Okul kantinlerinde para yerine kart dönemi

Gündem 13.09.2018 - 17:09, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Okul kantinlerinde para yerine kart dönemi

Kantinlerde papara card kullanılacak
İstanbul'daki okulların kantinlerinde yeni uygulamaya geçiliyor. Artık çocuklar kantinden bir şey alacakları zaman para yerine elektronik kart verecek. Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Osmanoğlu, 2018-2019 eğitim döneminde çocukların gasp ve uyuşturucu bağımlısı kişilerden korunmak için kantinlerde nakit kullanımını kaldırarak 'kart’ uygulamasına geçtiklerini açıkladı. Öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için yeni bir proje başlattıklarını belirten Osmanoğlu, "17 Eylül’de İstanbul’da 500 pilot okulda uygulamaya başlanacak olan dijital ödeme sistemi 'Papara Card' ile hem veli hem öğrenci hem de kantincilerin memnun olması hedefleniyor. Nakit taşımayarak öğrencileri uyuşturucudan, gasptan, kötü alışkanlıklardan korumak istiyoruz. Kartlar sadece kantinlerde geçecek, veliler kantinlerden ücretsiz kartları alabilir. Harcama limiti oluşturabilir, isterlerse dışarıda geçmesi için de açtırabilirler. Ayrıca çocuğun okula gidip geliş saatini veli kart sayesinde görebilecek. Çocuğu alışveriş yaparken cep telefonunda kontrollü bir şekilde ne yaptığını görecek. İstanbul’da 500 tane pilot okul seçtik. Türkiye genelinde bu kartı yaygınlaştıracağız" dedi.
Kantinlerde papara card kullanılacak

İstanbul'daki okulların kantinlerinde yeni uygulamaya geçiliyor. Artık çocuklar kantinden bir şey alacakları zaman para yerine elektronik kart verecek.

Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Osmanoğlu, 2018-2019 eğitim döneminde çocukların gasp ve uyuşturucu bağımlısı kişilerden korunmak için kantinlerde nakit kullanımını kaldırarak 'kart’ uygulamasına geçtiklerini açıkladı.

Öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için yeni bir proje başlattıklarını belirten Osmanoğlu,

"17 Eylül’de İstanbul’da 500 pilot okulda uygulamaya başlanacak olan dijital ödeme sistemi 'Papara Card' ile hem veli hem öğrenci hem de kantincilerin memnun olması hedefleniyor. Nakit taşımayarak öğrencileri uyuşturucudan, gasptan, kötü alışkanlıklardan korumak istiyoruz. Kartlar sadece kantinlerde geçecek, veliler kantinlerden ücretsiz kartları alabilir. Harcama limiti oluşturabilir, isterlerse dışarıda geçmesi için de açtırabilirler. Ayrıca çocuğun okula gidip geliş saatini veli kart sayesinde görebilecek. Çocuğu alışveriş yaparken cep telefonunda kontrollü bir şekilde ne yaptığını görecek. İstanbul’da 500 tane pilot okul seçtik. Türkiye genelinde bu kartı yaygınlaştıracağız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.