SAĞLIĞIMIZA ŞİFA OLAN BESİNLER

Sağlık 24.10.2020 - 10:25, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

SAĞLIĞIMIZA ŞİFA OLAN BESİNLER

Kış ayların gelmesi ile beraber havalarda giderek soğuyor, soğuk havalarda hastalanmamak için özellikle tüketmemizi gereken gıdaları beslenme uzmanları açıkladı...
SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN VÜCUDUMUZUN İHTİYACI OLAN BESİNLER Sağlıklı ve enerjik bir yaşam sürebilmemiz için doğru beslenmek gerekmektedir. Beslenme uzmanları, ihtiyacımız olan besinlerin hangi gıdalarda olduğunu şöyle sıralıyor:   MUZ: Bir orta boy Kalbi koruyan potasyum için kusursuz bir kaynaktır.   PORTAKAL: Bir büyük boy     Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için birebirdir ve eşsiz bir C vitamini kaynağıdır. Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmede yardımcıdır.   NAR: Bir kap nar tanesi C vitamini ve potasyum açısından diğer tüm meyvelerden üstündür. Ayrıca diğer meyvelere göre daha az kalori taşır. Her gün yenen nar, kanser riskini azaltır.   CEVİZ: Yarım kap Her 28 gramında 4 gram protein taşır. Kalp sağlığına faydalıdır. Kilo kontrolünde etkilidir. Kanserle savaşta yardımcıdır. Bazı bilimsel çalışmalar beyni koruduğunu göstermektedir.   YOĞURT Geleneksel yoğurt, kalsiyum, potasyum, protein açısından eşsizdir. İçindeki proteinler bağırsağı düzenleyen faydalı bakterileri güçlendirir, bağışıklığı destekler. A, D, E ve K vitaminleri içerir.   SARIMSAK: Bir diş Bağışıklık sistemini güçlendirir, kalbi korur ve etkili bir antiviraldir (yani virüslere karşı etkilidir)   ZEYTİN YAĞI: Bir yemek kaşığı Obeziteye karşı etkili ve kalp sağlığını güçlendiricidir. Bol miktarda antioksidan barındırır. Zeytin yağının, kanserle mücadelede, zihin gelişiminde, kemik gelişiminde, sindirimi düzenlemede katkıları fazladır.   ISPANAK: Bir kap çiğ ıspanak Müthiş bir folik asit kaynağıdır. Yani gebelikte bebeğin gelişimini destekleyen vitaminlere sahiptir. Yüksek miktarda A vitamini, demir, potasyum, kalsiyum, çinko ve selenyum ihtiva eder. Tiroid fonksiyonunu destekler ve antioksidandır.   YUMURTA: Bir büyük yumurta Temel vitaminlerin ve minerallerin tamamını bir kabuğun içinde toplar. Düşük kalorilidir, az yağlıdır, sindirimi de çok kolay bir proteindir. Sinir sisteminin sağlığı ve hücre yapısının sağlığı açısından faydalıdır.   MANDALİNA Portakaldan daha fazla antioksidan özelliği vardır. Hastalık riskini azaltır, kiloyu dengelemeye yardımcı olur. Klinik çalışmalar mandalinanın, Tip-2 diyabet ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azalttığını göstermiştir.   KARNABAHAR: Bir kap doğranmış çiğ karnabahar Kanserle mücadelede müthiş destek sağlar. Vücudumuzun doğal toksinlerden arınma sürecine yardımcı olur. Hücreler üzerinde serbest radikallerin neden olduğu stresi azaltır. Yani daha basit anlatımla rahatlatıcı bir etkisi vardır. Çok ilginç bir bulgu ise şudur: Zerdeçalla birlikte alındığında prostat kanserini önlemde ve mücadelede çok ciddi katkıları vardır.  
Kış ayların gelmesi ile beraber havalarda giderek soğuyor, soğuk havalarda hastalanmamak için özellikle tüketmemizi gereken gıdaları beslenme uzmanları açıkladı...

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN VÜCUDUMUZUN İHTİYACI OLAN BESİNLER

Sağlıklı ve enerjik bir yaşam sürebilmemiz için doğru beslenmek gerekmektedir.

Beslenme uzmanları, ihtiyacımız olan besinlerin hangi gıdalarda olduğunu şöyle sıralıyor:

 

MUZ: Bir orta boy

Kalbi koruyan potasyum için kusursuz bir kaynaktır.

 

PORTAKAL: Bir büyük boy

 

 

Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için birebirdir ve eşsiz bir C vitamini kaynağıdır. Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmede yardımcıdır.

 

NAR: Bir kap nar tanesi

C vitamini ve potasyum açısından diğer tüm meyvelerden üstündür. Ayrıca diğer meyvelere göre daha az kalori taşır. Her gün yenen nar, kanser riskini azaltır.

 

CEVİZ: Yarım kap

Her 28 gramında 4 gram protein taşır. Kalp sağlığına faydalıdır. Kilo kontrolünde etkilidir. Kanserle savaşta yardımcıdır. Bazı bilimsel çalışmalar beyni koruduğunu göstermektedir.

 

YOĞURT

Geleneksel yoğurt, kalsiyum, potasyum, protein açısından eşsizdir. İçindeki proteinler bağırsağı düzenleyen faydalı bakterileri güçlendirir, bağışıklığı destekler. A, D, E ve K vitaminleri içerir.

 

SARIMSAK: Bir diş

Bağışıklık sistemini güçlendirir, kalbi korur ve etkili bir antiviraldir (yani virüslere karşı etkilidir)

 

ZEYTİN YAĞI: Bir yemek kaşığı

Obeziteye karşı etkili ve kalp sağlığını güçlendiricidir. Bol miktarda antioksidan barındırır. Zeytin yağının, kanserle mücadelede, zihin gelişiminde, kemik gelişiminde, sindirimi düzenlemede katkıları fazladır.

 

ISPANAK: Bir kap çiğ ıspanak

Müthiş bir folik asit kaynağıdır. Yani gebelikte bebeğin gelişimini destekleyen vitaminlere sahiptir. Yüksek miktarda A vitamini, demir, potasyum, kalsiyum, çinko ve selenyum ihtiva eder. Tiroid fonksiyonunu destekler ve antioksidandır.

 

YUMURTA: Bir büyük yumurta

Temel vitaminlerin ve minerallerin tamamını bir kabuğun içinde toplar. Düşük kalorilidir, az yağlıdır, sindirimi de çok kolay bir proteindir. Sinir sisteminin sağlığı ve hücre yapısının sağlığı açısından faydalıdır.

 

MANDALİNA

Portakaldan daha fazla antioksidan özelliği vardır. Hastalık riskini azaltır, kiloyu dengelemeye yardımcı olur. Klinik çalışmalar mandalinanın, Tip-2 diyabet ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azalttığını göstermiştir.

 

KARNABAHAR: Bir kap doğranmış çiğ karnabahar

Kanserle mücadelede müthiş destek sağlar. Vücudumuzun doğal toksinlerden arınma sürecine yardımcı olur. Hücreler üzerinde serbest radikallerin neden olduğu stresi azaltır. Yani daha basit anlatımla rahatlatıcı bir etkisi vardır. Çok ilginç bir bulgu ise şudur: Zerdeçalla birlikte alındığında prostat kanserini önlemde ve mücadelede çok ciddi katkıları vardır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.