Şampiyon babanın Şampiyon kızları

Spor (AA) - Anadolu Ajansı | 09.12.2019 - 15:25, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Şampiyon babanın Şampiyon kızları

Tekvandoda Türkiye şampiyonluğu bulunan Mahmut Doğan'ın üç kızı da babalarının izinden giderek kick boks, muaythai ve boksta Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlukları elde etmeyi başardı.
  Tekvandoda Türkiye şampiyonluğu bulunan Mahmut Doğan'ın izinden giden üç kızı da kick boks, muaythai ve boksta Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlukları elde etti.   Antalya'da devlet memurluğu yapan Mahmut Doğan, gençliğinde Türkiye şampiyonu olduğu tekvandoyu, askerlik nedeniyle bırakmak zorunda kaldı.   Üç kız babası Doğan, kızlarını da savunma sporlarına yönlendirdi. En büyük kızı Zeliha'nın muaythaide kazandığı Avrupa ve dünya şampiyonluklarının ardından, ondan etkilenen kardeşleri Zehra ve Sevgi de muaythai, kick boks ve boksta ablaları gibi Türkiye ve Avrupa dereceleri elde etti.   Minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde şampiyonluklar elde eden üç genç sporcu da Kick Boks Milli Takım Antrenörü Mehmet Aygün yönetiminde, yeni başarılar için çalışmaya devam ediyorlar.  "Ev kemer, kupa ve madalya dolu"   Sürekli antrenman yapan kızlarının cumartesi günleri uyumak yerine saat 05.00'te sahile gidip koştuğunu aktaran Doğan, "Spor sayesinde çocuklarım kötü alışkanlıklardan da uzak durdu. Evimiz kemer, kupa, madalya dolu. Evde koyacak yer yok. Her gittikleri yarışmada başarılara imza atıyorlar. Hepsiyle gurur duyuyorum." dedi.   Çeşitli yaş kategorilerinde kick boks, muaythai ve wushuda 16 Türkiye birinciliği, muaythaide iki Avrupa ve bir dünya birinciliği, kick boksta dünya üçüncülüğü ve boksta Türkiye ikinciliği bulunan 21 yaşındaki Zeliha Doğan, spora babasının zoruyla başladığını söyledi.   Kick boksun ardından wushu ve muaythai ile de ilgilenmeye başladığını anlatan Zeliha, tüm sporlarda Türkiye birinciliği, Avrupa ve dünya dereceleri elde etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.   Evde madalya yarışı var   Muaythaide henüz 13 yaşındayken dünya şampiyonu olan, bu yıl da kick boksta Avrupa şampiyonu olmayı başaran 18 yaşındaki Zehra Doğan, ablasının başarılarını görerek spora başladığını söyledi.    Kardeşleriyle yarış içinde olduklarını vurgulayan Zehra, "Onun madalyası daha büyük, benim madalyam daha küçük', 'Ben dünya şampiyonuyum', 'Ben Avrupa şampiyonuyum' diyerek evde sürekli bir yarış içerisindeyiz. 2019'da Macaristan'da gençlerde kick boks Avrupa şampiyonu oldum. Sonra kardeşim dünya üçüncüsü oldu. Evde 'Sen üçüncü oldun, ben şampiyon oldum. Ben senden daha iyiyim gibi' atışmalar oldu." ifadelerini kullandı.
Tekvandoda Türkiye şampiyonluğu bulunan Mahmut Doğan'ın üç kızı da babalarının izinden giderek kick boks, muaythai ve boksta Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlukları elde etmeyi başardı.

 

Tekvandoda Türkiye şampiyonluğu bulunan Mahmut Doğan'ın izinden giden üç kızı da kick boks, muaythai ve boksta Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlukları elde etti.

 

Antalya'da devlet memurluğu yapan Mahmut Doğan, gençliğinde Türkiye şampiyonu olduğu tekvandoyu, askerlik nedeniyle bırakmak zorunda kaldı.

 

Üç kız babası Doğan, kızlarını da savunma sporlarına yönlendirdi. En büyük kızı Zeliha'nın muaythaide kazandığı Avrupa ve dünya şampiyonluklarının ardından, ondan etkilenen kardeşleri Zehra ve Sevgi de muaythai, kick boks ve boksta ablaları gibi Türkiye ve Avrupa dereceleri elde etti.

 

Minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde şampiyonluklar elde eden üç genç sporcu da Kick Boks Milli Takım Antrenörü Mehmet Aygün yönetiminde, yeni başarılar için çalışmaya devam ediyorlar. 

"Ev kemer, kupa ve madalya dolu"

 

Sürekli antrenman yapan kızlarının cumartesi günleri uyumak yerine saat 05.00'te sahile gidip koştuğunu aktaran Doğan, "Spor sayesinde çocuklarım kötü alışkanlıklardan da uzak durdu. Evimiz kemer, kupa, madalya dolu. Evde koyacak yer yok. Her gittikleri yarışmada başarılara imza atıyorlar. Hepsiyle gurur duyuyorum." dedi.

 

Çeşitli yaş kategorilerinde kick boks, muaythai ve wushuda 16 Türkiye birinciliği, muaythaide iki Avrupa ve bir dünya birinciliği, kick boksta dünya üçüncülüğü ve boksta Türkiye ikinciliği bulunan 21 yaşındaki Zeliha Doğan, spora babasının zoruyla başladığını söyledi.

 

Kick boksun ardından wushu ve muaythai ile de ilgilenmeye başladığını anlatan Zeliha, tüm sporlarda Türkiye birinciliği, Avrupa ve dünya dereceleri elde etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

 

Evde madalya yarışı var

 

Muaythaide henüz 13 yaşındayken dünya şampiyonu olan, bu yıl da kick boksta Avrupa şampiyonu olmayı başaran 18 yaşındaki Zehra Doğan, ablasının başarılarını görerek spora başladığını söyledi. 

 

Kardeşleriyle yarış içinde olduklarını vurgulayan Zehra, "Onun madalyası daha büyük, benim madalyam daha küçük', 'Ben dünya şampiyonuyum', 'Ben Avrupa şampiyonuyum' diyerek evde sürekli bir yarış içerisindeyiz. 2019'da Macaristan'da gençlerde kick boks Avrupa şampiyonu oldum. Sonra kardeşim dünya üçüncüsü oldu. Evde 'Sen üçüncü oldun, ben şampiyon oldum. Ben senden daha iyiyim gibi' atışmalar oldu." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.