OKUL SERVİSİNDE UNUTULAN KIZI AKILLI SAATİ KURTARDI

20.03.2019 - 09:49, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

OKUL SERVİSİNDE UNUTULAN KIZI AKILLI SAATİ KURTARDI

Servis şoförü ve hostesin unuttuğu kız, konundaki akıllı saatin aileye haber vermesiyle kurtuldu.
Servis şoförü ve hostesin unuttuğu kız, konundaki akıllı saatin aileye haber vermesiyle kurtuldu. Edinilen bilgiye göre 7 yaşındaki D.Ö., önemli bir sağlık problemi yaşıyordu. İstanbul Beşiktaş'taki bir İlkokula giden küçük kız, kolundaki "akıllı çocuk kol saati" ile ailesi tarafından kontrol ediliyordu. Sabah 07.40 sıralarında annesi tarafından servise bindirilen D.Ö.'nün akıllı saati de yanındaydı. Servis, Beşiktaş'taki okula saat 08.29 sıralarında ulaştı. Küçük kızın kolundaki saat; anne Burçin B.'ye haber vermiş, kızı okul bölgesine (Güvenli bölgeye) ulaşmıştı. Fakat, 12 kişilik servisteki öğrenciler araçtan indirilirken, uykuya dalan D.Ö., araç içerisinde unutulmuştu. Küçük D.'nin minibüste olduğunu fark etmeyen hostes de araçtan inmişti. Şoför, küçük kız içerdeyken minibüsü bir yere park etmişti. Anne Burçin B., "Kızımın bir sağlık sorunu var. Ailesi olarak gerekli önlemi almış olmasaydık kızımın başına çok daha kötü olaylar gelebilirdi. Kolundaki saat kızımın hayatını kurtardı. " şeklinde konuştu. AYLIK 10 TL’YE ÇOCUĞUNUZUN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYABİLİRSİNİZ Aylık sadece 10 TL’ye çocukların güvenliğinin sağlana bilineceğini söyleyen Türkcell İletişim Merkezi Ana Bayi Habib İletişim Şube Müdürü Neslihan Akça, “Wiky 3 akıllı çocuk saatinin “Çocuğum nerede?” özelliği sayesinde çocuğunuzu an be an takip edebilirsiniz. Çocuğunuzun ne zaman, nerede olduğunu öğrenebilmek için tek yapmanız gereken, akıllı telefonunuza App Store ya da Google Play’den indirebileceğiniz WikyTracker/SeTracker uygulamasını yüklemek ve Wiky 3 akıllı çocuk saati ile eşleştirmek olacaktır. Artık çocuğunuzun, uygulama içerisindeki haritadan nerede olduğunu kontrol edebilirsiniz. Yine uygulama üzerinden güvenli bölge oluşturarak çocuğunuzun o bölge dışına çıkması durumunda telefonunuza gelecek bildirim sayesinde çocuğunuzun nerede olduğundan haberdar olabilirsiniz. Çocuğumun nerede olduğu benim için yeterli değil sesini de duymak istiyorum diyorsanız Wiky 3’ün “Hızlı Arama” özelliğiyle çocuğunuzla konuşabilir, sesini duyabilirsiniz. “Hızlı Arama” özelliği ile Wiky rehberi oluşturabilir bu sayede hem belirlediğiniz 15 kişi dışında kimse çocuğunuzu rahatsız edemez hem de çocuğunuz sadece sizin belirlediğiniz listedekileri arayabilir. Bunun yanı sıra akıllı çocuk telefonunun sesli mesaj özelliği ile dilediğiniz zaman uygulama üzerinden çocuğunuza sesli mesaj atabilir veya çocuğunuzun göndereceği sesli mesajı dinleyebilirsiniz. Wiky 3 akıllı çocuk saati üzerinde yer alan “SOS” tuşu sayesinde çocuğunuz daha güvende hissedecek. Acil durumlarda çocuğunuzun bu tuşa 6 saniye basmasıyla sırasıyla belirlediğiniz 3 kişiyi arar ve belirlemiş olduğunuz ana numaraya konumunu sms atar. Bu sayede çocuğunuza hızlı bir şekilde ulaşabileceksiniz” dedi.   
Servis şoförü ve hostesin unuttuğu kız, konundaki akıllı saatin aileye haber vermesiyle kurtuldu.

