PİRİ REİS DÜNYA VE ANTALYA HARİTALARI 2013 YILINDA SON KEZ SERGİLENİYOR

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2013 - 11:08, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

PİRİ REİS DÜNYA VE ANTALYA HARİTALARI 2013 YILINDA SON KEZ SERGİLENİYOR

ANTALYA (İHA) - Yılın son “Piri Reis Dünya ve Antalya Haritaları” sergisi Antalya Müzesi Sergi Salonu’nda yerli ve yabancıların ziyaretine açıldı. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası başkanı Ramazan Eciş, serginin 20 Aralık tarihine kadar açık kalacağını söyledi.
 Yılın son “Piri Reis Dünya ve Antalya Haritaları” sergisi Antalya Müzesi Sergi Salonu’nda yerli ve yabancıların ziyaretine açıldı. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası başkanı Ramazan Eciş, serginin 20 Aralık tarihine kadar açık kalacağını söyledi. UNESCO tarafından içerisinde bulunduğumuz 2013 yılı tüm dünyada Piri Reis Dünya Haritasının(1513) hazırlanışının 500. Anma Yılı ilan edilmişti. TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi tarafından 40 parçadan oluşan “Piri Reis Dünya ve Antalya Haritaları” kolleksiyonu hazırlanmış ve sanatseverlerin beğenisine sunulmuş, yıl içerisinde muhtelif etkinlikler de sergilenmişti. Son sergi Antalya Müzesi’nde açıldı. Sergi 20 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası başkanı Ramazan Eciş, kıyıları 640 kilometreyi bulan bir deniz kenti olan Antalya’da deniz faktörünün işlenmesi, benimsenmesi ve yeni nesillere sevdirilmesinin Meslek Odası olarak en büyük dileklerinin olduğunu ifade etti. Eciş, ömrünün büyük kısmını denizlerde geçirmiş olan Piri Reis’in, Akdeniz, Karadeniz, Ege, Basra Körfezi, Kızıldeniz ve Atlas Okyanus’unu dolaştığı, buralardaki seyahatlerinde tuttuğu notları, gözlemleri ve derlediği belge ile bilgiler neticesinde, Gelibolu’da çalışmalarını tamamlayarak bir Denizcilik kılavuzu olan ünlü Kitab-ı Bahriyyesi’nin ilk nüshasını(1521) hazırladığını belirtti.Eciş, Piri Reis’in Akdeniz’de yaptığı seyirler sırasında gördüğü yerleri, coğrafi bilgileri, araştırma ve gözlemlerini bu kitapta topladığı, Orijinal Kitab-ı Bahriyye’den yola çıkılarak hazırlanan bu koleksiyonda özellikle, İskenderun körfezi, Tarsus(Mersin) ve Adana kıyıları, Alanya, Manavgat, Antalya körfezi, Kemer, Adrasan-Finike, Kaş, Kekova, Fethiye kıyıları haritaları ve buralara ait coğrafi, yöresel, kültürel bilgilerin de bu vesilesiyle yerli ve yabancı sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu ifade etti. Eciş, İstanbul Deniz Müzesi’nde orjinalleri bulunan Piri Reis ilütürasyon portrelerinin kopyalarının da koleksiyon içerisinde yer aldığını, günümüzden yaklaşık 492 yıl önceki Antalya kıyılarını, coğrafyasıyla, kültürüyle, topoğrafyasıyla ve muhtelif bilgileriyle bugünlere yansıtan serginin 20 Aralık tarihine kadar gezilebileceğini kaydetti.
ANTALYA (İHA) - Yılın son “Piri Reis Dünya ve Antalya Haritaları” sergisi Antalya Müzesi Sergi Salonu’nda yerli ve yabancıların ziyaretine açıldı. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası başkanı Ramazan Eciş, serginin 20 Aralık tarihine kadar açık kalacağını söyledi.

 Yılın son “Piri Reis Dünya ve Antalya Haritaları” sergisi Antalya Müzesi Sergi Salonu’nda yerli ve yabancıların ziyaretine açıldı. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası başkanı Ramazan Eciş, serginin 20 Aralık tarihine kadar açık kalacağını söyledi. 
UNESCO tarafından içerisinde bulunduğumuz 2013 yılı tüm dünyada Piri Reis Dünya Haritasının(1513) hazırlanışının 500. Anma Yılı ilan edilmişti. TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi tarafından 40 parçadan oluşan “Piri Reis Dünya ve Antalya Haritaları” kolleksiyonu hazırlanmış ve sanatseverlerin beğenisine sunulmuş, yıl içerisinde muhtelif etkinlikler de sergilenmişti. Son sergi Antalya Müzesi’nde açıldı. Sergi 20 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası başkanı Ramazan Eciş, kıyıları 640 kilometreyi bulan bir deniz kenti olan Antalya’da deniz faktörünün işlenmesi, benimsenmesi ve yeni nesillere sevdirilmesinin Meslek Odası olarak en büyük dileklerinin olduğunu ifade etti. Eciş, ömrünün büyük kısmını denizlerde geçirmiş olan Piri Reis’in, Akdeniz, Karadeniz, Ege, Basra Körfezi, Kızıldeniz ve Atlas Okyanus’unu dolaştığı, buralardaki seyahatlerinde tuttuğu notları, gözlemleri ve derlediği belge ile bilgiler neticesinde, Gelibolu’da çalışmalarını tamamlayarak bir Denizcilik kılavuzu olan ünlü Kitab-ı Bahriyyesi’nin ilk nüshasını(1521) hazırladığını belirtti.
Eciş, Piri Reis’in Akdeniz’de yaptığı seyirler sırasında gördüğü yerleri, coğrafi bilgileri, araştırma ve gözlemlerini bu kitapta topladığı, Orijinal Kitab-ı Bahriyye’den yola çıkılarak hazırlanan bu koleksiyonda özellikle, İskenderun körfezi, Tarsus(Mersin) ve Adana kıyıları, Alanya, Manavgat, Antalya körfezi, Kemer, Adrasan-Finike, Kaş, Kekova, Fethiye kıyıları haritaları ve buralara ait coğrafi, yöresel, kültürel bilgilerin de bu vesilesiyle yerli ve yabancı sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu ifade etti. 
Eciş, İstanbul Deniz Müzesi’nde orjinalleri bulunan Piri Reis ilütürasyon portrelerinin kopyalarının da koleksiyon içerisinde yer aldığını, günümüzden yaklaşık 492 yıl önceki Antalya kıyılarını, coğrafyasıyla, kültürüyle, topoğrafyasıyla ve muhtelif bilgileriyle bugünlere yansıtan serginin 20 Aralık tarihine kadar gezilebileceğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.