Önce kendisi için üretti, talep gelince besihane kurdu

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.10.2018 - 16:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Önce kendisi için üretti, talep gelince besihane kurdu

Hindileri önce kendisi için üretti, talep gelince besihane kurdu
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki çifti Tahir Kesgin (56), ilk önce kendisi için yetiştirmeye başladığı hindileri, gelen talep üzerine artırarak evinin bitişiğindeki besihanede organik üretim yapmaya başladı İstasyon Mahallesi'ndeki evinin bitişiğindeki besihanede yaklaşık 7 ay önce hindi civcivlerini alan Kesgin, arpa, buğday ve mısırla beslediği hayvanları, yaylım yöntemiyle yetiştiriyor. Bu yıl beslediği hindileri Antalya'daki ve Sandıklı’daki termal otellere satmaya hazırlanan Kesgin, talep olması durumunda öncelikle ilçedeki müşterilere de satış yapacağını söyledi. Hindi yetiştiricisi Kesgin, “Hindilerin kilogramını 20 liradan satıyorum. Daha önceden yemek için hazır tavuklardan alıyorduk. Kendi yetiştirdiğimiz gibi hiç tat alamıyorduk. Kendimiz yemek için hindi yetiştirdim. Sonra birkaç arkadaşa verdim. O arkadaşlar 'bunları çoğalt biz de alalım' dediler. Hindi yetiştirmek bizim aklımıza oradan geldi. Bir önceki sene 300 tane yetiştirdik. Geçen yıl biraz çoğalttık, 750 tane falan oldu. Bu yıl yine eski müşterilerimiz isteyince yine yaptık. Geçen yıl Antalya’da ki otellere verdik. Sandıklı kaplıcalardaki otellere verdik. Afyon’dan çok müşterim vardı. Onlar aldı. Çoğunluğunu yine Sandıklı halkı tüketti. Organik olarak yetiştiriyoruz. Fenni yem yok. Besihanemin dibinde yonca yetiştiriyorum. Orda yaylım yöntemi ile sonra boşalan tarlarda yaylım yöntemi ile yetiştiriyorum. Hiç iğne, ilaç kullanmıyoruz. Yem olarak arpa, buğday ve mısır veriyoruz” dedi.
Hindileri önce kendisi için üretti, talep gelince besihane kurdu

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki çifti Tahir Kesgin (56), ilk önce kendisi için yetiştirmeye başladığı hindileri, gelen talep üzerine artırarak evinin bitişiğindeki besihanede organik üretim yapmaya başladı

İstasyon Mahallesi'ndeki evinin bitişiğindeki besihanede yaklaşık 7 ay önce hindi civcivlerini alan Kesgin, arpa, buğday ve mısırla beslediği hayvanları, yaylım yöntemiyle yetiştiriyor. Bu yıl beslediği hindileri Antalya'daki ve Sandıklı’daki termal otellere satmaya hazırlanan Kesgin, talep olması durumunda öncelikle ilçedeki müşterilere de satış yapacağını söyledi. Hindi yetiştiricisi Kesgin, “Hindilerin kilogramını 20 liradan satıyorum. Daha önceden yemek için hazır tavuklardan alıyorduk. Kendi yetiştirdiğimiz gibi hiç tat alamıyorduk. Kendimiz yemek için hindi yetiştirdim. Sonra birkaç arkadaşa verdim. O arkadaşlar 'bunları çoğalt biz de alalım' dediler. Hindi yetiştirmek bizim aklımıza oradan geldi. Bir önceki sene 300 tane yetiştirdik. Geçen yıl biraz çoğalttık, 750 tane falan oldu. Bu yıl yine eski müşterilerimiz isteyince yine yaptık. Geçen yıl Antalya’da ki otellere verdik. Sandıklı kaplıcalardaki otellere verdik. Afyon’dan çok müşterim vardı. Onlar aldı. Çoğunluğunu yine Sandıklı halkı tüketti. Organik olarak yetiştiriyoruz. Fenni yem yok. Besihanemin dibinde yonca yetiştiriyorum. Orda yaylım yöntemi ile sonra boşalan tarlarda yaylım yöntemi ile yetiştiriyorum. Hiç iğne, ilaç kullanmıyoruz. Yem olarak arpa, buğday ve mısır veriyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.