SALEP’E YOĞUN İLGİ

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.01.2014 - 13:12, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SALEP’E YOĞUN İLGİ

Antalya’nın Korkuteli ilçesi’nde vatandaşlar soğuk havaların vazgeçilmez içeceği salebe yoğun ilgi gösteriyor.
Antalya’nın Korkuteli ilçesi’nde vatandaşlar soğuk havaların vazgeçilmez içeceği salebe yoğun ilgi gösteriyor. Kazanda uzun süre kaynatılan sütün, tarçın, ceviz, fıstık ve kakao ile buluşmasıyla ortaya çıkan lezzet harikası salep Korkuteli’li vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü Korkuteli’de sıcak salep satışı, soğuk havada vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Korkuteli ilçe merkezinde ve Ege ve Akdeniz bölgesindeki yüze yakın şubesinde salep satışı yapan Nur Pastanesi, vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun. Nur Pastaneleri Genel Müdürü Fahrettin Karateke, kış aylarında ilçe halkının vazgeçemediği içecekleri arasında bulunan sıcak salep satışı tüm kış aylarında yapıldığını belirterek, “Sıcak salep satışına vatandaş büyük rağbet gösteriyor. Özel olarak hazırlanan ve pastane içinde kaynatılan Sıcak salep yoğun ilgi görüyor” dedi.Salebin sadece bir lezzet kaynağı değil, aynı zamanda bir sağlık deposu olduğunu kaydeden Karateke, “Dünyaya Ortadoğu’dan yayılan Salep 8.yüzyıldan bu yana Türk mutfağının bir parçası olmuş, kışın habercisi olarak adlandırılmıştır. Her yerde farklı lezzet sunan, her an içimizi ısıtan salep, kışın vazgeçilmesi olmaya devam ediyor. Orkide kökünden üretilen bu lezzeti, yaz, kış demeden, sıcak ve soğuk tüketebilirsiniz. Özellikle mide rahatsızlıklarında etkili olan salep, hazmı kolaylaştırarak mideyi rahatlatıyor. Bunun yanı sıra tarçınla tüketiminde ise özellikle üst solunum yollarında etkili oluyor. Öksürük ve bronşiti tedavi ediyor.”Fahrettin Karateke, sağlık dolu içimizi ısıtan bu lezzeti her yıl tüm kış boyunca Antalya, Isparta, Burdur ve Fethiye’deki şubelerinde müşterilerinin damak tadına hitap etmeye devam edeceklerini söyledi.
Antalya’nın Korkuteli ilçesi’nde vatandaşlar soğuk havaların vazgeçilmez içeceği salebe yoğun ilgi gösteriyor.

Antalya’nın Korkuteli ilçesi’nde vatandaşlar soğuk havaların vazgeçilmez içeceği salebe yoğun ilgi gösteriyor. 
Kazanda uzun süre kaynatılan sütün, tarçın, ceviz, fıstık ve kakao ile buluşmasıyla ortaya çıkan lezzet harikası salep Korkuteli’li vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü Korkuteli’de sıcak salep satışı, soğuk havada vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Korkuteli ilçe merkezinde ve Ege ve Akdeniz bölgesindeki yüze yakın şubesinde salep satışı yapan Nur Pastanesi, vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun. Nur Pastaneleri Genel Müdürü Fahrettin Karateke, kış aylarında ilçe halkının vazgeçemediği içecekleri arasında bulunan sıcak salep satışı tüm kış aylarında yapıldığını belirterek, “Sıcak salep satışına vatandaş büyük rağbet gösteriyor. Özel olarak hazırlanan ve pastane içinde kaynatılan Sıcak salep yoğun ilgi görüyor” dedi.
Salebin sadece bir lezzet kaynağı değil, aynı zamanda bir sağlık deposu olduğunu kaydeden Karateke, “Dünyaya Ortadoğu’dan yayılan Salep 8.yüzyıldan bu yana Türk mutfağının bir parçası olmuş, kışın habercisi olarak adlandırılmıştır. Her yerde farklı lezzet sunan, her an içimizi ısıtan salep, kışın vazgeçilmesi olmaya devam ediyor. Orkide kökünden üretilen bu lezzeti, yaz, kış demeden, sıcak ve soğuk tüketebilirsiniz. Özellikle mide rahatsızlıklarında etkili olan salep, hazmı kolaylaştırarak mideyi rahatlatıyor. Bunun yanı sıra tarçınla tüketiminde ise özellikle üst solunum yollarında etkili oluyor. Öksürük ve bronşiti tedavi ediyor.”
Fahrettin Karateke, sağlık dolu içimizi ısıtan bu lezzeti her yıl tüm kış boyunca Antalya, Isparta, Burdur ve Fethiye’deki şubelerinde müşterilerinin damak tadına hitap etmeye devam edeceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.