Ölen Aslan Eğitim Materyali Olarak Kullanılacak

Eğitim 19.04.2017 - 16:58, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Ölen Aslan Eğitim Materyali Olarak Kullanılacak

Ölen Aslan MAKÜ'de Eğitim Materyali Olarak Kullanılacak
Yıldırım çarpması sonucu ölen aslan eğitim materyali olarak kullanılacak…  Antalya Hayvanat Bahçesinde yıldırım çarpması sonucu yaralanan ve tedavi edilirken yaşamını yitiren aslan kadavra olarak Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesine bağışlandı. Antalya’dan getirilerek Veteriner Fakültesinde soğuk hava deposunda bekletilen aslan ilk kez öğrenciler tarafından çıkarılarak eğitim amaçlı kullanıldı. MAKÜ Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özcan Özgel, eğitim materyali olarak kullanılan aslan hakkında öğrencileri ve basın mensuplarını bilgilendirdi. Aslanın Anatomi Ana Bilim Dalında eğitim materyali olarak kullanılacağını dile getiren Özgel, şöyle konuştu; "Öncelikle organlarının incelenmesi ve kemiklerinin çıkarılarak iskelet olarak değerlendirilmesini düşünüyoruz. Fakültemize ilk defa böyle bir aslan geliyor. O yüzden öğrencilerimizle birlikte meraklıyız. Nelerle karşılaşacağız bunu inceleyeceğiz. Önce kemiklerini kaynatacağız daha sonra iskeletini çıkaracağız. İskeleti hayvanın aynı formatında hazırlayacağız. Müzemiz yavaş yavaş oluşturuluyor. Başka hayvanların iskeletleri de var. Bunları ileriki süreçte kurmayı planladığımız Anatomi Müzesinde değerlendireceğiz."
Ölen Aslan MAKÜ'de Eğitim Materyali Olarak Kullanılacak

Yıldırım çarpması sonucu ölen aslan eğitim materyali olarak kullanılacak…

 Antalya Hayvanat Bahçesinde yıldırım çarpması sonucu yaralanan ve tedavi edilirken yaşamını yitiren aslan kadavra olarak Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesine bağışlandı. Antalya’dan getirilerek Veteriner Fakültesinde soğuk hava deposunda bekletilen aslan ilk kez öğrenciler tarafından çıkarılarak eğitim amaçlı kullanıldı.

MAKÜ Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özcan Özgel, eğitim materyali olarak kullanılan aslan hakkında öğrencileri ve basın mensuplarını bilgilendirdi. Aslanın Anatomi Ana Bilim Dalında eğitim materyali olarak kullanılacağını dile getiren Özgel, şöyle konuştu; "Öncelikle organlarının incelenmesi ve kemiklerinin çıkarılarak iskelet olarak değerlendirilmesini düşünüyoruz. Fakültemize ilk defa böyle bir aslan geliyor. O yüzden öğrencilerimizle birlikte meraklıyız. Nelerle karşılaşacağız bunu inceleyeceğiz. Önce kemiklerini kaynatacağız daha sonra iskeletini çıkaracağız. İskeleti hayvanın aynı formatında hazırlayacağız. Müzemiz yavaş yavaş oluşturuluyor. Başka hayvanların iskeletleri de var. Bunları ileriki süreçte kurmayı planladığımız Anatomi Müzesinde değerlendireceğiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.