PAMUK ÇAPASINDA İŞÇİ YEVMİYESİ 55 TL

Gündem 13.05.2016 - 09:32, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

PAMUK ÇAPASINDA İŞÇİ YEVMİYESİ 55 TL

Antalya il ve ilçeleri için 2016 yılı pamuk çapalama ve biçerdöver rayiç bedel fiyatları belirlendi.
Antalya il ve ilçeleri için 2016 yılı pamuk çapalama ve biçerdöver rayiç bedel fiyatları belirlendi.  Antalya Ziraat odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Antalya merkez, Manavgat ve Serik Ziraat Odalarının yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü, Antalya Çalışma ve İş-kur il müdürlüğünden yetkililer katıldı.  Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, 2016 yılı pamuk çapalama işçi yevmiyesinin 55 TL olarak belirlendiğini belirterek “Toplantıda ayrıca çavuşluk ücreti kişi başına 1 TL verilmesi, 30 kişiye kadar bir sucu, 30 kişiden yukarı iki sucu bulundurulması, sucuya işçi yevmiyesi verilmesi kararlaştırıldı” dedi. Günlük çalışma saatinin 8 saat olacağını belirten Metin, “öğleden önce 15 dakika öğleden sonra 15 dakika olmak üzere 30 dakika istirahat verilecek. Net çalışma saati 7.5 saat olacak” dedi. Toplantıda Biçerdöver ücretlerinin de belirlendiğini belirten Metin, “Dekar başına biçerdöver ücreti KDV dahil yayla kesimlerinde 13.50, sahil kesimlerinde ise 15.50 lira olarak belirlendi. Sapı samandan ayırma patozun bir saatlik ücreti 44 TL, 4 tonluk saman yapma ücreti 35 TL, Orak Makinasının dekar başına ücreti 12 TL, sapın 20 kiloluk balya yapılması ücreti 135 kuruş, biçerdöver ile biçme ve saman yapma dekar ücreti 36 TL olarak belirlendi.”  Metin ayrıca, İş ve İşçi Kurumu tarafından verilen Tarım Aracı Belgesi olmayan elçiler ile Hüviyet Cüzdanı olmayan işçilere iş verilmeyeceğini kaydetti. 
Antalya il ve ilçeleri için 2016 yılı pamuk çapalama ve biçerdöver rayiç bedel fiyatları belirlendi.

Antalya il ve ilçeleri için 2016 yılı pamuk çapalama ve biçerdöver rayiç bedel fiyatları belirlendi. 
Antalya Ziraat odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Antalya merkez, Manavgat ve Serik Ziraat Odalarının yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü, Antalya Çalışma ve İş-kur il müdürlüğünden yetkililer katıldı. 
Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, 2016 yılı pamuk çapalama işçi yevmiyesinin 55 TL olarak belirlendiğini belirterek “Toplantıda ayrıca çavuşluk ücreti kişi başına 1 TL verilmesi, 30 kişiye kadar bir sucu, 30 kişiden yukarı iki sucu bulundurulması, sucuya işçi yevmiyesi verilmesi kararlaştırıldı” dedi.
Günlük çalışma saatinin 8 saat olacağını belirten Metin, “öğleden önce 15 dakika öğleden sonra 15 dakika olmak üzere 30 dakika istirahat verilecek. Net çalışma saati 7.5 saat olacak” dedi.
Toplantıda Biçerdöver ücretlerinin de belirlendiğini belirten Metin, “Dekar başına biçerdöver ücreti KDV dahil yayla kesimlerinde 13.50, sahil kesimlerinde ise 15.50 lira olarak belirlendi. Sapı samandan ayırma patozun bir saatlik ücreti 44 TL, 4 tonluk saman yapma ücreti 35 TL, Orak Makinasının dekar başına ücreti 12 TL, sapın 20 kiloluk balya yapılması ücreti 135 kuruş, biçerdöver ile biçme ve saman yapma dekar ücreti 36 TL olarak belirlendi.” 
Metin ayrıca, İş ve İşçi Kurumu tarafından verilen Tarım Aracı Belgesi olmayan elçiler ile Hüviyet Cüzdanı olmayan işçilere iş verilmeyeceğini kaydetti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.