SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BİN 200 BİSİKLET DAĞITILDI

Sağlık 19.05.2016 - 14:42, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BİN 200 BİSİKLET DAĞITILDI

Antalya'da bin 200 lise öğrencisine sağlıklı yaşama dikkat çekmek ve öncülük etmeleri için bisiklet dağıtıldı.
Antalya'da bin 200 lise öğrencisine sağlıklı yaşama dikkat çekmek ve öncülük etmeleri için bisiklet dağıtıldı.  Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat” kültürünü teşvik amaçlı Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine bisiklet dağıtıldı. Konyaaltı Beachpark da düzenlenen etkinlikte Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü vekili Hasan Tevke, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, okullarında başarılı olan 9,10 ve 11’inci sınıf öğrencilere bin 200 adet bisiklet dağıttı. Toplumun sağlığı açısından hareketli yaşamı ilk olarak gençlerden başlattıklarını ve bu amaçla bisiklet dağıttıklarını belirten Özdemir, “İnsan sağlığını önemli derecede tehdit eden kalp damar hastalıkları, kanserler ve diyabet ile kronik solunum yolu hastalıkları için en önemli risk faktörleri sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivitelerdir. 2011 yılında yapılan bir araştırma da erkeklerin yüzde 87’si kadınların ise yüzde 77’si yeterli fiziksel aktivite yapmıyor” dedi. Bugüne kadar bin 700 bisiklet dağıtıklarını belirten Özdemir, bin 200 bisiklet daha dağıtacaklarını söyledi. Antalya Valisi Muammer Türker de özellikle bisikletin şehir trafiğinde kullanımı için yerel yönetimlerden bisiklet yoluna önem verilmesi yönünde istek de bulundu. Vali Türker, bisiklet sürmenin sağlıklı yaşam için bir başlangıç olabileceğine dikkat çekerek gençlere tavsiyelerde bulundu. Konuşmaların ardından 9,10 ve 11 sınıf öğrencilere bin 200 bisiklet teslim edildi.
Antalya'da bin 200 lise öğrencisine sağlıklı yaşama dikkat çekmek ve öncülük etmeleri için bisiklet dağıtıldı.

Antalya'da bin 200 lise öğrencisine sağlıklı yaşama dikkat çekmek ve öncülük etmeleri için bisiklet dağıtıldı. 
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat” kültürünü teşvik amaçlı Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine bisiklet dağıtıldı. Konyaaltı Beachpark da düzenlenen etkinlikte Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü vekili Hasan Tevke, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, okullarında başarılı olan 9,10 ve 11’inci sınıf öğrencilere bin 200 adet bisiklet dağıttı. Toplumun sağlığı açısından hareketli yaşamı ilk olarak gençlerden başlattıklarını ve bu amaçla bisiklet dağıttıklarını belirten Özdemir, “İnsan sağlığını önemli derecede tehdit eden kalp damar hastalıkları, kanserler ve diyabet ile kronik solunum yolu hastalıkları için en önemli risk faktörleri sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivitelerdir. 2011 yılında yapılan bir araştırma da erkeklerin yüzde 87’si kadınların ise yüzde 77’si yeterli fiziksel aktivite yapmıyor” dedi.
Bugüne kadar bin 700 bisiklet dağıtıklarını belirten Özdemir, bin 200 bisiklet daha dağıtacaklarını söyledi.
Antalya Valisi Muammer Türker de özellikle bisikletin şehir trafiğinde kullanımı için yerel yönetimlerden bisiklet yoluna önem verilmesi yönünde istek de bulundu. Vali Türker, bisiklet sürmenin sağlıklı yaşam için bir başlangıç olabileceğine dikkat çekerek gençlere tavsiyelerde bulundu.
Konuşmaların ardından 9,10 ve 11 sınıf öğrencilere bin 200 bisiklet teslim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.