKTÖRÜNDE UZUN YOL ŞOFÖR SIKINTISI

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, lojistik sektöründe uzun yol şoför konusunda sıkıntı yaşandığını bildirdi.

 

 

Bahar, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin coğrafi konumu ve dinamik bir sanayi ülkesi olması dolayısıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde özellikle ihracatta önemli bir avantaj elde ettiğini belirtti.

 

Ancak uzun yola çıkacak şoför konusunda problemler yaşanmaya başladığını aktaran Bahar, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 800 bin civarında araç bulunurken şoför sayısı ise 700 binlerde kalıyor. Sürücü konusunda daha fazla sıkıntı yaşayacağımız günlere doğru gidiyoruz. Eskiden sürücülük babadan oğula geçen bir meslekti. Fakat artık bu sona erdi. Sektöre yeni sürücüler kazandırmak için yeni meslek edindirme eğitimlerinin, mesleğe özendirme ve sertifika programlarının bir an önce başlatılması gerekmektedir. Aksi takdirde özellikle ihracatımız sekteye uğrayabilir."

Bahar, Türkiye'de küçümsenmeyecek oranda sürücü açığı yaşandığını ifade etti.

Lojistik sektörünün sürücü bulamamanın yanı sıra kur artışından da ciddi şekilde etkilendiğini vurgulayan Bahar, fiyatların artması nedeniyle sektöre yeni araç girişinin istenen seviyede olmadığını bildirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.