PANCAR SEZONU AÇILDI

Gündem 13.09.2017 - 10:07, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

PANCAR SEZONU AÇILDI

BURDUR ŞEKER FABRİKASININ 63. YIL PANCAR ALIM SEZONU AÇILDI.
t çekerek, “Yıllarca özelleştirmeye karşı çıkıldı, devletin işlettiği işletmeler arpalık gibi kullanıldı, birilerine peşkeş çekildi ve bu işletmeler zarar verdi, bunun sıkıntısını millet çekti” dedi. Şeker sektöründe dünya pazarında rekabet gücünün olmadığına da değinen Yılmaz, Burdur şekerinin dünyaya açılmaması gerektiğini söyledi ve şeker de dahil bazı huşuların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini, bu konuda en büyük örneğin kültür ırkı hayvanlar olduğunu, şeker fabrikası bulunan illerde Burdur kadar kültür ırkı ve süt besiciliği yapan bir şehrin olmadığını kaydetti. 6 İL; 182 KÖY; C5044 ÇİFTÇİ; 101.326 DEKAR Burdur Şeker Fabrikası Müdürü Nurettin Örgül de “Fabrikamız 18 Eylül 2017 tarihi itibarıyla pancar kesimine başlayacaktır. Kampanyamız ortalama 115 gün sürecek; 6 ilimize bağlı 182 köyde, 5044 çiftçi tarafından 101.326 dekar arazide pancar ekimi de yapılmıştır. Uşak Şeker Fabrikasından gelecek pancarla birlikte bu kampanya döneminde yaklaşık 580 bin ton pancar işlenecek olup karşılığında 76 bin ton şeker, 24 bin ton melas, 145 bin ton yaş küspe üretilecektir” dedi. Şeker İş Sendikası Başkanı Mustafa Onay da şeker pancarının ve pancar şekerinin rekabet edebildiğimiz yerel ürün olduğunu ve de Burdur şekerinin kalitesinin bilindiğini ifade etti. Konuşmaların ardından Burdur Şeker Fabrikasına ilk pancar getiren çiftçilere ödülleri protokol mensupları tarafından verildi. Ödül töreninin de ardından kurban kesildi, kurdele kesilerek kampanya başlatıldı. 
BURDUR ŞEKER FABRİKASININ 63. YIL PANCAR ALIM SEZONU AÇILDI.

t çekerek, “Yıllarca özelleştirmeye karşı çıkıldı, devletin işlettiği işletmeler arpalık gibi kullanıldı, birilerine peşkeş çekildi ve bu işletmeler zarar verdi, bunun sıkıntısını millet çekti” dedi. Şeker sektöründe dünya pazarında rekabet gücünün olmadığına da değinen Yılmaz, Burdur şekerinin dünyaya açılmaması gerektiğini söyledi ve şeker de dahil bazı huşuların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini, bu konuda en büyük örneğin kültür ırkı hayvanlar olduğunu, şeker fabrikası bulunan illerde Burdur kadar kültür ırkı ve süt besiciliği yapan bir şehrin olmadığını kaydetti.

6 İL; 182 KÖY; C5044 ÇİFTÇİ; 101.326 DEKAR

Burdur Şeker Fabrikası Müdürü Nurettin Örgül de “Fabrikamız 18 Eylül 2017 tarihi itibarıyla pancar kesimine başlayacaktır. Kampanyamız ortalama 115 gün sürecek; 6 ilimize bağlı 182 köyde, 5044 çiftçi tarafından 101.326 dekar arazide pancar ekimi de yapılmıştır. Uşak Şeker Fabrikasından gelecek pancarla birlikte bu kampanya döneminde yaklaşık 580 bin ton pancar işlenecek olup karşılığında 76 bin ton şeker, 24 bin ton melas, 145 bin ton yaş küspe üretilecektir” dedi.

Şeker İş Sendikası Başkanı Mustafa Onay da şeker pancarının ve pancar şekerinin rekabet edebildiğimiz yerel ürün olduğunu ve de Burdur şekerinin kalitesinin bilindiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Burdur Şeker Fabrikasına ilk pancar getiren çiftçilere ödülleri protokol mensupları tarafından verildi. Ödül töreninin de ardından kurban kesildi, kurdele kesilerek kampanya başlatıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.