Polis teşkilatı şehitleri andı

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 09.04.2014 - 19:43, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Polis teşkilatı şehitleri andı

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz: “Bugün bizlere düşen şehitlerimizin kanları ile sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuur ve kararlılıkla sahip çıkarak korumak ve bizden sonrası nesillere güvenle devretmektir”
Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 169. Yıldönümü sebebiyle Burdur Şehitliği’nde Anma Töreni düzenlendi. Anma Töreni’ne Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Garnizon Komutanı Jan.Alb. Sayit Koca, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran, Burdur 58. P.Er Eğitim Alay Komutanı Kur. Alb. Ümit Saltaş, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Burdur Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, Emniyet Şube Müdürleri, Burdur Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Şehit Aileleri katıldı. Anma Töreni’nde Burdur Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, Burdur Şehitliği’ne çelenk koydu. Çelengin sunulmasından sonra Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine hitaben konuşmayı Komiser Yardımcısı İsmail Kaynar yaptı. Şehit Anı Defteri’ne duygularını yazan Burdur Valisi Nurettin Yılmaz: “Aziz şehitlerimiz, bugün Türk Milleti’nin kahramanlığının ve azminin bir simgesi olan üzerine huzur ve güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden sizlerin manevi huzurunda bulunmanın bir kez daha onurunu yaşıyoruz. Bugün bizlere düşen şehitlerimizin kanları ile sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuur ve kararlılıkla sahip çıkarak korumak ve bizden sonrası nesillere güvenle devretmektir.  Eşsiz kahramanlıklarınız şanlı tarihimizdeki müstesna yerini her zaman muhafaza edecek, yeni nesiller sizleri daima minnet ve şükranla anacaktır. Vatan sizlere minnettardır, ruhlarınız şad olsun” diye yazdı. Burdur Emniyet Müdür Abdulkerim Polat ise Şehit Anı Defteri’nde şu duyguları paylaştı: “Şanlı ecdadın şehitleri, aziz hatıranız ve emanetiniz olan milletimizin vatanımızın mensubiyetinin şuuru ve bilincinin birer ferdi olarak, yeniden huzurunuzdayız. Bilinç ve şuur ait olduğumuz milletimizin tarihi yönde mevcut milletlerin sahnesinde bıraktığınız emaneti aşkla şevkle savunmak, temsil etmek, her hal ve şart altında en önde bulunmak ve feda olmaktır. Emniyet teşkilatının bir mensubu olarak, asil ve sarsılmaz şahsiyetinizin önünde en yüksek saygı ile eğiliyor. Bıraktığınız kutsal bayrağın ilelebet düşmeden asilce dalgalanacağına ant içiyorum. Ruhunuz şad olsun” Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 169. Yıldönümü sebebiyle Burdur Şehitliği’nde düzenlenen Anma Töreni, şehit mezarlarının ziyaret edilmesi ve Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak’ın dua etmesi ile sona erdi.
Burdur Valisi Nurettin Yılmaz: “Bugün bizlere düşen şehitlerimizin kanları ile sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuur ve kararlılıkla sahip çıkarak korumak ve bizden sonrası nesillere güvenle devretmektir”

Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 169. Yıldönümü sebebiyle Burdur Şehitliği’nde Anma Töreni düzenlendi. Anma Töreni’ne Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Garnizon Komutanı Jan.Alb. Sayit Koca, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran, Burdur 58. P.Er Eğitim Alay Komutanı Kur. Alb. Ümit Saltaş, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Burdur Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, Emniyet Şube Müdürleri, Burdur Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Şehit Aileleri katıldı.

Anma Töreni’nde Burdur Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, Burdur Şehitliği’ne çelenk koydu. Çelengin sunulmasından sonra Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine hitaben konuşmayı Komiser Yardımcısı İsmail Kaynar yaptı.

Şehit Anı Defteri’ne duygularını yazan Burdur Valisi Nurettin Yılmaz: “Aziz şehitlerimiz, bugün Türk Milleti’nin kahramanlığının ve azminin bir simgesi olan üzerine huzur ve güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden sizlerin manevi huzurunda bulunmanın bir kez daha onurunu yaşıyoruz. Bugün bizlere düşen şehitlerimizin kanları ile sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuur ve kararlılıkla sahip çıkarak korumak ve bizden sonrası nesillere güvenle devretmektir.  Eşsiz kahramanlıklarınız şanlı tarihimizdeki müstesna yerini her zaman muhafaza edecek, yeni nesiller sizleri daima minnet ve şükranla anacaktır. Vatan sizlere minnettardır, ruhlarınız şad olsun” diye yazdı.

Burdur Emniyet Müdür Abdulkerim Polat ise Şehit Anı Defteri’nde şu duyguları paylaştı: “Şanlı ecdadın şehitleri, aziz hatıranız ve emanetiniz olan milletimizin vatanımızın mensubiyetinin şuuru ve bilincinin birer ferdi olarak, yeniden huzurunuzdayız. Bilinç ve şuur ait olduğumuz milletimizin tarihi yönde mevcut milletlerin sahnesinde bıraktığınız emaneti aşkla şevkle savunmak, temsil etmek, her hal ve şart altında en önde bulunmak ve feda olmaktır. Emniyet teşkilatının bir mensubu olarak, asil ve sarsılmaz şahsiyetinizin önünde en yüksek saygı ile eğiliyor. Bıraktığınız kutsal bayrağın ilelebet düşmeden asilce dalgalanacağına ant içiyorum. Ruhunuz şad olsun”

Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 169. Yıldönümü sebebiyle Burdur Şehitliği’nde düzenlenen Anma Töreni, şehit mezarlarının ziyaret edilmesi ve Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak’ın dua etmesi ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.