Okul deposundan tesadüfen tarih çıktı

Kültür 15.12.2016 - 14:14, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Okul deposundan tesadüfen tarih çıktı

Okul deposundan tesadüfen tarih çıktı
Isparta’da ‘Helenistik ve İslami döneme’ ait tarihi eserler müzeye teslim edildi Isparta Eğirdir Belediyesi, bir okulun deposunda temizlik sırasında bulunan en eskisi 2 bin yıllık olduğu düşünülen 13 tarihi eser envanterini müzeye teslim etti. Eğirdir Belediyesi personelinin, Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulunun giriş katındaki deponun temizlenmesi sırasında bulduğu 8'i Helenistik dönem, 5'i İslami dönemlere ait olduğu düşünülen toplam 13 envanter Isparta Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim etti. Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Belediye çalışanlarımızca 3 Kasım 2016 Perşembe günü Eğirdir Muazzez ve Yaşar Şapçı İlköğretim okulunun giriş katındaki deposu temizlenirken geçmiş dönemlerden kalan 8 tanesi Helenistik dönem, 5 tanesi İslami dönemlere ait olduğu düşünülen 13 tarihi eser Eğirdir Belediyesi deposunda muhafaza edilip kaymakamlık makamına bildirilmiş olup, 14 Aralık 2016 günü Isparta Müze Müdürlüğünden gelen resmi görevlilere teslim edilmiştir. Bu 13 tarihi envanter hakkında Nuri Güngör’ün Eğirdir Ansiklopedisi kitabında müze başlıklı kısmında bu tarihi envanterler hakkında açıklama yapmaktadır. Eğirdir, tarihin beşiği olmuş, medeniyetlere ışık tutan bir ilçedir. Her köşesi tarih kokan Eğirdir'imizde tarihi kalıntılara da rastlamak mümkündür. Önemli olan tarihi kalıntıların yaşatılmasıdır. Belediye olarak üzerimize düşen görevi yaptık ve tarihi eserleri Kaymakamlığımız aracılığı ile müzeye bildirdik. Müze'den gelen yetkililere de 13 adet tarihi eseri teslim etmiş olduk" dedi. 
Okul deposundan tesadüfen tarih çıktı

Isparta’da ‘Helenistik ve İslami döneme’ ait tarihi eserler müzeye teslim edildi

Isparta Eğirdir Belediyesi, bir okulun deposunda temizlik sırasında bulunan en eskisi 2 bin yıllık olduğu düşünülen 13 tarihi eser envanterini müzeye teslim etti.

Eğirdir Belediyesi personelinin, Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulunun giriş katındaki deponun temizlenmesi sırasında bulduğu 8'i Helenistik dönem, 5'i İslami dönemlere ait olduğu düşünülen toplam 13 envanter Isparta Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Belediye çalışanlarımızca 3 Kasım 2016 Perşembe günü Eğirdir Muazzez ve Yaşar Şapçı İlköğretim okulunun giriş katındaki deposu temizlenirken geçmiş dönemlerden kalan 8 tanesi Helenistik dönem, 5 tanesi İslami dönemlere ait olduğu düşünülen 13 tarihi eser Eğirdir Belediyesi deposunda muhafaza edilip kaymakamlık makamına bildirilmiş olup, 14 Aralık 2016 günü Isparta Müze Müdürlüğünden gelen resmi görevlilere teslim edilmiştir. Bu 13 tarihi envanter hakkında Nuri Güngör’ün Eğirdir Ansiklopedisi kitabında müze başlıklı kısmında bu tarihi envanterler hakkında açıklama yapmaktadır. Eğirdir, tarihin beşiği olmuş, medeniyetlere ışık tutan bir ilçedir. Her köşesi tarih kokan Eğirdir'imizde tarihi kalıntılara da rastlamak mümkündür. Önemli olan tarihi kalıntıların yaşatılmasıdır. Belediye olarak üzerimize düşen görevi yaptık ve tarihi eserleri Kaymakamlığımız aracılığı ile müzeye bildirdik. Müze'den gelen yetkililere de 13 adet tarihi eseri teslim etmiş olduk" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.