RAPOR VERMEYEN DOKTORU DARP ETTİ

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.06.2014 - 08:51, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

RAPOR VERMEYEN DOKTORU DARP ETTİ

Antalya’nın Manavgat Devlet Hastanesinde görevli Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Ersel Ünal, kendisinden rapor isteyen hastası tarafından darp edildi.
Op.Dr. Ersel Ünal’ın hastası ve yakını tarafından darp edilmesi nedeniyle Antalya Tabipler Odası, Antalya Aile Hekimleri Derneği ve Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) tarafından Manavgat Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı.Antalya Tabipler Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Niyazi Nefi Kara, sağlıkta şiddetin günümüzde doktorluk mesleğinin önemli sorunları arasında yer aldığını belirterek şöyle konuştu: “Sağlığı ve yaşamı korumaya adanmış bir mesleğe yönelik şiddet asla kabul edilemez. Sağlık ortamının özelleştirilmesi ile hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olgusu artarak devam ediyor. Yaşam hakkını ortadan kaldıracak boyuta ulaşan şiddet artık hekimler açısından birinci derecede mesleki risktir. Bugün hekimlerin canına kastedenlerin aslında tüm insanlarımızın canına kastettiği ortadadır. Meslektaşları olarak arkadaşımıza yapılan saldırının takipçisi olacağız. Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları olarak önerdiğimiz Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasının bir an önce çıkması gerekir. Hekimlere yapılan bu saldırılar son olsun. Artık ölmek ya da yaralanmak istemiyoruz.” Aile Hekimleri Federasyonu ve Antalya Derneği 2. Başkanı Dr. Ebru Erdeğer de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Sağlık çalışanlarının görevini yapmasına engel olan, moral ve motivasyonlarını bozan şiddet, sağlıkta en büyük sorun olmaya devam ediyor.” dedi
Antalya’nın Manavgat Devlet Hastanesinde görevli Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Ersel Ünal, kendisinden rapor isteyen hastası tarafından darp edildi.

Op.Dr. Ersel Ünal’ın hastası ve yakını tarafından darp edilmesi nedeniyle Antalya Tabipler Odası, Antalya Aile Hekimleri Derneği ve Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) tarafından Manavgat Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı.Antalya Tabipler Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Niyazi Nefi Kara, sağlıkta şiddetin günümüzde doktorluk mesleğinin önemli sorunları arasında yer aldığını belirterek şöyle konuştu: “Sağlığı ve yaşamı korumaya adanmış bir mesleğe yönelik şiddet asla kabul edilemez. Sağlık ortamının özelleştirilmesi ile hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olgusu artarak devam ediyor. Yaşam hakkını ortadan kaldıracak boyuta ulaşan şiddet artık hekimler açısından birinci derecede mesleki risktir. Bugün hekimlerin canına kastedenlerin aslında tüm insanlarımızın canına kastettiği ortadadır. Meslektaşları olarak arkadaşımıza yapılan saldırının takipçisi olacağız. Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları olarak önerdiğimiz Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasının bir an önce çıkması gerekir. Hekimlere yapılan bu saldırılar son olsun. Artık ölmek ya da yaralanmak istemiyoruz.” 
Aile Hekimleri Federasyonu ve Antalya Derneği 2. Başkanı Dr. Ebru Erdeğer de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Sağlık çalışanlarının görevini yapmasına engel olan, moral ve motivasyonlarını bozan şiddet, sağlıkta en büyük sorun olmaya devam ediyor.” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.