OTELLERDE MALİYETLER %10 ARTTI

Turizm (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.07.2014 - 14:37, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

OTELLERDE MALİYETLER %10 ARTTI

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi’nin derlediği verilere göre, otellerde maliyetler yüzde 10 arttı
AKTOB Araştırma Birimi verilerine göre Otellerdeki maliyet artışları, haziran ayında da enflasyonun üzerinde seyretti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ülke genelindeki enflasyon yüzde 8,3 olurken, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre; aynı dönemde otellerde meydana gelen maliyet yükselişleri ise yüzde 10’a yaklaştı.Verilere göre otellerde en yüksek maliyet artışları yüzde 26 ile meyve, sebze ve yüzde 16 ile bakliyat, un gruplarında gerçekleşti. Bu grupları, sırasıyla süt, içecek ve et grubu takip etti. Yiyecek grubundaki toplam maliyet artışı ise yüzde 10’u aştı. Haziran verilerine göre, maliyet artışları enflasyonun altında kalan gruplar da; yağ, çay-şeker, enerji-yakıt şeklinde sıralandı.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi’nin derlediği verilere göre, otellerde maliyetler yüzde 10 arttı

AKTOB Araştırma Birimi verilerine göre Otellerdeki maliyet artışları, haziran ayında da enflasyonun üzerinde seyretti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ülke genelindeki enflasyon yüzde 8,3 olurken, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre; aynı dönemde otellerde meydana gelen maliyet yükselişleri ise yüzde 10’a yaklaştı.
Verilere göre otellerde en yüksek maliyet artışları yüzde 26 ile meyve, sebze ve yüzde 16 ile bakliyat, un gruplarında gerçekleşti. Bu grupları, sırasıyla süt, içecek ve et grubu takip etti. Yiyecek grubundaki toplam maliyet artışı ise yüzde 10’u aştı. Haziran verilerine göre, maliyet artışları enflasyonun altında kalan gruplar da; yağ, çay-şeker, enerji-yakıt şeklinde sıralandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.