Nebil ÖZGENTÜRK MAKÜ Öğrencileri ile Buluştu

20.03.2019 - 17:38, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Nebil ÖZGENTÜRK MAKÜ Öğrencileri ile Buluştu

Türkiye’nin yakın tarihine tanıklık eden ‘Bir Yudum İnsan´ belgeselleri ile hafızalarda yer eden Gazeteci, Yazar ve Yönetmen Nebil ÖZGENTÜRK, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu.
Türkiye’nin yakın tarihine tanıklık eden ‘Bir Yudum İnsan´ belgeselleri ile hafızalarda yer eden Gazeteci, Yazar ve Yönetmen Nebil ÖZGENTÜRK, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fotoğraf ve Sinema Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşi ve ödül töreni etkinliği MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleştirildi. MAKÜ Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Onur BİROL’un moderatörlüğündeki programda ilk olarak Sunay AKIN´ın hazırladığı, Nebil ÖZGENTÜRK’ün kendi yaşamını anlatan belgesel izlendi. Daha sonra ÖZGENTÜRK, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı ve kitaplarını imzaladı. Hayatından örnekler verirken, gazeteciğe nasıl başladığından söz eden ÖZGENTÜRK, öğrencilere hayallerinin peşinden giderken, başarılara ulaşmak için hedef koymaları tavsiyesinde bulundu. Televizyonu bir okul olarak gördüğünü şimdilerde de internetin sosyal medyanın böyle olması gerektiğini söyleyen ÖZGENTÜRK, “Mahrem hayatın anlatıldığı programlardan nefret ediyorum” dedi. Atilla İLHAN’ın öyküsünün herkese ışık vermesi gerektiğini vurgulayan Nebil ÖZGENTÜRK, “Ben 80´lerden beri yazılar, kitaplar yazan biriyim. 27 yıldır, bazıları şu an hayatta olmayan 480 büyük değerli insanın hayat öyküsünü dinledim, belgesellerini yaptım. Hayat bana bu şansı verdi. Adana´da doğan, okuyan, kebapla, şalgamla büyüyen bir çocuğa böyle bir fırsatı verdi hayat. Siz de eğitiminizin ardından hayata atıldığında önünüze fırsatlar çıkacaktır. Bunları değerlendirdiğinizde, şansı, ardından başarıyı yakalarsınız. Hayalleriniz olsun, hedefiniz olsun. Buna ulaşma noktasında önünüze çıkacak engeller sizi yıldırmasın ve fırsatları mutlaka değerlendirin” dedi ve “Hem neşemizi, hem cenazemizi, sevincimizi, üzüntümüzü layıkıyla yaşayalım” diye öğütte bulundu. Mehmet Akif ERSOY ile ilgili de çok güzel bir çalışma yaptığını söyleyen ÖZGENTÜRK, Türkiye’nin hatıra defteri diye bir belgesel yaptım. Bu belgeselde Mehmet Akif’i de yazdım. Her gün İstiklal Marşı’nın okunduğu bir ülkede Mehmet Akif’e nasıl saygısızlık yaptık bunu yadım. Mehmet Akif’in üşümesini yazdım. Ona hak ettiği bir şekilde sahip çıkamadık. Bunları yazdım Mehmet Akif için” dedi. Program sonrasında MAKÜ Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Onur BİROL Nebil ÖZGENTÜRK’e Türk Belgesel Sinemasına yaptığı katkılar nedeniyle ödül takdim etti. Öğrencilerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyen ÖZGENTÜRK, kitaplarını da imzaladı.
Türkiye’nin yakın tarihine tanıklık eden ‘Bir Yudum İnsan´ belgeselleri ile hafızalarda yer eden Gazeteci, Yazar ve Yönetmen Nebil ÖZGENTÜRK, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu.

Türkiye’nin yakın tarihine tanıklık eden ‘Bir Yudum İnsan´ belgeselleri ile hafızalarda yer eden Gazeteci, Yazar ve Yönetmen Nebil ÖZGENTÜRK, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fotoğraf ve Sinema Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşi ve ödül töreni etkinliği MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleştirildi. MAKÜ Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Onur BİROL’un moderatörlüğündeki programda ilk olarak Sunay AKIN´ın hazırladığı, Nebil ÖZGENTÜRK’ün kendi yaşamını anlatan belgesel izlendi. Daha sonra ÖZGENTÜRK, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı ve kitaplarını imzaladı. Hayatından örnekler verirken, gazeteciğe nasıl başladığından söz eden ÖZGENTÜRK, öğrencilere hayallerinin peşinden giderken, başarılara ulaşmak için hedef koymaları tavsiyesinde bulundu.

Televizyonu bir okul olarak gördüğünü şimdilerde de internetin sosyal medyanın böyle olması gerektiğini söyleyen ÖZGENTÜRK, “Mahrem hayatın anlatıldığı programlardan nefret ediyorum” dedi.

Atilla İLHAN’ın öyküsünün herkese ışık vermesi gerektiğini vurgulayan Nebil ÖZGENTÜRK, “Ben 80´lerden beri yazılar, kitaplar yazan biriyim. 27 yıldır, bazıları şu an hayatta olmayan 480 büyük değerli insanın hayat öyküsünü dinledim, belgesellerini yaptım. Hayat bana bu şansı verdi. Adana´da doğan, okuyan, kebapla, şalgamla büyüyen bir çocuğa böyle bir fırsatı verdi hayat. Siz de eğitiminizin ardından hayata atıldığında önünüze fırsatlar çıkacaktır. Bunları değerlendirdiğinizde, şansı, ardından başarıyı yakalarsınız. Hayalleriniz olsun, hedefiniz olsun. Buna ulaşma noktasında önünüze çıkacak engeller sizi yıldırmasın ve fırsatları mutlaka değerlendirin” dedi ve “Hem neşemizi, hem cenazemizi, sevincimizi, üzüntümüzü layıkıyla yaşayalım” diye öğütte bulundu.

Mehmet Akif ERSOY ile ilgili de çok güzel bir çalışma yaptığını söyleyen ÖZGENTÜRK, Türkiye’nin hatıra defteri diye bir belgesel yaptım. Bu belgeselde Mehmet Akif’i de yazdım. Her gün İstiklal Marşı’nın okunduğu bir ülkede Mehmet Akif’e nasıl saygısızlık yaptık bunu yadım. Mehmet Akif’in üşümesini yazdım. Ona hak ettiği bir şekilde sahip çıkamadık. Bunları yazdım Mehmet Akif için” dedi.

Program sonrasında MAKÜ Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Onur BİROL Nebil ÖZGENTÜRK’e Türk Belgesel Sinemasına yaptığı katkılar nedeniyle ödül takdim etti.

Öğrencilerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyen ÖZGENTÜRK, kitaplarını da imzaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.