Problemli hayvanlar elden çıkarılmalı

Ekonomi 10.10.2019 - 15:02, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Problemli hayvanlar elden çıkarılmalı

Kemer ve Akören Köylerindeki kadın üreticiler, toplu bakım eğitimi aldı.
  Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Kemer/Akören köyündeki kadın üreticilere, ‘Toplu Bakım’ eğitimi verdi.    Hayvancılıktan para kazanmak için toplu bakımın önemine değinen Başkan Gündüzalp,  “Yem giderlerini düşürmediğimiz sürece, hayvancılıktan para kazanma şansımız yok. Öncelikle yüzde 70’i yem gideri. Slaj, yonca, saman artı fabrika yemi tüm giderlerin yüzde 70’ini oluşturuyor. Geri kalan yüzde 30’u ise veteriner giderleri, elektrik, su, mazot, ilaç masrafı. Para kazanmak için o yüzde 70’den tasarruf etmeniz lazım. Toplu bakım yaptığımız zaman bunların hepsini denetleyebileceğiz” dedi.   Şuanda, Akören köyündeki süt ortalamasının 14,5 kg. olduğunu aktaran Başkan Gündüzalp, Süt ortalamasının, 22 kilogramın üzerine çıktığı takdirde çok güzel para kazanılmaya başlandığını vurguladı.   Hayvancılıkta tek kural olduğunu belirten Başkan Gündüzalp, “Ne kadar süt aldığınız değil, ne kadar buzağı aldığınızdır kural. Eğer her yıl bir buzağı alırsanız, inanın ki süt ortalamanız 20 kg. üzenine çıkar. Ama her yıl bir buzağı alamazsanız, sağmal gün sayınız ne kadar uzarsa, kazancınız o kadar düşer. Çiftlikler, problemli hayvanları elden çıkararak ortalamayı yükseltiyor. Para böyle kazanılıyor.” Dedi.  
Kemer ve Akören Köylerindeki kadın üreticiler, toplu bakım eğitimi aldı.

 

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Kemer/Akören köyündeki kadın üreticilere, ‘Toplu Bakım’ eğitimi verdi. 

 

Hayvancılıktan para kazanmak için toplu bakımın önemine değinen Başkan Gündüzalp,  “Yem giderlerini düşürmediğimiz sürece, hayvancılıktan para kazanma şansımız yok. Öncelikle yüzde 70’i yem gideri. Slaj, yonca, saman artı fabrika yemi tüm giderlerin yüzde 70’ini oluşturuyor. Geri kalan yüzde 30’u ise veteriner giderleri, elektrik, su, mazot, ilaç masrafı. Para kazanmak için o yüzde 70’den tasarruf etmeniz lazım. Toplu bakım yaptığımız zaman bunların hepsini denetleyebileceğiz” dedi.

 

Şuanda, Akören köyündeki süt ortalamasının 14,5 kg. olduğunu aktaran Başkan Gündüzalp, Süt ortalamasının, 22 kilogramın üzerine çıktığı takdirde çok güzel para kazanılmaya başlandığını vurguladı.

 

Hayvancılıkta tek kural olduğunu belirten Başkan Gündüzalp, “Ne kadar süt aldığınız değil, ne kadar buzağı aldığınızdır kural. Eğer her yıl bir buzağı alırsanız, inanın ki süt ortalamanız 20 kg. üzenine çıkar. Ama her yıl bir buzağı alamazsanız, sağmal gün sayınız ne kadar uzarsa, kazancınız o kadar düşer. Çiftlikler, problemli hayvanları elden çıkararak ortalamayı yükseltiyor. Para böyle kazanılıyor.” Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.