Salyangoz yetiştiriciliği yapana teşvik ve destek

Ekonomi 05.12.2019 - 15:15, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Salyangoz yetiştiriciliği yapana teşvik ve destek

MAKÜ, Hayvancılık Projesi Kapsamında Salyangoz Yetiştiriciliği Yapmak İsteyen Çiftçilere Destek Verecek
  Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı çerçevesinde yürütmekte olduğu Hayvancılık Projesi kapsamındaki çok sayıda projeden biri olan “Alternatif Hayvan Yetiştiriciliği: Kara Salyangozu Yetiştiriciliği” projesinde iki yıl süren deneme üretimlerinden sonra yıllık 5 ton kapasiteli ve Burdur koşullarına uygun yapıda kurulmuş olan salyangoz çiftliği tesisinde salyangoz üretimi yapmaya başladı.   Deneme üretimlerinin tamamlanması ile birlikte proje kapsamında bölgede geleneksel hayvancılık ile uğraşan çiftçilerin ek gelir sağlayabilecekleri bir alternatif hayvan yetiştiriciliği modeli olarak salyangoz yetiştiriciliği yapmalarının teşvik edileceği ve destekleneceği bilgisi verildi.    Bu kapsamda Burdurlu çiftçilere Anaç Salyangoz temini, eğitim, danışmanlık ve her türlü teknik desteğin yanı sıra üretmiş oldukları salyangozları pazarlamaları için de aktif destek verilecek. Düşük yatırım ve işletme maliyetleri ile yüksek getiri potansiyeli bulunan salyangoz yetiştiriciliğinin bölgedeki çiftçiler tarafından benimsenmesi ve yaygınlaşması ile yetiştiricilerin mevcut tarım ve hayvancılık faaliyetlerini aksatmadan önemli bir alternatif gelir kaynağına sahip olmaları amaçlanmakta. Tarım ve hayvancılık sektöründe çiftçilerin yenilikçi ürünler üretme cesaretlerini en çok azaltan pazarlama sorununu da ortadan kaldırmak için üniversitenin aktif rol oynayacağı ve yetiştirilen salyangozların satışına aracılık edeceği bilgisi verildi.   Konu ile ilgili bilgi almak isteyen çiftçilerin, MAKÜ Veteriner Fakültesi içerisinde yer alan proje koordinatörlüğü veya doğrudan üniversite çiftliği ile iletişime geçebilecekleri duyuruldu.
MAKÜ, Hayvancılık Projesi Kapsamında Salyangoz Yetiştiriciliği Yapmak İsteyen Çiftçilere Destek Verecek

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı çerçevesinde yürütmekte olduğu Hayvancılık Projesi kapsamındaki çok sayıda projeden biri olan “Alternatif Hayvan Yetiştiriciliği: Kara Salyangozu Yetiştiriciliği” projesinde iki yıl süren deneme üretimlerinden sonra yıllık 5 ton kapasiteli ve Burdur koşullarına uygun yapıda kurulmuş olan salyangoz çiftliği tesisinde salyangoz üretimi yapmaya başladı.

 

Deneme üretimlerinin tamamlanması ile birlikte proje kapsamında bölgede geleneksel hayvancılık ile uğraşan çiftçilerin ek gelir sağlayabilecekleri bir alternatif hayvan yetiştiriciliği modeli olarak salyangoz yetiştiriciliği yapmalarının teşvik edileceği ve destekleneceği bilgisi verildi. 

 

Bu kapsamda Burdurlu çiftçilere Anaç Salyangoz temini, eğitim, danışmanlık ve her türlü teknik desteğin yanı sıra üretmiş oldukları salyangozları pazarlamaları için de aktif destek verilecek. Düşük yatırım ve işletme maliyetleri ile yüksek getiri potansiyeli bulunan salyangoz yetiştiriciliğinin bölgedeki çiftçiler tarafından benimsenmesi ve yaygınlaşması ile yetiştiricilerin mevcut tarım ve hayvancılık faaliyetlerini aksatmadan önemli bir alternatif gelir kaynağına sahip olmaları amaçlanmakta. Tarım ve hayvancılık sektöründe çiftçilerin yenilikçi ürünler üretme cesaretlerini en çok azaltan pazarlama sorununu da ortadan kaldırmak için üniversitenin aktif rol oynayacağı ve yetiştirilen salyangozların satışına aracılık edeceği bilgisi verildi.

 

Konu ile ilgili bilgi almak isteyen çiftçilerin, MAKÜ Veteriner Fakültesi içerisinde yer alan proje koordinatörlüğü veya doğrudan üniversite çiftliği ile iletişime geçebilecekleri duyuruldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.