RUH SAĞLIĞI MERKEZİNDE EBRU SANATI TERAPİSİ

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2015 - 11:25, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

RUH SAĞLIĞI MERKEZİNDE EBRU SANATI TERAPİSİ

AFYONKARAHİSAR TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ’DE EBRU SANATI TERAPİSİ
Afyonkarahisar’da hizmet vermeye başlayan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde "Ebru Sanatı" uğraşı terapisi yapıldığı belirtildi. Afyonkarahisar Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan, hastaları olabildiğince hayatın içinde tutmak ve rehabilite etmek, üretken hale getirmek, sosyalleşmelerini sağlamak ve gündelik yaşama uyumunu arttırmak için kurumlar arası işbirliği sağladıklarını belirterek ilk uğraşı terapisi etkinliğinin Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen Ebru sanatı olduğunu ifade etti. Başkan, “Ebru sanatında desenler uygulayıcının iradesi dışında oluşur. Suya düşen damlaların büyüklüğü, iç içe girmeleri, aralarındaki boşluk bütünüyle kontrol edilemez. Bu nedenle kontrolün tamamen Ebru yapan kişide olmaması, zamanla hastanın takıntılarını azaltır. Ebru yapmak kişiyi rutin hayattan çıkarıp başka dünyalara götürür ve ruh dinginliği sağlar. O anki duygu ve düşüncelerini, renk ve desen olarak ifade etme imkânı verir. Hastalar dikkatini suya ve renkler in hareketine yoğunlaştırdığında gerginliği azalır, zamanın nasıl geçtiğini fark etmez. Tüm bunların yanı sıra, üretmek ve ürettiğinin beğenilmesi kişinin özgüvenini arttırır. Afyonkarahisar Devlet Hastanesine bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi toplam 66 kayıtlı hastaya hizmet vermektedir. Hastalarımız Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri ile birlikte hafta içi 1 gün Ebru sanatı çalışmaları yapmaktadır. Ebru sanatı eğitimleri hastalarımız tarafından ilgi ile karşılanmış olup İlerleyen zamanlarda yapılan Ebru çalışmaları ile sergi açılması planlanmaktadır” dedi. Başkan, ayrıca, Afyonkarahisar Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin 1 ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 psikolog, 1 hemşire, 1 tıbbi sekreter ve 1 şoför ile hem sabit hem de gezici hizmet verdiğini de bildirdi.
AFYONKARAHİSAR TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ’DE EBRU SANATI TERAPİSİ

Afyonkarahisar’da hizmet vermeye başlayan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde "Ebru Sanatı" uğraşı terapisi yapıldığı belirtildi.

Afyonkarahisar Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan, hastaları olabildiğince hayatın içinde tutmak ve rehabilite etmek, üretken hale getirmek, sosyalleşmelerini sağlamak ve gündelik yaşama uyumunu arttırmak için kurumlar arası işbirliği sağladıklarını belirterek ilk uğraşı terapisi etkinliğinin Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen Ebru sanatı olduğunu ifade etti. Başkan, “Ebru sanatında desenler uygulayıcının iradesi dışında oluşur. Suya düşen damlaların büyüklüğü, iç içe girmeleri, aralarındaki boşluk bütünüyle kontrol edilemez. Bu nedenle kontrolün tamamen Ebru yapan kişide olmaması, zamanla hastanın takıntılarını azaltır. Ebru yapmak kişiyi rutin hayattan çıkarıp başka dünyalara götürür ve ruh dinginliği sağlar. O anki duygu ve düşüncelerini, renk ve desen olarak ifade etme imkânı verir. Hastalar dikkatini suya ve renkler in hareketine yoğunlaştırdığında gerginliği azalır, zamanın nasıl geçtiğini fark etmez. Tüm bunların yanı sıra, üretmek ve ürettiğinin beğenilmesi kişinin özgüvenini arttırır. Afyonkarahisar Devlet Hastanesine bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi toplam 66 kayıtlı hastaya hizmet vermektedir. Hastalarımız Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri ile birlikte hafta içi 1 gün Ebru sanatı çalışmaları yapmaktadır. Ebru sanatı eğitimleri hastalarımız tarafından ilgi ile karşılanmış olup İlerleyen zamanlarda yapılan Ebru çalışmaları ile sergi açılması planlanmaktadır” dedi.

Başkan, ayrıca, Afyonkarahisar Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin 1 ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 psikolog, 1 hemşire, 1 tıbbi sekreter ve 1 şoför ile hem sabit hem de gezici hizmet verdiğini de bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.