Öğretmenlerin Bağımlılıkla Çevrimiçi Mücadele Projesi

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.04.2018 - 16:30, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Öğretmenlerin Bağımlılıkla Çevrimiçi Mücadele Projesi

Isparta ve Diyarbakır'da 2 öğretmenin başlattığı proje, internet üzerinden 26 ildeki 46 okula ağ gibi yayıldı
Isparta ve Diyarbakır’daki liselerde görev yapan 2 ingilizce öğretmeninin ortaklığıyla başlatılan ve 26 ildeki 46 okul ile 748 öğrenciye ulaşan ‘Bağımsız Nesille Yolculuk Serüveni’ isimli eTwinning projesi ile 14-19 yaş arasındaki gençlerin bağımlılıktan uzak tutularak, kaliteli yaşam standartlarına ulaşmaları amaçlanıyor.  Isparta ve Diyarbakır’da 2 ayrı lisede görev yapan 2 ingilizce öğretmeni, gençlerin lise çağlarında maruz kaldığı bağımlılıklardan kurtarabilmek amacıyla internet üzerinden çevrimiçi (online) olarak yürütülen ‘Bağımsız Nesille Yolculuk Serüveni’ isimli eTwinning projesini başlattı.  eTwinning (Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk) platformu üzerinden 2017 yılı Ekim ayında başlatılan proje önümüzdeki Mayıs ayında sona erecek.  Isparta ve Diyarbakır’da bulunan 2 farklı okulda görev yapan 2 öğretmenin başlattığı projeye, Adana - Afyonkarahisar - Antalya - Aydın - Balıkesir - Bursa - Çanakkale - Denizli - Edirne - Erzincan - Mersin - İstanbul - İzmir - Kayseri - Konya - Malatya - Manisa - Muğla - Nevşehir - Sakarya - Van - Yozgat ve Karabük olmak üzere, toplam 26 ildeki 46 okulda görev yapan 46 öğretmen ve 748 öğrenci katıldı. 46 okuldaki öğretmen ve öğrenciler bağımlılıkla mücadele etmek amacıyla internet üzerinden proje çerçevesinde çeşitli etkinlikleri hayata geçiriyor ve çalışmalarını birbirleriyle paylaşıyor.  Amaç, 14-19 yaş düzeyindeki öğrencilerin bağımlılıktan kurtulması  Projenin kurucu ortaklarından Isparta Halıkent Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Ayşegül Polat ve Diyarbakır Çınar Kız İmam Hatip Lisesi İngilizce Öğretmeni Saadet Sündüs amaçlarının bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.  Isparta Halıkent Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni ve proje ortağı Ayşegül Polat, son yıllarda özellikle 14-19 yaş aralığında bulunan lise öğrencileri arasında bağımlılık sorununun yaygınlaştığını fark ederek, alternatif çözüm üretmek adına bu projenin ortaya çıktığını belirtti. 
Isparta ve Diyarbakır'da 2 öğretmenin başlattığı proje, internet üzerinden 26 ildeki 46 okula ağ gibi yayıldı

Isparta ve Diyarbakır’daki liselerde görev yapan 2 ingilizce öğretmeninin ortaklığıyla başlatılan ve 26 ildeki 46 okul ile 748 öğrenciye ulaşan ‘Bağımsız Nesille Yolculuk Serüveni’ isimli eTwinning projesi ile 14-19 yaş arasındaki gençlerin bağımlılıktan uzak tutularak, kaliteli yaşam standartlarına ulaşmaları amaçlanıyor. 
Isparta ve Diyarbakır’da 2 ayrı lisede görev yapan 2 ingilizce öğretmeni, gençlerin lise çağlarında maruz kaldığı bağımlılıklardan kurtarabilmek amacıyla internet üzerinden çevrimiçi (online) olarak yürütülen ‘Bağımsız Nesille Yolculuk Serüveni’ isimli eTwinning projesini başlattı. 
eTwinning (Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk) platformu üzerinden 2017 yılı Ekim ayında başlatılan proje önümüzdeki Mayıs ayında sona erecek. 
Isparta ve Diyarbakır’da bulunan 2 farklı okulda görev yapan 2 öğretmenin başlattığı projeye, Adana - Afyonkarahisar - Antalya - Aydın - Balıkesir - Bursa - Çanakkale - Denizli - Edirne - Erzincan - Mersin - İstanbul - İzmir - Kayseri - Konya - Malatya - Manisa - Muğla - Nevşehir - Sakarya - Van - Yozgat ve Karabük olmak üzere, toplam 26 ildeki 46 okulda görev yapan 46 öğretmen ve 748 öğrenci katıldı. 46 okuldaki öğretmen ve öğrenciler bağımlılıkla mücadele etmek amacıyla internet üzerinden proje çerçevesinde çeşitli etkinlikleri hayata geçiriyor ve çalışmalarını birbirleriyle paylaşıyor. 

Amaç, 14-19 yaş düzeyindeki öğrencilerin bağımlılıktan kurtulması 
Projenin kurucu ortaklarından Isparta Halıkent Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Ayşegül Polat ve Diyarbakır Çınar Kız İmam Hatip Lisesi İngilizce Öğretmeni Saadet Sündüs amaçlarının bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti. 
Isparta Halıkent Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni ve proje ortağı Ayşegül Polat, son yıllarda özellikle 14-19 yaş aralığında bulunan lise öğrencileri arasında bağımlılık sorununun yaygınlaştığını fark ederek, alternatif çözüm üretmek adına bu projenin ortaya çıktığını belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.