Servis şoförü ve hostesin unuttuğu kız, konundaki akıllı saatin aileye haber vermesiyle kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre 7 yaşındaki D.Ö., önemli bir sağlık problemi yaşıyordu. İstanbul Beşiktaş'taki bir İlkokula giden küçük kız, kolundaki "akıllı çocuk kol saati" ile ailesi tarafından kontrol ediliyordu. Sabah 07.40 sıralarında annesi tarafından servise bindirilen D.Ö.'nün akıllı saati de yanındaydı. Servis, Beşiktaş'taki okula saat 08.29 sıralarında ulaştı. Küçük kızın kolundaki saat; anne Burçin B.'ye haber vermiş, kızı okul bölgesine (Güvenli bölgeye) ulaşmıştı. Fakat, 12 kişilik servisteki öğrenciler araçtan indirilirken, uykuya dalan D.Ö., araç içerisinde unutulmuştu. Küçük D.'nin minibüste olduğunu fark etmeyen hostes de araçtan inmişti. Şoför, küçük kız içerdeyken minibüsü bir yere park etmişti.

Anne Burçin B., "Kızımın bir sağlık sorunu var. Ailesi olarak gerekli önlemi almış olmasaydık kızımın başına çok daha kötü olaylar gelebilirdi. Kolundaki saat kızımın hayatını kurtardı. " şeklinde konuştu.

AYLIK 10 TL’YE ÇOCUĞUNUZUN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYABİLİRSİNİZ

Aylık sadece 10 TL’ye çocukların güvenliğinin sağlana bilineceğini söyleyen Türkcell İletişim Merkezi Ana Bayi Habib İletişim Şube Müdürü Neslihan Akça, “Wiky 3 akıllı çocuk saatinin “Çocuğum nerede?” özelliği sayesinde çocuğunuzu an be an takip edebilirsiniz. Çocuğunuzun ne zaman, nerede olduğunu öğrenebilmek için tek yapmanız gereken, akıllı telefonunuza App Store ya da Google Play’den indirebileceğiniz WikyTracker/SeTracker uygulamasını yüklemek ve Wiky 3 akıllı çocuk saati ile eşleştirmek olacaktır. Artık çocuğunuzun, uygulama içerisindeki haritadan nerede olduğunu kontrol edebilirsiniz. Yine uygulama üzerinden güvenli bölge oluşturarak çocuğunuzun o bölge dışına çıkması durumunda telefonunuza gelecek bildirim sayesinde çocuğunuzun nerede olduğundan haberdar olabilirsiniz. Çocuğumun nerede olduğu benim için yeterli değil sesini de duymak istiyorum diyorsanız Wiky 3’ün “Hızlı Arama” özelliğiyle çocuğunuzla konuşabilir, sesini duyabilirsiniz. “Hızlı Arama” özelliği ile Wiky rehberi oluşturabilir bu sayede hem belirlediğiniz 15 kişi dışında kimse çocuğunuzu rahatsız edemez hem de çocuğunuz sadece sizin belirlediğiniz listedekileri arayabilir. Bunun yanı sıra akıllı çocuk telefonunun sesli mesaj özelliği ile dilediğiniz zaman uygulama üzerinden çocuğunuza sesli mesaj atabilir veya çocuğunuzun göndereceği sesli mesajı dinleyebilirsiniz. Wiky 3 akıllı çocuk saati üzerinde yer alan “SOS” tuşu sayesinde çocuğunuz daha güvende hissedecek. Acil durumlarda çocuğunuzun bu tuşa 6 saniye basmasıyla sırasıyla belirlediğiniz 3 kişiyi arar ve belirlemiş olduğunuz ana numaraya konumunu sms atar. Bu sayede çocuğunuza hızlı bir şekilde ulaşabileceksiniz” dedi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.