Önceliğimiz istihdamı artırıcı, işsizliği azaltıcı uygulamalar olmalı!

Ekonomi 23.06.2020 - 10:38, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Önceliğimiz istihdamı artırıcı, işsizliği azaltıcı uygulamalar olmalı!

Önceliğimiz istihdamı artırıcı, işsizliği azaltıcı uygulamalar olmalı!
    Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, ‘İşsizlik Sigortası Fonu İşveren Primlerinin İki Katına Çıkacağı’ yönündeki söylentilerin, iş ve işveren dünyasında tedirginliğe sebep olduğunu belirterek, “Pandemiden dolayı zorlu bir dönemi geride bırakarak, normalleşme sürecine girdik. Hem işveren hem de işçilerimizin yaşadığı sorunlar ortada. Üretim ve istihdamın devamını sağlamak istiyorsak, işveren primlerinin arttırılmaması hatta işverenin sırtındaki vergi yükünün azaltılması gerekir” şeklinde konuştu. Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, işsizlik sigortası fonu konusunda yapılmak istenen değişiklikler hakkında değerlendirmede bulundu. Pandemi nedeniyle ülke ekonomisinin yara aldığını ancak bu süreçte hükümetin işçi ve işverenlere önemli destekler sağladığını aktaran Başkan Gündüzalp, “Şuandaki gündemimiz, işsizlik sigortası fonu işveren primlerinin iki katına çıkarılması olmamalı. Bu tür konularda düzenleme yapmak istiyorsak, istihdamı artırıcı, işsizliği azaltıcı uygulamalar geliştirmeliyiz” dedi. Pandeminin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de iş dünyasını olumsuz yönde etkilediğini belirten Başkan Gündüzalp, “İşyerlerinin kapalı olmasından dolayı işçi ve işverenlerimiz büyük sıkıntılar yaşadı. Ekonomi çarkını döndürmek için kamu bankaları tarafından işe devam kredisi, nefes kredisi, temel ihtiyaç destek kredisi gibi uygun ödeme koşulları ile işverenlerimize, işçilerimize kredi finansman imkanı sağlandı. Düşük faizli krediler sayesinde üreticimiz, esnafımız, sanayicimiz bir nebze olsun rahat nefes aldı. İlerleyen günlerde de her iki kesimin menfaatini ön planda tutmak lazım” şeklinde konuştu.   Prim artış uygulamasının sadece işverenleri değil, işçileri de huzursuz ettiğinin altını çizen Başkan Gündüzalp, “Primlerle oynamak yerine üretime olan desteğin daha da arttırılması yerinde bir hareket olacaktır. Çünkü pandemi sürecini henüz atlatmış değiliz. Üretimin devam etmesi, istihdamın korunması bugün hiç olmadığı kadar önemlidir. İşveren primlerini iki katına çıkarmak yerine işverenin sırtındaki vergi yükünü azaltmak öncelik olmalı. İşverenlerimiz şuanda bir yandan çarkını döndürmek için mücadele verirken, diğer taraftan bir işçi çıkarmamak için mücadele veriyor. İşsizlik sigortası fonu işveren payı arttırıldığı takdirde, işçilerimiz işsiz kalacak, kayıt dışı işsizlik tavan yapacaktır. Bu sebeple yeni kanun değişikliği hazırlığından vazgeçilmelidir” ifadelerini kullandı.  
Önceliğimiz istihdamı artırıcı, işsizliği azaltıcı uygulamalar olmalı!

 

 

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, ‘İşsizlik Sigortası Fonu İşveren Primlerinin İki Katına Çıkacağı’ yönündeki söylentilerin, iş ve işveren dünyasında tedirginliğe sebep olduğunu belirterek, “Pandemiden dolayı zorlu bir dönemi geride bırakarak, normalleşme sürecine girdik. Hem işveren hem de işçilerimizin yaşadığı sorunlar ortada. Üretim ve istihdamın devamını sağlamak istiyorsak, işveren primlerinin arttırılmaması hatta işverenin sırtındaki vergi yükünün azaltılması gerekir” şeklinde konuştu.

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, işsizlik sigortası fonu konusunda yapılmak istenen değişiklikler hakkında değerlendirmede bulundu. Pandemi nedeniyle ülke ekonomisinin yara aldığını ancak bu süreçte hükümetin işçi ve işverenlere önemli destekler sağladığını aktaran Başkan Gündüzalp, “Şuandaki gündemimiz, işsizlik sigortası fonu işveren primlerinin iki katına çıkarılması olmamalı. Bu tür konularda düzenleme yapmak istiyorsak, istihdamı artırıcı, işsizliği azaltıcı uygulamalar geliştirmeliyiz” dedi.

Pandeminin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de iş dünyasını olumsuz yönde etkilediğini belirten Başkan Gündüzalp, “İşyerlerinin kapalı olmasından dolayı işçi ve işverenlerimiz büyük sıkıntılar yaşadı. Ekonomi çarkını döndürmek için kamu bankaları tarafından işe devam kredisi, nefes kredisi, temel ihtiyaç destek kredisi gibi uygun ödeme koşulları ile işverenlerimize, işçilerimize kredi finansman imkanı sağlandı. Düşük faizli krediler sayesinde üreticimiz, esnafımız, sanayicimiz bir nebze olsun rahat nefes aldı. İlerleyen günlerde de her iki kesimin menfaatini ön planda tutmak lazım” şeklinde konuştu.

 

Prim artış uygulamasının sadece işverenleri değil, işçileri de huzursuz ettiğinin altını çizen Başkan Gündüzalp, “Primlerle oynamak yerine üretime olan desteğin daha da arttırılması yerinde bir hareket olacaktır. Çünkü pandemi sürecini henüz atlatmış değiliz. Üretimin devam etmesi, istihdamın korunması bugün hiç olmadığı kadar önemlidir. İşveren primlerini iki katına çıkarmak yerine işverenin sırtındaki vergi yükünü azaltmak öncelik olmalı. İşverenlerimiz şuanda bir yandan çarkını döndürmek için mücadele verirken, diğer taraftan bir işçi çıkarmamak için mücadele veriyor. İşsizlik sigortası fonu işveren payı arttırıldığı takdirde, işçilerimiz işsiz kalacak, kayıt dışı işsizlik tavan yapacaktır. Bu sebeple yeni kanun değişikliği hazırlığından vazgeçilmelidir” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.