SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA’DAN AŞI AÇIKLAMASI

Gündem 19.11.2020 - 08:57, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA’DAN AŞI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yerli aşımızın devreye girmesi nisan ayı şeklinde olur"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “yerli aşımızın devreye girmesi nisan ayı şeklinde olur.” İfadelerini kullandı.   Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında; " Türkiye'nin geçen yıl yaptığı grip aşısı tedariki bir milyon 300 bin ama yapılan bir milyon 100 bin aşı. Grip aşısında arttırabileceğimiz rakam sınırlı. Bu süreçte 2,3 milyona çıkardık. Şu ana kadar 600 bin kişiye yaptık grip aşısı." ifadelerine yer verdi.   Pfizer (aşı) ile ilgili Aralık ayında olma ihtimali zayıf görünüyor. Ruhsatın Aralık'ta olmama ihtimali yüksek oldu. Olursa Türkiye'ye verebileceği rakam 1 milyon. Yıl içinde de 25 milyona olabilirliği şeklinde görüşmelerimiz var. YERLİ AŞI AÇIKLAMASI Yerli aşımızın devreye girmesi nisan ayı şeklinde olur.  
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yerli aşımızın devreye girmesi nisan ayı şeklinde olur"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “yerli aşımızın devreye girmesi nisan ayı şeklinde olur.” İfadelerini kullandı.
 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında; " Türkiye'nin geçen yıl yaptığı grip aşısı tedariki bir milyon 300 bin ama yapılan bir milyon 100 bin aşı. Grip aşısında arttırabileceğimiz rakam sınırlı. Bu süreçte 2,3 milyona çıkardık. Şu ana kadar 600 bin kişiye yaptık grip aşısı." ifadelerine yer verdi.

 

Pfizer (aşı) ile ilgili Aralık ayında olma ihtimali zayıf görünüyor. Ruhsatın Aralık'ta olmama ihtimali yüksek oldu. Olursa Türkiye'ye verebileceği rakam 1 milyon. Yıl içinde de 25 milyona olabilirliği şeklinde görüşmelerimiz var.

YERLİ AŞI AÇIKLAMASI

Yerli aşımızın devreye girmesi nisan ayı şeklinde olur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.