PROF. DR. İLKER ÇARIKÇI, SDÜ REKTÖRLÜĞÜNE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Siyaset 18.02.2015 - 12:05, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

PROF. DR. İLKER ÇARIKÇI, SDÜ REKTÖRLÜĞÜNE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

PROF. DR. İLKER ÇARIKÇI, SDÜ REKTÖRLÜĞÜNE ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Çarıkçı, düzenlediği basın toplantısı ile rektör adaylığını açıkladı.  Rektör adaylığa tek başına karar vermediğini belirten Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Çarıkçı, "Arkadaşlarım ve dostlarımızla uzun bir süredir yaptığımız istişare ve çalışmalar neticesinde SDÜ’nün kendi içinden yetişen genç jenerasyonunu temsil edebilecek bir aday olarak çıkmamın doğru ve gerekli bir karar olduğuna inandım" dedi.  Nicelik olarak büyüyen üniversitelerin nitelik sorunlar yaşadığını söyleyen Prof. Dr. Çarıkçı, SDÜ’nün nitelik gelişimi açısından eğitim ve öğretim niteliği, proje niteliği ve toplumla birleşme niteliğini geliştirmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Üniversitemiz ve genel olarak ülkemiz yüksek öğretim için ortaya koyduğumuz vizyonun akademik, idari ve mali tüm yönleri ile bir bütün olduğunu ve üzerinde yoğun bir çalışma yapıldığını belirtmek isterim. Bu vizyonu küçük bir seçim broşürü ya da kitapçığı ile anlatamayacağımız için '2023 Vizyonu Perspektifinden Üniversiteler ve Süleyman Demirel Üniversitesi' adlı bir kitap çalışması ile tüm akademisyenlere ulaşacağım. Benim ve arkadaşlarımın uzun bir süre emek vererek oluşturdukları ve editörlüğünü de yaptığım bu kitap çalışmasını çok yakında sizler ile paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyacağımı da ifade etmek isterim" diye konuştu. Üniversitelerin topluma bulunduğu kente yön veren kurumlar olduğunu belirterek kutup yıldızı benzetmesi yapan Çarıkçı, "Üniversitemizin büyüklüğüne yakışır bir şekilde gerçekleştireceğine inandığım seçimin ve ardından yaşanacak sürecin değerinin ve öneminin farkındayım. Üniversitemizin hak ettiği seviyeye gelmesi için tüm arkadaş ve dostlarımızın desteğine ihtiyaç duyacağım. Bu desteği, daha yolun başında ifade eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
PROF. DR. İLKER ÇARIKÇI, SDÜ REKTÖRLÜĞÜNE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Çarıkçı, düzenlediği basın toplantısı ile rektör adaylığını açıkladı. 
Rektör adaylığa tek başına karar vermediğini belirten Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Çarıkçı, "Arkadaşlarım ve dostlarımızla uzun bir süredir yaptığımız istişare ve çalışmalar neticesinde SDÜ’nün kendi içinden yetişen genç jenerasyonunu temsil edebilecek bir aday olarak çıkmamın doğru ve gerekli bir karar olduğuna inandım" dedi. 
Nicelik olarak büyüyen üniversitelerin nitelik sorunlar yaşadığını söyleyen Prof. Dr. Çarıkçı, SDÜ’nün nitelik gelişimi açısından eğitim ve öğretim niteliği, proje niteliği ve toplumla birleşme niteliğini geliştirmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Üniversitemiz ve genel olarak ülkemiz yüksek öğretim için ortaya koyduğumuz vizyonun akademik, idari ve mali tüm yönleri ile bir bütün olduğunu ve üzerinde yoğun bir çalışma yapıldığını belirtmek isterim. Bu vizyonu küçük bir seçim broşürü ya da kitapçığı ile anlatamayacağımız için '2023 Vizyonu Perspektifinden Üniversiteler ve Süleyman Demirel Üniversitesi' adlı bir kitap çalışması ile tüm akademisyenlere ulaşacağım. Benim ve arkadaşlarımın uzun bir süre emek vererek oluşturdukları ve editörlüğünü de yaptığım bu kitap çalışmasını çok yakında sizler ile paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyacağımı da ifade etmek isterim" diye konuştu.
Üniversitelerin topluma bulunduğu kente yön veren kurumlar olduğunu belirterek kutup yıldızı benzetmesi yapan Çarıkçı, "Üniversitemizin büyüklüğüne yakışır bir şekilde gerçekleştireceğine inandığım seçimin ve ardından yaşanacak sürecin değerinin ve öneminin farkındayım. Üniversitemizin hak ettiği seviyeye gelmesi için tüm arkadaş ve dostlarımızın desteğine ihtiyaç duyacağım. Bu desteği, daha yolun başında ifade eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.