O BANKA BURDUR ŞUBESİNİ KAPATTI

Ekonomi 21.05.2016 - 11:39, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

O BANKA BURDUR ŞUBESİNİ KAPATTI

50.000 ÇALIŞANI İŞSİZ KALACAK
Burdur kent merkezindeki binasını kapatan HSCB Bankası önce şubelerini kapatıp sonra da Türkiye’den çekilecek.  HSCB yönetimi tarafından yapılan resmi açıklamaya göre; bankanın öncelikle şubelerini kapatacağı, ardından Türkiye’den ve Brezilya’dan çekileceği, bunların sonucunda 25 bin + 25 bin olmak üzere toplamda 50 bin çalışanının işsiz kalacağı belirtildi.  Daha sonraki tarihlerde yapılan diğer spekülatif açıklamalarda ise bankanın Türkiye’den çekilmeyeceği iddia edildi. Burdur kent merkezinde, Gazi Caddesinde bulunan HSCB şubesi kapandı ve aynı cadde üzerindeki başka bir yere sadece ATM (para çekme- yatırma makinesi) konularak hizmetleri bu şekilde devam etmeye başladı. Küresel bankacılığın devi HSBC'nin 1990'da başlayan Türkiye macerası sona eriyor. Bankadan yapılan resmi açıklamada, küresel küçülme planları kapsamında Türkiye ve Brezilya'daki faaliyetlerin durdurulacağı açıklandı. Türkiye'yi de ilgilendiren ve İngiltere merkezli bankanın kuruluşunun 150. yılında açıklanan yeni küresel strateji kapsamında, HSBC dünya çapında 50 bin çalışanıyla yollarını ayıracak.25 bin kişi işten çıkarılırken, 25 bin kişinin de Türkiye ve Brezilya operasyonlarının satışıyla HSBC'den ayrılacağı belirtildi. Yatırım bankacılığı faaliyetlerini azaltacak olan banka, başta Çin olmak üzere Asya ülkelerine odaklanacak. Bankadan yapılan açıklamada: "Gelecekte oluşacak büyüme fırsatlarını yakalayabilmek ve bankacılık sektöründeki yapısal değişikliklere ayak uydurabilmek adına kaynaklarımızı yeniden dağıtıyoruz" deniyor. Türkiye'de 298 şube ve 5 bin 659 çalışanla hizmet veren HSBC, 47 bankanın faaliyet gösterdiği Türkiye bankacılık sektörünün aktif büyüklük açısından 33,8 milyar TL ile en büyük 12. bankası konumunda bulunuyordu. HSBC Türkiye özellikle 2014'te oldukça zorlu bir yıl geçirmiş ve kârdan zarara dönerek 55,9 milyon TL net zarar açıklamıştı. Bankanın 2013 yılındaki net kârı 29,8 milyon TL seviyesindeydi. Merkezi Londra’da bulunan ve dünyanın en büyük bankacılık ve finans hizmetleri kuruluşlarından biri olan HSBC Grubu, Avrupa, Asya-Pasifik bölgesi, Kuzey ve Güney Amerika, Ortadoğu ve Afrika olmak üzere 73 ülke ve bölgede yaklaşık 6 bin 100 ofisiyle hizmet veriyordu.
50.000 ÇALIŞANI İŞSİZ KALACAK

Burdur kent merkezindeki binasını kapatan HSCB Bankası önce şubelerini kapatıp sonra da Türkiye’den çekilecek.  HSCB yönetimi tarafından yapılan resmi açıklamaya göre; bankanın öncelikle şubelerini kapatacağı, ardından Türkiye’den ve Brezilya’dan çekileceği, bunların sonucunda 25 bin + 25 bin olmak üzere toplamda 50 bin çalışanının işsiz kalacağı belirtildi.  Daha sonraki tarihlerde yapılan diğer spekülatif açıklamalarda ise bankanın Türkiye’den çekilmeyeceği iddia edildi.

Burdur kent merkezinde, Gazi Caddesinde bulunan HSCB şubesi kapandı ve aynı cadde üzerindeki başka bir yere sadece ATM (para çekme- yatırma makinesi) konularak hizmetleri bu şekilde devam etmeye başladı.

Küresel bankacılığın devi HSBC'nin 1990'da başlayan Türkiye macerası sona eriyor. Bankadan yapılan resmi açıklamada, küresel küçülme planları kapsamında Türkiye ve Brezilya'daki faaliyetlerin durdurulacağı açıklandı.

Türkiye'yi de ilgilendiren ve İngiltere merkezli bankanın kuruluşunun 150. yılında açıklanan yeni küresel strateji kapsamında, HSBC dünya çapında 50 bin çalışanıyla yollarını ayıracak.25 bin kişi işten çıkarılırken, 25 bin kişinin de Türkiye ve Brezilya operasyonlarının satışıyla HSBC'den ayrılacağı belirtildi.

Yatırım bankacılığı faaliyetlerini azaltacak olan banka, başta Çin olmak üzere Asya ülkelerine odaklanacak. Bankadan yapılan açıklamada: "Gelecekte oluşacak büyüme fırsatlarını yakalayabilmek ve bankacılık sektöründeki yapısal değişikliklere ayak uydurabilmek adına kaynaklarımızı yeniden dağıtıyoruz" deniyor.

Türkiye'de 298 şube ve 5 bin 659 çalışanla hizmet veren HSBC, 47 bankanın faaliyet gösterdiği Türkiye bankacılık sektörünün aktif büyüklük açısından 33,8 milyar TL ile en büyük 12. bankası konumunda bulunuyordu.

HSBC Türkiye özellikle 2014'te oldukça zorlu bir yıl geçirmiş ve kârdan zarara dönerek 55,9 milyon TL net zarar açıklamıştı. Bankanın 2013 yılındaki net kârı 29,8 milyon TL seviyesindeydi. Merkezi Londra’da bulunan ve dünyanın en büyük bankacılık ve finans hizmetleri kuruluşlarından biri olan HSBC Grubu, Avrupa, Asya-Pasifik bölgesi, Kuzey ve Güney Amerika, Ortadoğu ve Afrika olmak üzere 73 ülke ve bölgede yaklaşık 6 bin 100 ofisiyle hizmet veriyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.