OSMANLI DÖNEMİNE AİT EL YAZMASI KUR’AN-I KERİM ELE GEÇİRİLDİ

Asayiş 04.04.2022 - 11:34, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

OSMANLI DÖNEMİNE AİT EL YAZMASI KUR’AN-I KERİM ELE GEÇİRİLDİ

JANDARMA EKİPLERİ OSMANLI DÖNEMİNE AİT EL YAZMASI KUR’AN-I KERİM ELE GEÇİRDİ
Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi yönelik yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.   Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gölhisar Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet suçları ile mücadele kapsamındaki (E.K.) isimli şahsın Tarihi Eser Kaçakçılığı yaptığı bilgisi elde edilmiştir.    Elde edilen bilgiler doğrultusunda yapılan araştırma neticesinde Burdur İli, Gölhisar ilçesinde faaliyet gösteren (E.K.) isimli şahsa ait işletmede yapılan adli aramada Osmanlı dönemine ait olduğu tespit edilen (1) adet el yazması Kuran-ı Kerim ele geçirilmiştir.   Gölhisar Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen el yazması Kuran-ı Kerim Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş olup, (E.K.)  Isimli şüpheli gerekli adli işlemlerinin tamamlanmasına müteakip serbest bırakılmıştır.  
JANDARMA EKİPLERİ OSMANLI DÖNEMİNE AİT EL YAZMASI KUR’AN-I KERİM ELE GEÇİRDİ

Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi yönelik yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

 
Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gölhisar Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet suçları ile mücadele kapsamındaki (E.K.) isimli şahsın Tarihi Eser Kaçakçılığı yaptığı bilgisi elde edilmiştir. 

 

Elde edilen bilgiler doğrultusunda yapılan araştırma neticesinde Burdur İli, Gölhisar ilçesinde faaliyet gösteren (E.K.) isimli şahsa ait işletmede yapılan adli aramada Osmanlı dönemine ait olduğu tespit edilen (1) adet el yazması Kuran-ı Kerim ele geçirilmiştir.

 

Gölhisar Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen el yazması Kuran-ı Kerim Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş olup, (E.K.)  Isimli şüpheli gerekli adli işlemlerinin tamamlanmasına müteakip serbest bırakılmıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.