SAĞLIK BAKANLIĞINDAN BURDUR'A ÖZEL ÖDÜL

Gündem 20.11.2021 - 13:03, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN BURDUR'A ÖZEL ÖDÜL

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN BURDUR'A ÖZEL ÖDÜL
17-19 Kasım tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen Uluslararası HIMSS EUROSIA 2021 Sağlık Bilişimi, Teknolojileri Konferansı ve Fuarı son gün yapılan ödül töreni ile sona erdi.     Açılışı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA tarafından yapılan etkinliğe, Bosna-Hersek Sivil İşler Bakanı Ankica Gudeljević, Kırgız Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Alymkadyr Beishenaliev, Filistin Sağlık Bakanı Mai Salem Alkaila, Namibya Sağlık Bakanı Shangula Kalumbi, Tacikistan Sağlık Bakanı Jamoliddin Abdullozoda ve Azerbaycan Sağlık Bakan Yardımcısı Elsevar Aghayev katılımı ile gerçekleşti.  Ayrıca HIMSS Başkanı & CEO’su Hal Wolf ve HIMSS Başkan Yardımcısı Bruce Steinberg de birer konuşma yaptı. Etkinliğe 40’a yakın farklı ülke delegasyonu iştirak etti.   Kongrenin son günü yapılan ödül töreninde HIMSS EMRAM 6 ve 7 seviyesinde validasyonu tamamlanan hastanelere ödül verildi. Burdur, tüm kamu hastaneleri HIMSS EMRAM 6 seviyesinde validasyonu tamamlanmış ‘’tek il’’ olması nedeniyle törenin sonunda özel olarak davet edilerek ödülünü Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’den aldı. Kısa adı HIMSS olan Healthcare Information and Management Systems Society, farklı değerlendirme modelleri ile ölçüm yapmakta ve hastanelere kendilerini ulusal ve uluslararası alandaki benzer kurumlarla karşılaştırma imkânı sunan uluslararası bir akreditasyon kuruluşudur. Geçtiğimiz günlerde Valiliğimizce Burdur’da faaliyet gösteren tüm hastanelerin HIMSS EMRAM 6 seviyesinde ‘’ dijital hastane’’ dönüşümlerinin tamamlanarak akredite oldukları açıklanmıştı.   Ödül törenine, İlimizi temsilen İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı ŞENBAYRAM, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Musa Murat ERK, Destek Hizmetleri Başkanı Uğur ÜSTÜN, Burdur Devlet Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Nedim ONGUN, Bucak Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Bilal TANRITANIR, Gölhisar Devlet Hastanesi Başkanı Uzm. Dr. Ramazan ÖZTÜRK ve Yeşilova Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Musa KILINÇ iştirak ettiler.  
SAĞLIK BAKANLIĞINDAN BURDUR'A ÖZEL ÖDÜL

17-19 Kasım tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen Uluslararası HIMSS EUROSIA 2021 Sağlık Bilişimi, Teknolojileri Konferansı ve Fuarı son gün yapılan ödül töreni ile sona erdi.

 

 

Açılışı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA tarafından yapılan etkinliğe, Bosna-Hersek Sivil İşler Bakanı Ankica Gudeljević, Kırgız Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Alymkadyr Beishenaliev, Filistin Sağlık Bakanı Mai Salem Alkaila, Namibya Sağlık Bakanı Shangula Kalumbi, Tacikistan Sağlık Bakanı Jamoliddin Abdullozoda ve Azerbaycan Sağlık Bakan Yardımcısı Elsevar Aghayev katılımı ile gerçekleşti.  Ayrıca HIMSS Başkanı & CEO’su Hal Wolf ve HIMSS Başkan Yardımcısı Bruce Steinberg de birer konuşma yaptı. Etkinliğe 40’a yakın farklı ülke delegasyonu iştirak etti.

 

Kongrenin son günü yapılan ödül töreninde HIMSS EMRAM 6 ve 7 seviyesinde validasyonu tamamlanan hastanelere ödül verildi. Burdur, tüm kamu hastaneleri HIMSS EMRAM 6 seviyesinde validasyonu tamamlanmış ‘’tek il’’ olması nedeniyle törenin sonunda özel olarak davet edilerek ödülünü Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’den aldı.

Kısa adı HIMSS olan Healthcare Information and Management Systems Society, farklı değerlendirme modelleri ile ölçüm yapmakta ve hastanelere kendilerini ulusal ve uluslararası alandaki benzer kurumlarla karşılaştırma imkânı sunan uluslararası bir akreditasyon kuruluşudur. Geçtiğimiz günlerde Valiliğimizce Burdur’da faaliyet gösteren tüm hastanelerin HIMSS EMRAM 6 seviyesinde ‘’ dijital hastane’’ dönüşümlerinin tamamlanarak akredite oldukları açıklanmıştı.

 

Ödül törenine, İlimizi temsilen İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı ŞENBAYRAM, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Musa Murat ERK, Destek Hizmetleri Başkanı Uğur ÜSTÜN, Burdur Devlet Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Nedim ONGUN, Bucak Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Bilal TANRITANIR, Gölhisar Devlet Hastanesi Başkanı Uzm. Dr. Ramazan ÖZTÜRK ve Yeşilova Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Musa KILINÇ iştirak ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.