OTOGAR BURDUR BELEDİYESİNİN BAŞINA İŞ AÇTI

Gündem 01.11.2017 - 15:07, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

OTOGAR BURDUR BELEDİYESİNİN BAŞINA İŞ AÇTI

2013 yılında tamamlanıp hizmete giren Burdur Otogarının sorunları bitmiyor.
Önceki yıllarda tavanı çöken, çatısında, yürüyen merdivende, elektrikli ısınma sorunları yaşayan Burdur Otogarı Burdur Belediyesine sorun çıkartmakta.  Bugünkü değerle 12 Milyona yakın maliyeti olan otogar bitirilinceye kadar iki müteahhit değişmişti.  Burdur Belediye Meclisi toplantısında bugün gündeme gelen otogar sorunu hakkında Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yapıldığı günden itibaren belediye personelini devamlı orada çalıştırıp kurtarabilmek ve hizmetin devamlılığı için ellerinden geleni yaptıklarını, yıllık giderinin 850 bin lira, yıllık gelirin ise 173 bin TL olduğunu söyledi. Ercengiz;  şu andaki otogarın 30’unun kullanma imkanının olduğunu, geri kalan 70’lik bölümün ise boş durduğunu, boş bölümleri değerlendirebilmek için plan tadilatı gerektiğini, çatının alçıpanlarının ve camların su almayacak şekilde yeniden tadilat yapıldığı zaman proje masrafının 6,5 milyon TL’yi bulduğunu, bunun da şu an için belediyenin bütçesinin imkan vermediğini vurgulayıp, otogarı yapan müteahhidin projeye aykırı olarak imal ettiğini, bugünkü yaşanan sıkıntıların ise aykırı yapılmaktan meydana geldiğini ifade etti.  
2013 yılında tamamlanıp hizmete giren Burdur Otogarının sorunları bitmiyor.

Önceki yıllarda tavanı çöken, çatısında, yürüyen merdivende, elektrikli ısınma sorunları yaşayan Burdur Otogarı Burdur Belediyesine sorun çıkartmakta.  Bugünkü değerle 12 Milyona yakın maliyeti olan otogar bitirilinceye kadar iki müteahhit değişmişti.

 Burdur Belediye Meclisi toplantısında bugün gündeme gelen otogar sorunu hakkında Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yapıldığı günden itibaren belediye personelini devamlı orada çalıştırıp kurtarabilmek ve hizmetin devamlılığı için ellerinden geleni yaptıklarını, yıllık giderinin 850 bin lira, yıllık gelirin ise 173 bin TL olduğunu söyledi. Ercengiz;  şu andaki otogarın 30’unun kullanma imkanının olduğunu, geri kalan 70’lik bölümün ise boş durduğunu, boş bölümleri değerlendirebilmek için plan tadilatı gerektiğini, çatının alçıpanlarının ve camların su almayacak şekilde yeniden tadilat yapıldığı zaman proje masrafının 6,5 milyon TL’yi bulduğunu, bunun da şu an için belediyenin bütçesinin imkan vermediğini vurgulayıp, otogarı yapan müteahhidin projeye aykırı olarak imal ettiğini, bugünkü yaşanan sıkıntıların ise aykırı yapılmaktan meydana geldiğini ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.