SAHTE ASKER, POLİS, SAVCILARA DİKKAT!

Asayiş 02.08.2016 - 16:29, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SAHTE ASKER, POLİS, SAVCILARA DİKKAT!

Gün geçmiyor ki dolandırıcılar güncel konularda vatandaşları dolandırmasın!
Dolandırıcıların bu defaki kullandıkları anahtar kelime “Darbe” oldu. Ülke genelinde darbe teşebbüsünden dolayı OHAL ilan edilmesi ve FETÖ terör örgütüne yardım etmeye adı karışanların yakalandığı bu olağan dışı günlerde saf vatandaşlara telefon açarak kendisini polis veya savcı gibi tanıtan dolandırıcılar türedi. YÖNTEM AYNI KONU FARKLI Dolandırıcıların kullandığı yöntemde herhangi bir değişiklik olmazken, konu farklılık gösterdi. Gizli numaradan arayıp, fondan polis telsizi sesi çıkartan dolandırıcılar vatandaşlardan para veya altın istedi. Bazı saf vatandaşlar da dolandırıcıların verdikleri hesaba altın veya para yatırmayı veyahut ta onların verdikleri adreslere para getirmeye inanmaları gerçek emniyet güçlerini harekete çeirdi. SAHTE POLİS, SAVCI VE ASKERLERE İNANMAYIN! Cep telefonlarına kısa mesajlarla vatandaşları uyaran, uyanık olunması gerektiğini vurgulayan  emniyet yetkilileri şunları ifade etti: “Telefonda kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, “ADINIZ DARBEYE KARIŞTI, DARBECİLER LİSTESİNDE” diyerek para ve altın isteyenlere inanmayın!” 
Gün geçmiyor ki dolandırıcılar güncel konularda vatandaşları dolandırmasın!

Dolandırıcıların bu defaki kullandıkları anahtar kelime “Darbe” oldu. Ülke genelinde darbe teşebbüsünden dolayı OHAL ilan edilmesi ve FETÖ terör örgütüne yardım etmeye adı karışanların yakalandığı bu olağan dışı günlerde saf vatandaşlara telefon açarak kendisini polis veya savcı gibi tanıtan dolandırıcılar türedi.

YÖNTEM AYNI KONU FARKLI

Dolandırıcıların kullandığı yöntemde herhangi bir değişiklik olmazken, konu farklılık gösterdi. Gizli numaradan arayıp, fondan polis telsizi sesi çıkartan dolandırıcılar vatandaşlardan para veya altın istedi. Bazı saf vatandaşlar da dolandırıcıların verdikleri hesaba altın veya para yatırmayı veyahut ta onların verdikleri adreslere para getirmeye inanmaları gerçek emniyet güçlerini harekete çeirdi.

SAHTE POLİS, SAVCI VE ASKERLERE İNANMAYIN!

Cep telefonlarına kısa mesajlarla vatandaşları uyaran, uyanık olunması gerektiğini vurgulayan  emniyet yetkilileri şunları ifade etti: “Telefonda kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, “ADINIZ DARBEYE KARIŞTI, DARBECİLER LİSTESİNDE” diyerek para ve altın isteyenlere inanmayın!” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.