Orman Bakanlığından Isparta Ve Burdur’a Trüf Müjdesi

Gündem 15.03.2017 - 10:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Orman Bakanlığından Isparta Ve Burdur’a Trüf Müjdesi

Orman Bakanlığından Isparta Ve Burdur’a Trüf Müjdesi
Ekonomik Değeri Yüksek Trüf Mantarı İçin Isparta’da Çalışmalar Tamamlandı. Trüf Ormanı Kurulması İçin Burdur’da İse Çalışmalar Sürüyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü  (OGM) dünya gıda ve kozmetik pazarlarında binlerce avroya kadar alıcı  bulan trüf mantarının ülke ekonomisine kazandırılması için 2014 yılında uygulamaya koyduğu “Trüf Ormanı Eylem Planı” çerçevesinde yurt genelinde trüf ormanları kurmaya devam ediyor. EĞİRDİR’DE 10 DEKARLIK TRÜF ORMANI HAZIR 2017’de Isparta Eğirdir’de kurulması planlanan 10 dekarlık sahada çalışmalar tamamlandı. Trüf ormanı kurma çalışmasında; saplı, mazı ve palamut meşesinden oluşan türlerde 400 adet aşılı meşe fidanının dikimi gerçekleşti. BURDUR’DA 20 DEKARDA TRÜF ORMANI ÇALIŞMALARI BAŞLADI Burdur’da da 20 dekarlık alanda trüf ormanı kurma çalışmaları başlatıldı. Böylece iki ilde 2017 içerisinde toplam 30 dekarlık sahada trüf ormanı tesis edilmesi hedefleniyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı yüksek ekonomik değere sahip trüf mantarının yapılacak yeni çalışmalarla bu iki ilde yayılış alanlarının artırılmasını hedefliyor.  “BİNLERCE DOLARA ALICI BULUYOR” Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, trüfün ekonomik değerine dikkat çekerek “Trüf mantarı Isparta-Burdur Yöresinde tabii olarak yetişen, ağaçların kökleri ile ortaklık oluşturarak gelişen bir mantar türü. Bu mantarın kilosu piyasada binlerce dolara alıcı buluyor. Bakanlık olarak yöre insanına bu alanda eğitim ve imkân vererek trüf üretiminde Dünya Piyasası’na hâkim olmak istiyoruz” dedi
Orman Bakanlığından Isparta Ve Burdur’a Trüf Müjdesi

Ekonomik Değeri Yüksek Trüf Mantarı İçin Isparta’da Çalışmalar Tamamlandı.

Trüf Ormanı Kurulması İçin Burdur’da İse Çalışmalar Sürüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü  (OGM) dünya gıda ve kozmetik pazarlarında binlerce avroya kadar alıcı  bulan trüf mantarının ülke ekonomisine kazandırılması için 2014 yılında uygulamaya koyduğu “Trüf Ormanı Eylem Planı” çerçevesinde yurt genelinde trüf ormanları kurmaya devam ediyor.

EĞİRDİR’DE 10 DEKARLIK TRÜF ORMANI HAZIR

2017’de Isparta Eğirdir’de kurulması planlanan 10 dekarlık sahada çalışmalar tamamlandı. Trüf ormanı kurma çalışmasında; saplı, mazı ve palamut meşesinden oluşan türlerde 400 adet aşılı meşe fidanının dikimi gerçekleşti.

BURDUR’DA 20 DEKARDA TRÜF ORMANI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Burdur’da da 20 dekarlık alanda trüf ormanı kurma çalışmaları başlatıldı. Böylece iki ilde 2017 içerisinde toplam 30 dekarlık sahada trüf ormanı tesis edilmesi hedefleniyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı yüksek ekonomik değere sahip trüf mantarının yapılacak yeni çalışmalarla bu iki ilde yayılış alanlarının artırılmasını hedefliyor.

 “BİNLERCE DOLARA ALICI BULUYOR”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, trüfün ekonomik değerine dikkat çekerek “Trüf mantarı Isparta-Burdur Yöresinde tabii olarak yetişen, ağaçların kökleri ile ortaklık oluşturarak gelişen bir mantar türü. Bu mantarın kilosu piyasada binlerce dolara alıcı buluyor. Bakanlık olarak yöre insanına bu alanda eğitim ve imkân vererek trüf üretiminde Dünya Piyasası’na hâkim olmak istiyoruz” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.