REKTÖR İBİCİOĞLU “TÜRKİYE DEPREM VERİ MERKEZİ”

Kültür 25.12.2013 - 09:59, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

REKTÖR İBİCİOĞLU “TÜRKİYE DEPREM VERİ MERKEZİ”

REKTÖR İBİCİOĞLU “TÜRKİYE DEPREM VERİ MERKEZİ” PROTOKOL İMZA TÖRENİNE KATILDI
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Başbakanlık AFAD, TÜBİTAK, ULAKBİM işbirliği ve üniversitelerin desteğiyle kurulan Türkiye Deprem Veri Merkezi’nin Protokol İmza Törenine katıldı. 23 Aralık 2013 Pazartesi günü Ankara’da gerçekleşen törene Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay ve çeşitli üniversitelerin rektörlerinin yanı sıra konu ile ilgili kamu çalışanları ve akademisyenler katıldı. oplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Türkiye’nin çok çeşitli afet riskleriyle karşı karşıya olduğunu belirtti ve afet yönetiminde etkili koordinasyonun önemine değinerek “AFAD’dan önce afet ve acil durumlarla ilgili değişik kurumlarda değişik birimler vardı. Afet durumunda koordinasyonu sağlamak zordu. Bu yüzden Başbakanlık şemsiyesi altında AFAD’ı kurduk. Afet durumunda kimin ne iş yapacağını belirleyen kapsamlı bir yönetmelik üzerinde çalışıyoruz. Afetle ilgili yapılacak çalışmalar tüm kurumları ilgilendiriyor” dedi. Türkiye Deprem Veri Merkezinin AFAD’ın sağladığı başarılı koordinasyonun bir sonucu olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Atalay, 750 istasyondan gelecek verilerin tek merkezde toplanarak deprem konusundaki farklı açıklamaların önüne geçileceğini belirtti. AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay ise AFAD’ın sürekli kendini yenileyen bir kurum olduğunu söyledi ve Türkiye’nin doğal risklerin haricinde insan kaynaklı afetler konusunda da risklere sahip olduğunu belirtti. Merkezin deprem konusunda önemli bir boşluğu dolduracağının da altını çizen Oktay, böylelikle uluslararası boyutta işbirliğinin de artacağını belirtti. Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise toplumda afetlere yönelik farkındalık düzeyini artırdığı için AFAD’a teşekkür ederek “AFAD ile her türlü projeyi yapmaya hazırız. Bize verilecek her türlü görevi yerine getiririz. Türkiye Deprem Veri Merkezi, başarılı çalışmaların bir sonucudur. AFAD Üniversitelerarası Kurula katılmalı ve aktif rol almalıdır.” şeklinde konuştu. Tören, konuşmaların ardından protokol imzalanmasıyla sona erdi.
REKTÖR İBİCİOĞLU “TÜRKİYE DEPREM VERİ MERKEZİ” PROTOKOL İMZA TÖRENİNE KATILDI

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Başbakanlık AFAD, TÜBİTAK, ULAKBİM işbirliği ve üniversitelerin desteğiyle kurulan Türkiye Deprem Veri Merkezi’nin Protokol İmza Törenine katıldı. 23 Aralık 2013 Pazartesi günü Ankara’da gerçekleşen törene Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay ve çeşitli üniversitelerin rektörlerinin yanı sıra konu ile ilgili kamu çalışanları ve akademisyenler katıldı.

oplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Türkiye’nin çok çeşitli afet riskleriyle karşı karşıya olduğunu belirtti ve afet yönetiminde etkili koordinasyonun önemine değinerek “AFAD’dan önce afet ve acil durumlarla ilgili değişik kurumlarda değişik birimler vardı. Afet durumunda koordinasyonu sağlamak zordu. Bu yüzden Başbakanlık şemsiyesi altında AFAD’ı kurduk. Afet durumunda kimin ne iş yapacağını belirleyen kapsamlı bir yönetmelik üzerinde çalışıyoruz. Afetle ilgili yapılacak çalışmalar tüm kurumları ilgilendiriyor” dedi. Türkiye Deprem Veri Merkezinin AFAD’ın sağladığı başarılı koordinasyonun bir sonucu olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Atalay, 750 istasyondan gelecek verilerin tek merkezde toplanarak deprem konusundaki farklı açıklamaların önüne geçileceğini belirtti.

AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay ise AFAD’ın sürekli kendini yenileyen bir kurum olduğunu söyledi ve Türkiye’nin doğal risklerin haricinde insan kaynaklı afetler konusunda da risklere sahip olduğunu belirtti. Merkezin deprem konusunda önemli bir boşluğu dolduracağının da altını çizen Oktay, böylelikle uluslararası boyutta işbirliğinin de artacağını belirtti.

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise toplumda afetlere yönelik farkındalık düzeyini artırdığı için AFAD’a teşekkür ederek “AFAD ile her türlü projeyi yapmaya hazırız. Bize verilecek her türlü görevi yerine getiririz. Türkiye Deprem Veri Merkezi, başarılı çalışmaların bir sonucudur. AFAD Üniversitelerarası Kurula katılmalı ve aktif rol almalıdır.” şeklinde konuştu.

Tören, konuşmaların ardından protokol imzalanmasıyla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.