REKORLAR KENTİ: BURDUR

Gündem 06.05.2016 - 15:51, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

REKORLAR KENTİ: BURDUR

DİŞ FIRÇALAYAN ÇOCUK SAYISI: 7871 BURDUR’DA ÇOCUK DİŞ FIRÇALAMA REKORU KIRILDI.
Burdur Valiliği ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin organizasyonunda düzenlenen programda Burdur genelinde 7.871 çocuğun aynı anda diş fırçalamasıyla yeni bir rekor kırıldı. (Önceki rekor 2.500 ile Kahramanmaraş’ta idi). Gazi Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen rekor denemesine 3435 çocuk katıldı. Aynı anda Burdur’un 10 ilçesiyle birlikte 3 dakika süren diş fırçalamasıyla yeni bir rekora imza atıldı.   Burdur (il merkezi) (3.435) Ağlasun (193) Altınyayla (139) Bucak (1941) Çavdır(205) Çeltikçi(96) Gölhisar(720) Karamanlı(386) Kemer(106) Tefenni(270)   Yeşilova(380) olmak üzere toplam 7871 çocuk aynı anda diş fırçaladı.   Burdur Valisi Hasan Kürklü sağlıklı nesiller yetiştirmek için ülkenin geleceğini garanti altına almak kapsamında yaşam boyu sağlık ve koruyucu hekimlik kapsamında düzenlenen program için teşekkür etti.   AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, kendisinin de diş hekimi olması sebebiyle hem Burdur hem de şahsı için önemli bir gün yaşandığına dikkat çekti ve diş- diş eti hastalıklarının önlenebilir olduğunu vurguladı.   Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise “Sağlıklı nesillerde hastalığı tedavi etmektense hastalığın başlangıcı önlenir” dedi. İl Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü’de rekor denemesinin içeriğinden bahsetti.   Programın finalinde Rekor Temsilcisi Orhan Kural’a rakamlar geldi ve il protokolüyle birlikte rekora imzalar atıldı. 
DİŞ FIRÇALAYAN ÇOCUK SAYISI: 7871 BURDUR’DA ÇOCUK DİŞ FIRÇALAMA REKORU KIRILDI.

Burdur Valiliği ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin organizasyonunda düzenlenen programda Burdur genelinde 7.871 çocuğun aynı anda diş fırçalamasıyla yeni bir rekor kırıldı. (Önceki rekor 2.500 ile Kahramanmaraş’ta idi). Gazi Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen rekor denemesine 3435 çocuk katıldı. Aynı anda Burdur’un 10 ilçesiyle birlikte 3 dakika süren diş fırçalamasıyla yeni bir rekora imza atıldı.

 

Burdur (il merkezi) (3.435)

Ağlasun (193)

Altınyayla (139)

Bucak (1941)

Çavdır(205)

Çeltikçi(96)

Gölhisar(720)

Karamanlı(386)

Kemer(106)

Tefenni(270)

 

Yeşilova(380) olmak üzere toplam 7871 çocuk aynı anda diş fırçaladı.

 

Burdur Valisi Hasan Kürklü sağlıklı nesiller yetiştirmek için ülkenin geleceğini garanti altına almak kapsamında yaşam boyu sağlık ve koruyucu hekimlik kapsamında düzenlenen program için teşekkür etti.

 

AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, kendisinin de diş hekimi olması sebebiyle hem Burdur hem de şahsı için önemli bir gün yaşandığına dikkat çekti ve diş- diş eti hastalıklarının önlenebilir olduğunu vurguladı.

 

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise “Sağlıklı nesillerde hastalığı tedavi etmektense hastalığın başlangıcı önlenir” dedi. İl Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü’de rekor denemesinin içeriğinden bahsetti.

 

Programın finalinde Rekor Temsilcisi Orhan Kural’a rakamlar geldi ve il protokolüyle birlikte rekora imzalar atıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.