SALDA GÖLÜNDE 15 EKİMDEN SONRA YASAK

Gündem 28.09.2020 - 11:10, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

SALDA GÖLÜNDE 15 EKİMDEN SONRA YASAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 15 Ekim tarihinden itibaren Burdur’un Salda gölünde bulunan Beyaz Adalar, bölgesinde göle ve plaja girilmenin yasaklanacağını duyurdu.
Burdur Salda Gölün korunabilmesi ve doğal güzelliğini devam ettirebilmesi için yeni önlemler alındığını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada duyurdu.   Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Salda Gölü ve çevresinin korunan alan büyüklüğünün 7 kat artırıldığını ve alanın Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildiğini anımsattı.   Salda ve çevresinde yapılaşmayı da yasakladıklarını dile getiren Kurum, "Bölgedeki kaçak yapıları yıktık ve sadece vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını gidereceği, doğal malzemelerden oluşan kullanım alanları oluşturduk. Göl yakınına araç park edilmesini engelledik. Şimdi de 15 Ekim itibariyle beyaz adalar bölgesinde göl ve plajlara girilmesini yasaklayarak yeni bir önlem daha alıyoruz. Bakanlık olarak, Beyaz Adalar bölgesinde yaklaşık 1,5 kilometrelik sahil şeridindeki taşıma kapasitesine bağlı olarak ziyaretçi sayısını belirleyecek çalışmamızı da başlattık" ifadelerini kullandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 15 Ekim tarihinden itibaren Burdur’un Salda gölünde bulunan Beyaz Adalar, bölgesinde göle ve plaja girilmenin yasaklanacağını duyurdu.

Burdur Salda Gölün korunabilmesi ve doğal güzelliğini devam ettirebilmesi için yeni önlemler alındığını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada duyurdu.

 

Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Salda Gölü ve çevresinin korunan alan büyüklüğünün 7 kat artırıldığını ve alanın Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildiğini anımsattı.

 

Salda ve çevresinde yapılaşmayı da yasakladıklarını dile getiren Kurum, "Bölgedeki kaçak yapıları yıktık ve sadece vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını gidereceği, doğal malzemelerden oluşan kullanım alanları oluşturduk. Göl yakınına araç park edilmesini engelledik.

Şimdi de 15 Ekim itibariyle beyaz adalar bölgesinde göl ve plajlara girilmesini yasaklayarak yeni bir önlem daha alıyoruz. Bakanlık olarak, Beyaz Adalar bölgesinde yaklaşık 1,5 kilometrelik sahil şeridindeki taşıma kapasitesine bağlı olarak ziyaretçi sayısını belirleyecek çalışmamızı da başlattık" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.