Sahte içki operasyonu

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 13:41, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Sahte içki operasyonu

Antalya ve İzmir'de düzenlenen sahte içki operasyonunda yaklaşık 200 bin bos sise, 100 binden fazla kapak ve bandrol ele gecirildi.
Antalya ve İzmir'de düzenlenen sahte içki operasyonunda yaklaşık 200 bin bos sise, 100 binden fazla kapak ve bandrol ele gecirildi. Şüphelilerin İzmir'de kiraladıkları iskele fabrikasında sahte içki ürettikleri ve bugüne kadar yakalanan en büyük imalathanelerden biri olduğu belirtildi.    Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte içki imalatı ve ticareti yapan kişi ve organizasyonlara yönelik çalışma başlattı.    Turizm sezonunun açılmasıyla bu sektörde faaliyet gösteren işletmeleri ve turizmi hedef alan çıkar amaçlı suç gruplarına yönelik iki aydır sürdürülen planlı ve teknik takipli çalışma kapsamında İzmir'deki fabrikada sahte içki üretildiği ve kamyonlarla Antalya'ya getirildiği tespit edildi.  Soruşturmayı genişleten ekipler İzmir’deki imalathane ve depolar ile Antalya’daki bu içkilerin satıldığı yerleri belirlendi.  Antalya ve İzmir emniyet ekiplerinin koordineli çalışmasıyla 5 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 8 şüpheli gözaltına alındı.    Şüphelilerin, İzmir’de 4 dönüm alana kurulu iskele yapımında kullanılan fabrikayı kiraladıktan sonra sahte içki yapımında kullanılan çok sayıda malzemeyi zaman içerisinde imalathaneye getirdikleri ve sahte içki imalatı için hazırlık aşamasını tamamlayarak üretime geçtikleri belirlendi.    Fabrikada yapılan aramada Transpalet (taşıma aracı), şişe doldurma, etiketleme ve kapaklama makinesi, binlerce litre sahte alkol, çok sayıda alkollü içki şişe etiketi, 200 bin boş içki şişesi ve içki yapımda kullanılan 100 binden fazla şişe kapağı, bandrol ve binlerce litre kapasiteli plastik alkol tankları ele geçirildi.  Polisin operasyon yaptığı fabrikanın bu güne kadar yakalanan en büyük sahte içki imalathaneleri arasında yer aldığı belirtildi.
Antalya ve İzmir'de düzenlenen sahte içki operasyonunda yaklaşık 200 bin bos sise, 100 binden fazla kapak ve bandrol ele gecirildi.

Antalya ve İzmir'de düzenlenen sahte içki operasyonunda yaklaşık 200 bin bos sise, 100 binden fazla kapak ve bandrol ele gecirildi. Şüphelilerin İzmir'de kiraladıkları iskele fabrikasında sahte içki ürettikleri ve bugüne kadar yakalanan en büyük imalathanelerden biri olduğu belirtildi. 
 

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte içki imalatı ve ticareti yapan kişi ve organizasyonlara yönelik çalışma başlattı. 
 

Turizm sezonunun açılmasıyla bu sektörde faaliyet gösteren işletmeleri ve turizmi hedef alan çıkar amaçlı suç gruplarına yönelik iki aydır sürdürülen planlı ve teknik takipli çalışma kapsamında İzmir'deki fabrikada sahte içki üretildiği ve kamyonlarla Antalya'ya getirildiği tespit edildi. 
Soruşturmayı genişleten ekipler İzmir’deki imalathane ve depolar ile Antalya’daki bu içkilerin satıldığı yerleri belirlendi. 
Antalya ve İzmir emniyet ekiplerinin koordineli çalışmasıyla 5 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 8 şüpheli gözaltına alındı. 
 

Şüphelilerin, İzmir’de 4 dönüm alana kurulu iskele yapımında kullanılan fabrikayı kiraladıktan sonra sahte içki yapımında kullanılan çok sayıda malzemeyi zaman içerisinde imalathaneye getirdikleri ve sahte içki imalatı için hazırlık aşamasını tamamlayarak üretime geçtikleri belirlendi. 
 

Fabrikada yapılan aramada Transpalet (taşıma aracı), şişe doldurma, etiketleme ve kapaklama makinesi, binlerce litre sahte alkol, çok sayıda alkollü içki şişe etiketi, 200 bin boş içki şişesi ve içki yapımda kullanılan 100 binden fazla şişe kapağı, bandrol ve binlerce litre kapasiteli plastik alkol tankları ele geçirildi. 
Polisin operasyon yaptığı fabrikanın bu güne kadar yakalanan en büyük sahte içki imalathaneleri arasında yer aldığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.