SADIK BADAK, AGİTPA TBMM KOMİSYONU'NA SEÇİLDİ

Siyaset 18.01.2015 - 13:54, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SADIK BADAK, AGİTPA TBMM KOMİSYONU'NA SEÇİLDİ

SADIK BADAK, AGİTPA TBMM KOMİSYONU'NA SEÇİLDİ
AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak AGİTPA TBMM Komisyonuna seçildi. 57 ülkenin 323 milletvekilinden oluşan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA ) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) komisyonunda 3’ü muhalefetten toplam 8 üye bulunuyor. Amasya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı’nın Grup Başkanvekili olması nedeniyle ayrıldığı AGİTPA üyeliğine Ak Parti tarafından aday gösterilen Antalya Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Sadık Badak seçildi.  Temel görevi, Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki siyasi diyaloğu parlamenterler düzeyine taşımak olan AGİTPA’nın diğer amaçları arasında; AGİT ülkelerinin güvenlikle ilgili yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin sağlanması, çatışmaların önlenmesi ve mevcut sorunların çözülmesi için mekanizmalar geliştirilmesi, AGİT’in kapsamındaki ülkelerle geliştirilen güvenlik işbirliğinin mevcut kurumlar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunulması ve katılımcı ülkelerdeki demokratik kurumların güçlendirilmesi de yer alıyor. Halen Türkiye-Kanada Dostluk Grubu Başkanı olan Sadık Badak, geçen dönemde AK Parti MKYK üyeliği ve AR-GE Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu.
SADIK BADAK, AGİTPA TBMM KOMİSYONU'NA SEÇİLDİ

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak AGİTPA TBMM Komisyonuna seçildi. 57 ülkenin 323 milletvekilinden oluşan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA ) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) komisyonunda 3’ü muhalefetten toplam 8 üye bulunuyor. Amasya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı’nın Grup Başkanvekili olması nedeniyle ayrıldığı AGİTPA üyeliğine Ak Parti tarafından aday gösterilen Antalya Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Sadık Badak seçildi. 
Temel görevi, Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki siyasi diyaloğu parlamenterler düzeyine taşımak olan AGİTPA’nın diğer amaçları arasında; AGİT ülkelerinin güvenlikle ilgili yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin sağlanması, çatışmaların önlenmesi ve mevcut sorunların çözülmesi için mekanizmalar geliştirilmesi, AGİT’in kapsamındaki ülkelerle geliştirilen güvenlik işbirliğinin mevcut kurumlar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunulması ve katılımcı ülkelerdeki demokratik kurumların güçlendirilmesi de yer alıyor.
Halen Türkiye-Kanada Dostluk Grubu Başkanı olan Sadık Badak, geçen dönemde AK Parti MKYK üyeliği ve AR-GE Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.