PROF. DR. CERTEL DE AÜ REKTÖR ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.02.2016 - 13:57, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

PROF. DR. CERTEL DE AÜ REKTÖR ADAYLIĞINI AÇIKLADI

“Rektör olarak atanmam halinde, demokrasi, akademik liyakat, toplam kalite ve akreditasyon temel değerlerim olacaktır”
-“Üniversitemizi Antalya İle Bütünleşmiş Gerçek Anlamda Bir Dünya Üniversitesi Yapma Çabasında Olacağım” Akdeniz Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Muharrem Certel, “Rektör olarak atanmam halinde, demokrasi, akademik liyakat, toplam kalite ve akreditasyon temel değerlerim olacaktır. Üniversitemizi Antalya ile bütünleşmiş gerçek anlamda bir dünya üniversitesi yapma çabasında olacağım” dedi. Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) yürüttü soruşturmalar nedeniyle rektörlük için seçim tarihinin açıklanmadığı Akdeniz Üniversitesi’nde adayların çalışmaları devam ediyor. Üniversitede seçimin Haziran ayı içinde olacağı öngörülüyor. Akdeniz Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Muharrem Certel, yayınlamış olduğu adaylık mesajında, 32 yıllık öğretim üyeliği sürecini ortaya çıkararak bir çok akademik ve idari görevlerde bulunduğunu söyledi. 24 yıldır Akdeniz Üniversitesinde görev yaptığını ifade eden Certel, “Üniversitemizi Antalya ile bütünleşmiş gerçek anlamda bir dünya üniversitesi yapma çabasında olacağım.” “GEÇMİŞE DEĞİL GELECEĞE BAKACAĞIMIN” Seçim sürecinde ve sonrasında üniversiteyi yıpratacak her türlü eylem ve söylemden kaçınacağını aktaran Ceren, “Geçmişe değil geleceğe bakacağımın, çalışma barışını sağlamak için her türlü adımı atacağımın, üniversitemizin bütün birimlerini değerli, çalışanlarını önemli ve saygın göreceğimin, yönetişim anlayışı ile hareket edeceğimin, taleplerin yukarıdan aşağı değil, aşağıdan yukarı olmasını sağlayacağımın, akademik, demokratik ve adil bir duruş sergileyeceğim” ifadelerini kullandı. “ÇOK DAHA İLERİLERE TAŞIYACAĞIM” Prof. Dr. Muharrem Certel yayınlamış olduğu mesajın devamında: “Rektör olarak atanmam halinde, demokrasi, akademik liyakat, toplam kalite ve akreditasyon temel değerlerim olacaktır. Akdeniz Üniversitesi'ni gerek eğitim-öğretimin kalitesi, bilimsel faaliyetler, Ar-Ge ve toplumsal katkı faaliyetleri bakımından ülkemizin en saygın üniversitelerinden biri konumuna getirmek birinci görevim olacaktır. Buna ek olarak, mevcut uluslararasılaşma faaliyetlerini çok daha ilerilere taşıyacağım.”
“Rektör olarak atanmam halinde, demokrasi, akademik liyakat, toplam kalite ve akreditasyon temel değerlerim olacaktır”

-“Üniversitemizi Antalya İle Bütünleşmiş Gerçek Anlamda Bir Dünya Üniversitesi Yapma Çabasında Olacağım”

Akdeniz Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Muharrem Certel, “Rektör olarak atanmam halinde, demokrasi, akademik liyakat, toplam kalite ve akreditasyon temel değerlerim olacaktır. Üniversitemizi Antalya ile bütünleşmiş gerçek anlamda bir dünya üniversitesi yapma çabasında olacağım” dedi.

Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) yürüttü soruşturmalar nedeniyle rektörlük için seçim tarihinin açıklanmadığı Akdeniz Üniversitesi’nde adayların çalışmaları devam ediyor. Üniversitede seçimin Haziran ayı içinde olacağı öngörülüyor. Akdeniz Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Muharrem Certel, yayınlamış olduğu adaylık mesajında, 32 yıllık öğretim üyeliği sürecini ortaya çıkararak bir çok akademik ve idari görevlerde bulunduğunu söyledi. 24 yıldır Akdeniz Üniversitesinde görev yaptığını ifade eden Certel, “Üniversitemizi Antalya ile bütünleşmiş gerçek anlamda bir dünya üniversitesi yapma çabasında olacağım.”

“GEÇMİŞE DEĞİL GELECEĞE BAKACAĞIMIN”

Seçim sürecinde ve sonrasında üniversiteyi yıpratacak her türlü eylem ve söylemden kaçınacağını aktaran Ceren, “Geçmişe değil geleceğe bakacağımın, çalışma barışını sağlamak için her türlü adımı atacağımın, üniversitemizin bütün birimlerini değerli, çalışanlarını önemli ve saygın göreceğimin, yönetişim anlayışı ile hareket edeceğimin, taleplerin yukarıdan aşağı değil, aşağıdan yukarı olmasını sağlayacağımın, akademik, demokratik ve adil bir duruş sergileyeceğim” ifadelerini kullandı.

“ÇOK DAHA İLERİLERE TAŞIYACAĞIM”

Prof. Dr. Muharrem Certel yayınlamış olduğu mesajın devamında: “Rektör olarak atanmam halinde, demokrasi, akademik liyakat, toplam kalite ve akreditasyon temel değerlerim olacaktır. Akdeniz Üniversitesi'ni gerek eğitim-öğretimin kalitesi, bilimsel faaliyetler, Ar-Ge ve toplumsal katkı faaliyetleri bakımından ülkemizin en saygın üniversitelerinden biri konumuna getirmek birinci görevim olacaktır. Buna ek olarak, mevcut uluslararasılaşma faaliyetlerini çok daha ilerilere taşıyacağım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.